Patricowroc Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 Od początku. Próbowałem wgrać MIUI Polska według poradnia z tej strony który znalazłem na youtube. Mam Redmi Note 3. W poradniku kazano po instalacji MIUI Polska zrobić wipe storage, po tym telefon włącza się, pokazuje się logo MIUI i wyłącza się. Nie mogę wejść w TWRP jedynie w fastboot. Pomoże ktoś jak ułomnemu co teraz zrobić żeby odzyskać telefon bo cały dzień nad tym siedzę, próbuje rożnych sposobów ale z miernym skutkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 @Patricowroc Masz na MIUI Polska masę poradników dla ludzi ograniczonych umysłowo a szukasz porad na YT i teraz prosisz o pomoc na forum? Redmi Note 3 miał trzy edycje. 1. MTK. 2. Snapdragon 650 - 150mm. 3. Snapdragon 650 - 152mm - LTE 800 MHz B20 - Posiada dopisek SE (Special edition) nazwa kodowa Kate. Co masz konkretnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patricowroc Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 Dobra Panowie udało się. Mam wersję 3, i wgrałem ROM Kate. Niby się uruchamia, zobaczymy. Poczekam i dam znać czy wszystko okej. Dzięki wielkie i sory za zamieszanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbol Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 (edited) Zamierzam wgrać na czysto MIUI przez miflash. Mam kilka pytań: czy wersja MiFlash 2016.04.01.0(64bit) jest aktualna? Mam telefon Redmi 4X, na tej stronie znalazłem ROM: http://en.miui.com/a-234.html którą wersję pliku wybrać lepiej: Redmi 4X Latest Global Stable Version Fastboot File Download czy Redmi 4X Latest Global Developer Version Fastboot File Download? Sprawdziłem, że obecnie mam wersję global. Edited May 28, 2018 by qbol Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 @qbol soft + Miflash najnowszy pamiętaj, że musisz najpierw odblokować bootlader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warson Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 (edited) Witam, instaluję na telefon przez MiFlash rom China Developer Version do Mi5s Plus, w programie wszystko się wgrywa ok, Flash Succes, a mimo to telefon łapie bootlopa czy ktoś wie jak można go doprowadzić do używalności? Bardzo prosze o pomoc, gdyż zostałem bez telefonu apropo pytań dlaczego chcę Chiński, a dlatego że jest to chyba ostatnia deska ratunku dla mojego telefonu, niestety po instalacji oficjalnego Softu Global Stable, telefon nie wykrywa kart sim... brak sieci, co jakiś czas na ułamek sekundy pojawiają się kreski zasięgu ale za chwilę znowu X i tak w kółko... brakuje mi już pomysłów co robić... a wszystko to stało się nagle gdy chciałem sobie przez OTA zainstalować nowy soft... Edited June 2, 2018 by Warson Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Działa wam link do wyboru Romów z pierwszego postu? Mi wchodzi co innego. Ostatnio jeszcze działał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Nie działa, aktualizują stronę downloadu. Musisz odnaleźć wątek z ostatnią aktualizacją na angielskim forum MIUI, tam na stówę jest link do ROMu pod fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Ja ponownie instalowałem twrp przez komendy w adb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Global powinien mieć rozszerzenie .tgz i taki plik wrzucasz przez Miflash. Pliki .zip jak wspomniał @dzidexx to Eu i te wrzucasz przez twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 To nie jest global, tylko wersja stable.Eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Chcąc wrócić do Globala musisz pobrać plik tgz i to instalujesz przez mi Flasza. Pliki do o rozszerzeniu tgz można znaleźć na zagranicznych forach. mi co chwilę wyrzuca jakiś błąd aplikacji telefon jest zamulony Jeśli jutro po aktualizacji nic się nie zmieni to wracam do Globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Poszukaj pliku na innych forach na 100% jest W tej chwili nie mam jak bo Podrzuciłbym ci linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Musisz poczekać aż uruchomią stronę do pobierania ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Ale po co Ci folder images? Odpalasz MiFlash wskazujesz plik z rozszerzeniem tgz i wgrywasz ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Fleshem chyba ma być tgz i tego nie wyoakowywujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Jak nie rozpakuje