P0LT3R Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Gdy próbuję wrzucić ROMa przez MiFlash wyskakuje błąd "can not found file flash_all.bat" Jest mi ktoś w stanie pomóc rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 1 minutę temu, P0LT3R napisał: Gdy próbuję wrzucić ROMa przez MiFlash wyskakuje błąd "can not found file flash_all.bat" Wskazujesz zły folder w którym nie ma pliku flash_all.bat, najprawdopodobniej "images" (jeśli pobrałeś odpowiedni rom fastboot i go prawidłowo rozpakowałeś). Plik flash_all.bat powinien być w katalogu z romem i cały ten katalog powinieneś wskazać w MiFlashu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P0LT3R Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Takie coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 7 minut temu, P0LT3R napisał: Takie coś? Takie coś, tylko katalog z rozpakowanym romem powinien być bezpośrednio na dysku c:/ bo masz za długą ścieżkę dostępu i tu może być problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Takie coś, tylko katalog z rozpakowanym romem powinien być bezpośrednio na dysku c:/ bo masz za długą ścieżkę dostępu i tu może być problem. Nie ma to żadnego znaczenia, ważne żeby był podany właściwy katalog i w nazwie nie było przerw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 @P0LT3R Jeśli masz wersje z 2016 roku. MiFlash > Advanced > FastBoot Script > Browse > Wskaż miejsce ''flash.all.bat''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 4 minuty temu, slimdick napisał: Nie ma to żadnego znaczenia, ważne żeby był podany właściwy katalog i w nazwie nie było przerw. Na podstawie tego co wkleił trudno stwierdzić czy ma spacje i wygląda to na podgląd nie rozpakowanego archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 @FromWP oczywiście, że tak. Przecież na końcu jest rozszerzenie *.rar @P0LT3R prawoklik i rozpakuj archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrus Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Cześć, Posiadam ponad 1,5 roku Xiaomi RN 3 Pro(kenzo). Do wczoraj telefon działał bezproblemowo na systemie MIUI Polska wersja 6.11.3. Przeglądając internet telefon zawiesił się. Zrestartowałem go i wpadł w bootloopa. TWRP posypało się (po wejściu wieszało się na ekranie startowym) + zablokował się bootloader. Odblokowałem BL. Postawiłem najnowsze TWRP 3.1.1-0, zainstalowałem ponownie MIUI 6.11.3. Instalacja systemu w TWRP przebiega bez błędów. Robię restart i telefon cały czas wisi na logo MI (ponad 1 godzinę, brak paska postępu instalacji). To samo na 3 innych romach MIUI Polska, które miałem na dysku. Próbowałem też instalacji MIUI przez TWRP 3.0.2.0, ta sama historia. Oczywiście za każdym razem robiłem wipe cache dalvik system itd. Zrobiłem kilka zrutuów -> https://imgur.com/a/svqcV Postanowiłem postawić czysty system przez MI flash(testowałem wersje 2016 i 2017, z uprawnieniami admina). Próbowałem zainstalować najnowsza wersje dev china z opcją flash_all.bat, później global stable(fastboot). Instalacja przebiega bez problemu. Odpinam kabel USB włączam telefon pokazuje się logo MI ale po 30 sekundach następuje restart(w przypadku MIUI Polska tel. nie restartuje się) i tak cały czas. Próbowałem również instalacji w trybie EDL i ta sama historia. Macie może jakieś pomysły, bo mi się już kończą?? Chciałbym jeszcze trochę powalczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @syrus tak się zastanawiam czy to nie są objway uszkodzonej pamięci w telefonie, ale tylko się domyślam skoro nawet w EDL Ci nie wchodzi soft... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 No skoro nie włazi po EDL to raczej usterka sprzętowa.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrus Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 12 godzin temu, kamillm napisał: @syrus tak się zastanawiam czy to nie są objway uszkodzonej pamięci w telefonie, ale tylko się domyślam skoro nawet w EDL Ci nie wchodzi soft... Czyli pozostaje wysyłka do MiCenter? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @syrus wydaję mi się, że nie pozostaje Ci nic innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrus Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 1 godzinę temu, kamillm napisał: @syrus wydaję mi się, że nie pozostaje Ci nic innego. Ok dzięki za pomoc. Jak będę coś wiedział napiszę w tym temacie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
