stancio Posted January 9, 2018 Posted January 9, 2018 Cześć, ze względu na to, że moje xiaomi redmi note 3 (snapdragon, wersja 3/32) umarło, szukam czegoś na wymianę. Budżet: 1100, max 1200 złotych Nie chciałabym też przesiadać się na coś gorszego niż poprzedni model, byłam z niego zadowolona. Wymagania: 1) bateria - ważne, żeby wytrzymała od rana do wieczora, dłużej nie musi (obsługa szybkiego ładowania będzie na plus) 2) aparat - oby robił przyzwoite zdjęcia, ten w RN3 był całkiem okej, jeśli dałoby się coś lepszego, to bardzo chętnie 3) najchętniej kombinacja 4/32 GB lub 3/32 GB 4) bardzo polubiłam się z MIUI i chciałabym korzystać z niego nadal, chociaż ewentualnie mogę z niego zrezygnować 5) dostępny w Polsce "od ręki" 6) akceptuję wielkość ekranu do 5.5", może być też mniejszy Dziękuję za pomoc i sugestie
0 Daviteusz Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Mi A1 - Bez MIUI ale za to czysty i najnowszy android. Niektóre apk od Xiaomi są dostępne w sklepie i działają sprawnie.Mogło by to załatać brak MIUI w jakimś stopniu.- Odnośnie baterii. Powinien wytrzymać na ekranie 8h po wifi, na LTE trochę mniej przy czasie działania na jednym ładowaniu około 20h. Podobne wyniki wyciągam na swoim rn3p na systemie resurrection remix. Takie też wyniki (z A1) wstawiane są przez użytkowników, np. tutaj:https://forum.xda-developers.com/mi-a1/review/screen-time-t3679686W sumie to wszystko zależy od użytkownika, jeśli lubisz sobie pograć to wiadomo że wynik znacznie się pogorszy, zależy też od aplikacji.- Jest dostępna wersja 4/64 "od ręki" - Wyswietlacz 5.5" 1080phttp://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/mia1/Redmi Note 4X- W porównaniu do RN3P to lekko mniej wydajny procesor, natomiast bardziej energooszczędny więc bateria ma trzymać lepiej niż w RN3P.- MIUI bazowane na androidzie 7.0 i raczej nie bedzie aktualizacji do wyższej wersji. - Aparat - nie wypowiem się nikłe doświadczenie. - dostępne 3/32 lub 4/64 także od ręki.- Wyświetlacz 5.5" 1080phttp://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redminote4snapdragon/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon.html
0 stancio Posted January 12, 2018 Author Posted January 12, 2018 lepiej note 4x snapdragon czy note 4 snapdragon?
0 stancio Posted January 12, 2018 Author Posted January 12, 2018 14 minut temu, cincin27 napisał: Tak. a to dziękuję bardzo
0 skay77 Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 Ja zmieniłem na model w opisie ,ale można zrobić to nami6,mi note2 albo kto się lubi bawić leco3pro a może axon 7 lub P2 zależy czego się oczekujeWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
0 demoe Posted January 14, 2018 Posted January 14, 2018 (edited) Redmi Note 3 Pro (snapdragon) za niedługo padnie jak będzie dalej w moich rękach... A że mam w rodzinie cała kolejkę na niego, nie mogę go zajechać - czas kupić coś innego. Szukam podobnej: Wielkosci (nienawidzę małych telefonów) gamy kolorystycznej (złoty, różowy ew. biały lub czerwony), MIUI lub czystego androida, dual SIM (niekoniecznie ale wolę jak jest). Szukam lepszej: wydajności i aparatu. Gram w gry, otwieram i ściągam spore pliki, w przeglądarce mam zawsze 999 kart i ochotę otworzyć drugie tyle, robię po 10 rzeczy na raz i non stop mam wlaczony bluetooth (MiBand) - obecny telefon zaczyna trochę przycinać się przy takiej eksploatacji. Szukam w cenie 200-350$ i z naciskiem by był lepszy niż obecny a nie taki sam lub gorszy (bo wtedy sens zmiany telefonu zanika...). Rozważałam: Mi Note 3 - ale te kolory są okropne... Xiaomi Mi5x Doradzicie coś innego, lub przynajmniej w jakim kierunku szukać ideału? Edit: zapomniała bym - czytnik odcisków palców też jest dla mnie niezbędny. Edited January 14, 2018 by demoe Dodana informacja
0 zibi_k Posted January 15, 2018 Posted January 15, 2018 (edited) Dnia 14.01.2018 o 12:33, demoe napisał: Doradzicie coś innego, lub przynajmniej w jakim kierunku szukać ideału? Edit: zapomniała bym - czytnik odcisków palców też jest dla mnie niezbędny. A widzisz .... mamy podobny dylemat - zmieniać nie ma za bardzo na co. Ja rozważam mi mix 2 albo poczekam na rmn 5 mając nadzieję na snapa 660. Fajnie wygląda też mi note 2 upolowany na promocji - aparat pewnie podobnej jakości, a wydajność lepiej niż ok. Z tym, ze mi się nie spieszy. Pozdrawiam Z.K. Edited January 15, 2018 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post...?
Question
stancio
Cześć, ze względu na to, że moje xiaomi redmi note 3 (snapdragon, wersja 3/32) umarło, szukam czegoś na wymianę.
Budżet: 1100, max 1200 złotych
Nie chciałabym też przesiadać się na coś gorszego niż poprzedni model, byłam z niego zadowolona.
Wymagania:
1) bateria - ważne, żeby wytrzymała od rana do wieczora, dłużej nie musi (obsługa szybkiego ładowania będzie na plus)
2) aparat - oby robił przyzwoite zdjęcia, ten w RN3 był całkiem okej, jeśli dałoby się coś lepszego, to bardzo chętnie
3) najchętniej kombinacja 4/32 GB lub 3/32 GB
4) bardzo polubiłam się z MIUI i chciałabym korzystać z niego nadal, chociaż ewentualnie mogę z niego zrezygnować
5) dostępny w Polsce "od ręki"
6) akceptuję wielkość ekranu do 5.5", może być też mniejszy
Dziękuję za pomoc i sugestie
7 answers to this question
Recommended Posts