to jak niby wskaże skrypt ,mi flash nie jest jasnowidzem i nie widzi co jest w środku tgz Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Jak nie rozpakuje to jak niby wskaże skrypt ,mi flash nie jest jasnowidzem i nie widzi co jest w środku tgz Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaHmm wydawało mi się że odrazu pobiera tgz. I nie trzeba wypakowywac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks1221 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 (edited) zrobiłem wszystko jak należy , telefon 30 minut wyświetla fasboot i nic się nie dzieje włączyłem telefon i dalej mam stary rom, nie działa Edited July 25, 2018 by aleks1221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks1221 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 (edited) 11 minut temu, dzidexx napisał: Więcej info podaj: Sprzęt, status BL'ra, co masz/wgrywasz itp.itd. @aleks1221 rn4 snap odblokowany chce miui 10 mam aex @dzidexx po wykonaniu flasha jak włącze tel to dalej jest aex Edited July 25, 2018 by aleks1221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks1221 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 (edited) wgrałem , teraz sflashowałem i nic , dalej fastboot @dzidexx niby jest aktualizacja do 10 ale no nie mogę zmienić regionu z chin co mnie irytuje jest na to inny sposób niz mi flash ? @dzidexx Edited July 25, 2018 by aleks1221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks1221 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 wgrałem przez twrp miui_HMNote4XGlobal_V9.5.9.0.NCFMIFA_b57067babe_7.0 i wstał ale nie mogę zmienić regionu bo do tego potrzeba wyczyścić telefon miflashem , może mam za starą wersje mi flasha? czy to bez różnicy? @dzidexx Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks1221 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 @dzidexx po prostu za stary rom miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Chciałabym na nowo wgrać system ponieważ obecny ma kłopoty z włączaniem synchronizacji i czy do tego będę potrzebowała odblokowanego bootloadera ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 ikona synchronizacji uruchamia sie z opoznieniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Robiłam ustawienia fabryczne i nic to nie dało. Instrukcja z tej strony jest ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 (edited) MiFlash już pobrałam ale chciałabym mieć 100% pewność co do romu. Mam Redmi Note 4x global, czy link z pierwszej strony do tych romów są aktualne ? Edited August 3, 2018 by majka420 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 16 godzin temu, majka420 napisał: MiFlash już pobrałam ale chciałabym mieć 100% pewność co do romu. Mam Redmi Note 4x global, czy link z pierwszej strony do tych romów są aktualne ? To jest link do strony Xiaomi - nikt nie ma wpływu na to co się tam znajduje. Raczej można się spodziewać, że tam są najnowsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 dzięki Nezo, nie chciałabym uwalić telefonu nie oryginalnym romem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 o co chodzi z tym romem w nazwie bez spacji ? Pobrałam rom ze strony która była udostępniona w poście pierwszym i wypakowałam i w nazwie są spacje to co mam je wykasować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 nadal nic z tego nie rozumiem, tam nic nie ma o kasowaniu spacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 39 minut temu, majka420 napisał: nazwie są spacje to co mam je wykasować ? Spacje czy kreseczki bo to nie to samo. Spacji nie powinno być w nazwie i całej ścieżce dostępu, bo MiFlash ma z tym problem. A najlepiej rozpakowany katalog z romem umieścić bezpośrednio na dysku c:\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 (edited) @majka420tak ma to wyglądać a w katalogu który podajesz są już pliki które szuka miflash Edited August 8, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 Ja nie wiem kto czyta ze zrozumieniem. W pierwszym poście jest napisane, że nazwa folderu ma nie zawierać spacji ( odstępów między wyrazami ) teraz SLiM wrzuca zdjęcie nazwy z kreskami to w końcu jak ma to wyglądać ? Po rozpakowaniu paczki zawartość wygląda tak : Nie ma innych dodatkowych folderów do rozpakowania a tym bardziej zawartości jak wrzucił SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts