geforc Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Witam, Panowie zainstalowałem MiHome do obsługi odkurzacza oraz żarówek yeelight, bo sama aplikacja Yeelight to katorga i katastrofa...Mam pytanie odnośnie MiHome, ustawiamy Mainland China oraz English? tak jest poprawnie żeby wszystko dobrze działało (odkurzacz i yeelight)? Ja tak ustawiłem i w paru miejscach mam krzaczki oraz w głownym panelu na górze zamiast pogody w moim mieście mam GETTING LOCATION INFO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Ogólnie to to o co pytasz było wielokrotnie wałkowane na forum. Zainstaluj sobie wersję 4.3.15 - według mnie ostatnia normalna z której da się jako tako korzystać, a krzaczki będziesz widział w zakładkach "store" i "news" lub wybraniu z poziomu Mi Home routera od Xiaomi (całe szczęście, że oddzielna apka Mi Wi-Fi jest po angielsku). Ogólnie konkluzja jest taka, że poszli w ilość, zamiast systematycznie wszystko dopracowywać by było bardziej spójne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 No ale co z moim pytaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Nic, zostaw region taki jaki masz i język tak samo, są gdzieś krzaki to pisz do chińczyków żeby się wzięli do roboty. Pogoda też mi nigdy nie działała chociażby nawet na PL, a np. Air Purifier nie ma problemu z odnalezieniem miejscowości w jakiej się znajduje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 To jeszcze jedno pytanie, też wam często się wylogowuje i każe od nowa logować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Jednym z powodów wylogowania jest używanie tego samego konta na dwóch urządzeniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 Nie używam na kilku urządzeniach tylko na jednym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 A jaką masz wersje Mi Home? Ja też tak miałem nie dawno, że musiałem ponownie się zalogować, ale problem zniknął. W między czasie były aktualizacje może z tego to wynika. Ja mam wersje 5.1.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts