geforc Posted January 9, 2018 Posted January 9, 2018 Witam, Panowie zainstalowałem MiHome do obsługi odkurzacza oraz żarówek yeelight, bo sama aplikacja Yeelight to katorga i katastrofa...Mam pytanie odnośnie MiHome, ustawiamy Mainland China oraz English? tak jest poprawnie żeby wszystko dobrze działało (odkurzacz i yeelight)? Ja tak ustawiłem i w paru miejscach mam krzaczki oraz w głownym panelu na górze zamiast pogody w moim mieście mam GETTING LOCATION INFO.
abc00 Posted January 9, 2018 Posted January 9, 2018 Ogólnie to to o co pytasz było wielokrotnie wałkowane na forum. Zainstaluj sobie wersję 4.3.15 - według mnie ostatnia normalna z której da się jako tako korzystać, a krzaczki będziesz widział w zakładkach "store" i "news" lub wybraniu z poziomu Mi Home routera od Xiaomi (całe szczęście, że oddzielna apka Mi Wi-Fi jest po angielsku). Ogólnie konkluzja jest taka, że poszli w ilość, zamiast systematycznie wszystko dopracowywać by było bardziej spójne.
abc00 Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Nic, zostaw region taki jaki masz i język tak samo, są gdzieś krzaki to pisz do chińczyków żeby się wzięli do roboty. Pogoda też mi nigdy nie działała chociażby nawet na PL, a np. Air Purifier nie ma problemu z odnalezieniem miejscowości w jakiej się znajduje. 1
geforc Posted February 7, 2018 Author Posted February 7, 2018 To jeszcze jedno pytanie, też wam często się wylogowuje i każe od nowa logować?
iborkim Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 Jednym z powodów wylogowania jest używanie tego samego konta na dwóch urządzeniach.
geforc Posted February 7, 2018 Author Posted February 7, 2018 Nie używam na kilku urządzeniach tylko na jednym.
kumpel_ Posted February 8, 2018 Posted February 8, 2018 A jaką masz wersje Mi Home? Ja też tak miałem nie dawno, że musiałem ponownie się zalogować, ale problem zniknął. W między czasie były aktualizacje może z tego to wynika. Ja mam wersje 5.1.5
Recommended Posts