msnGG Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Dostałem zgodę na odblokowanie BT więc chcę go odblokować i następnie zainstalować miuiPolska na czysto. Czy opcja "Clean all" wystarczy i flashować MiPL? Ma ktoś poradnik do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 @msnGGNie tędy droga. 1. Odblokuj Bootloader. 2. Za pomocą komend wgraj TWRP. 3. Za pomocą TWRP zainstaluj MiuiPolska (xiaomi.eu). Poczytaj dokładnie poradnik. Miflashem możesz wgrać Global/China, a nie Miui Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Cześć, Posiadam Redmi 4x i zrobiłem update tygodniowy (poprzez updater) i nie wiem co się stało, ale po restarcie finał jest taki, że telefon w ogóle mi się nie uruchamia. Wyskakuje standardowa ikonka z Mi (Mi.com) i telefon się wyłącza. Bootloader mam zablokowany i nie mogę odblokować, bo moje konto nie jest powiązane z urządzeniem (nie wiedziałem, że mam to zrobić wcześniej). Próbowałem wgrać nowy ROM (santoni_global_images_7.10.19_20171019.0000.00_7.1_global), ale w MiFlash 2017.4.25.0 (wersje 2016 nie wykrywają mi telefonu, a wskazana tutaj nie chce się zainstalować) leci mi błąd Critical partition flashing is not allowed. Z tego co wyczytałem na forum musiałbym przejść do EDL, ale próbowałem: Vol+ + Power, fastboot oem edl, Vol+ i Vol- z podłączeniem kabelka do kompa i nic nie działa, wyświetla się standardowa ikonka i telefon gaśnie. Czy jedyną możliwością pozostaje mi zmostkowanie kabla? Może jednak powinienem inny ROM spróbować wgrać (chiński) albo walczyć z innymi wersjami MiFlash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Skoro wykrywa to nie, nie walcz z innymi wersjami Miflash.Spróbuj tego sposobu, nie wiem czy zadziała: https://miuipolska.pl/forum/topic/22912-nie-dzia%C5%82aj%C4%85-ustawienia/?do=findComment&comment=397268 - jak zadziała to po przejściu do EDL powinieneś moc zainstalować Globala.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 9 godzin temu, Szerpa napisał: leci mi błąd Critical partition flashing is not allowed Zawsze będziesz miał taki komunikat przy zablokowanym bootloaderze. Sposób który podlinkował @Orjon powinien zadziałać, jeśli nie zadziała to pozostaje testpoint, a jeśli nie chcesz rozbierać telefonu, to jeszcze MiPCSuite China mógłby pomóc we wgraniu romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 26 minut temu, kamillm napisał: Zawsze będziesz miał taki komunikat przy zablokowanym bootloaderze. Sposób który podlinkował @Orjon powinien zadziałać, jeśli nie zadziała to pozostaje testpoint, a jeśli nie chcesz rozbierać telefonu, to jeszcze MiPCSuite China mógłby pomóc we wgraniu romu. Niestety sposób podlinkowany przez @Orjon również nie działa. By zastosować MiPCSuite China rozumiem musiałbym wprowadzić telefon w inny tryb niż fastboot, a ja nie za bardzo mam jak, za każdym razem włącza się tel. i po chwili wyłącza, jedynie fastboot mogę uruchomić.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 13 minut temu, Szerpa napisał: jedynie fastboot mogę uruchomić.. Powinno wystarczyć, reszta tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Tylko że zalinkowales mu do angielskiego mipcsuite, a nie China i się będzie dziwić czemu mu angielski nie działa.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 @Orjon tak szczerze to zlinkowałem mu do tutoriala, nawet nie zauważyłem, że tam jest MiPCSuite do sciągnięcia W sumie chyba każdy umie sobie znaleźć china version, ale żeby nie było to @Szerpa sciągaj ten MiPCSuite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 12 godzin temu, kamillm napisał: @Orjon tak szczerze to zlinkowałem mu do tutoriala, nawet nie zauważyłem, że tam jest MiPCSuite do sciągnięcia W sumie chyba każdy umie sobie znaleźć china version, ale żeby nie było to @Szerpa sciągaj ten MiPCSuite Dzięki, ale nadal lipa. Ściągnąłem wersję chińską i po podłączeniu telefonu dostaję popup ze znaczkami (załączam grafikę) z dwoma możliwymi wyborami, pierwszy kieruje mnie do strony z odblokowaniem, drugi oprócz znaczków ma w nazwie Recovery i jak w niego klikam to nic się nie dzieje. Jak zamknę, to ekran programu nie różni się niczym niż jak telefon nie jest podłączony, wnioskuję więc, że nie wykrywa telefonu. MiFlash w tym samym czasie widzi telefon. Z ciekawości zainstalowałem wersję angielską i tam dostaję komunikat, że urządzenie nie jest wspierane. Może miałem zbyt świeży system i coś jest mocno nie tak? Jest jeszcze jakiś ratunek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 @Szerpa podłączasz w trybie fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: @Szerpa podłączasz w trybie fastboot? Tak. Mam ekran z ludzikiem grzebiącym w androidzie. Uruchamiam MiPcSuite, następnie włączam tel. w trybie fastboot, podłączam USB, i wyskakuje mi ten popup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 @Szerpa no to chyba pozostaje tylko testpoint, chyba że @Orjon ma może jeszcze jakiś pomysł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 (edited) Kabla jeszcze nie próbowałeś, może przez niego wejdziesz do EDL. Jak nie - to testpoint, nie ma wyjścia. @Szerpa a spróbuj jeszcze zamknąć popupa i kliknąć w ostatnią ikonę na dole po prawej, tą na czarno - co tam masz? to samo? jak tak to tak jak powyżej Edited October 25, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 @kamillm, @Orjon dzięki wielkie za pomoc, skoro nic nie zadziałało to wydaje mi się, że kabel też nie zadziała, gdzieś czytałem, że od któreś wersji ROM recovery jest zablokowane, także z kabla. Ale dla czystego sumienia oczywiście spróbuję. Znacie może miejsce we Wrocławiu, gdzie można taki kabel pożyczyć? 14 godzin temu, Orjon napisał: Kabla jeszcze nie próbowałeś, może przez niego wejdziesz do EDL. Jak nie - to testpoint, nie ma wyjścia. @Szerpa a spróbuj jeszcze zamknąć popupa i kliknąć w ostatnią ikonę na dole po prawej, tą na czarno - co tam masz? to samo? jak tak to tak jak powyżej Jeśli mówisz o tym przycisku podobnym do odśwież, to wyskakuje mi ten poprzedni popup i drugi jak w grafice niżej. Jak kliknę w te znaczki z fastboot to dostaję info jak z drugiej grafiki. Ten drugi popup wyskakuje mi też jak odłączę kabel. Co jeszcze się dzieje, to jak podłączam telefon to przez chwilę jest inny popup, chyba ten właściwy bo są tam jakieś opcje, ale szybko się zmienia w ten załączony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Czyli telefon masz w fastboot ale po kliknięciu w to fastboot pojawia się to drugie okienko?tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerpa Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 @Orjon mam telefon w fastboot, podłączam usb i wyskakuje na sekundę okno z grafiki, później zmienia się w ten poprzedni popup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 8 godzin temu, Szerpa napisał: Znacie może miejsce we Wrocławiu, gdzie można taki kabel pożyczyć? Jak jesteś z Wrocławia to oddaj telefon do Micenter jak nie chce Ci się samemu bawić i zapewne zrobią Ci to w miarę sprawnie a i koszta będą niewielkie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 WitamChciałbym wrócić do MIUI 8.2.10.0Po pobraniu romu w folderze mam takie pliki czy to ma tak być? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 A jak myślisz? Skoro w TC za mocno wyklikałeś, na obrazku nie masz folderu tylko pokazaną zawartość pobranego archiwum (czyli pliku .zip). Od sprawdzania "czy to ma tak być" są sumy kontrolne i przede wszystkim trzeba zwrócić dokładnie uwagę na to co się pobiera, czy jest zgodne z twoim modelem telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 (edited) Dokładnie. Ponadto - nie wypakowuje się paczki z systemem... Jeśli chcesz wrócić do starszej wersji @mateuszmagiera12 to musisz wgrać ją przez miflash, ściągnąłeś zip a powinieneś ściągnąć tgz więc źle. Dopiero tgz możesz wypakować, a ty pokazałeś screen złej paczki. tapnięte z Redmi 4a Edited October 26, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts