majdan12 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) @matrix5 To ktoś ci daje telefon do naprawy a ty sobie instalujesz systemy jak leci bez zorientowania się do jakich wersji telefonu są pliki? Oddaj telefon do MiCenter bo jeszcze go bardziej popsujesz. BOX serwisowy może uratuje ten telefon. Edited June 30, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) Ten telefon już był wcześniej u jakiegoś magika, klient przyniósł mi go i powiedział że jest to Model Redmi Note 3, ale dzień później przyszedł do mnie i powiedział że jednak jest to model Note 3 pro i wysłał mi zdjęcia z pudełka. Telefon był martwy więc wcześniej nie mogłem potwierdzić jaki jest w nim soft więc sugerowałem się informacjami od klienta teraz przynajmniej telefon reaguje na co kolwiek , klient ma ponoć drugi taki sam model od tego samego sprzedawcy i ma mi wieczorem przesłać zdjęcia z drugiego telefonu sprawnego co w nim tam siedzi jaki soft więc to może pomoże ustalić w końcu co to za model. Nie ma możliwości wysłania telefonu do MiCentre telefon nie jest w Polsce. Dlatego pytam tutaj na forum o jakieś porady. Edited June 30, 2017 by matrix5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 @matrix5 To jeśli jesteś serwisantem to czemu nie mogłeś zmierzyć telefonu aby wiedzieć czy masz wersje z Snapdragon 650 - bez LTE 800 MHz B20 czy może wersje Snapdragon 650 - LTE 800 MHz B20. Xiaomi ma wiele edycji tych samych modeli więc jak masz się bawić w serwisanta to najpierw poczytaj więcej informacji o modelach i ich wersjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 Wystarczy zdjąć obudowę. Wszystkie Note 3 różnią się znacznie na płycie głównej. Można też popatrzeć na płytkę USB. I szukać napisu H3A lub inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 @Acid Trzeba mieć narzędzia do delikatnego otworzenia, wiem że niby nic ale jednak trzeba. Wystarczy zmierzyć telefon i będzie wiadomo która z wersji jest no jedynie problem będzie jak się okaże że mamy telefon wymiarów dla SD 650 i MTK Helio P10 wtedy trzeba szukać pudełka od telefonu albo aukcji z której się kupiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Klient się rozmyślił , żona jego zbiła wyświetlacz w drugim telefonie wiec telefon poszedł jako dawca na części . Mimo to dzięki wielkie panowie za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 @matrix5 Na przyszłość to dokładniej zbadaj temat bo w Xiaomi to można oszaleć od edycji danego modelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
DooWo Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 (edited) Przy próbie flashowania wyskakuje mi taki błąd: 0x80004005:FAILED (critical partition flashing is not allowed) Telefon to mi4c, pobrany archiwalny rom z miupolska, zgodnie z instrukcją Edited July 1, 2017 by DooWo Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 @DooWo Jaka wersja MiFlash? W jakim trybie telefon (Fastboot, EDL)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DooWo Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 (edited) 20 minut temu, majdan12 napisał: @DooWo Jaka wersja MiFlash? W jakim trybie telefon (Fastboot, EDL)? @majdan12 2016.04.01.0(64bit) Telefon w trybie fastboot Edited July 1, 2017 by DooWo Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 @DooWo Sprawdź w EDL a jak nie pomoże to testuj EDL, Fastboot w Spoiler http://api.en.miui.com/url/MiFlashTool Link to comment Share on other sites More sharing options...
DooWo Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 (edited) @majdan12 też się nie udało, ale okazuje się , że to problem bootloadera, wybacz za zawracanie głowy Edited July 2, 2017 by DooWo Link to comment Share on other sites More sharing options...
quBi Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Pomoże ktoś? Próbuję naprawić Xiaomi Redmi note 2 koleżanki, który żyje własnym życiem. Odblokowanie go graniczy z cudem, dotyk działa ale nie chce współpracować, próbuje włączać tryb jednej ręki i tak dalej. Chciałem postawić go na nowo przy pomocy MiFlash ale podłączając telefon w trybie Fastboot do komputera MiFlash go nie wykrywa, to raz a dwa po kilkudziesięciu sekundach telefon sam się restartuje opuszczając jednocześnie fastboot i włącza wyświetlając ekran blokady. A jak mi się uda w trybie fastboot podłączyć go szybko do komputera i włączyć miFlash to po kliknięciu refresh i tak nic nie wyświetla. Co tu począć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 14 minut temu, quBi napisał: Co tu począć? Zrobić porządek ze sterownikami tak żeby telefon był poprawnie wykrywany, a dalej to juz z górki Link to comment Share on other sites More sharing options...
quBi Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Zrobić porządek ze sterownikami tak żeby telefon był poprawnie wykrywany, a dalej to juz z górkiNaprawi to problem resetowania się telefonu i braku możliwości bycia w fastboocie dłużej niż kilkadziesiąt sekund? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 3 godziny temu, quBi napisał: braku możliwości bycia w fastboocie dłużej niż kilkadziesiąt sekund? Mialem tak w mi4c, jak tel bedzie poprawnie wykrywany to podlacz w fastboot i wydaj jakakolwiek komende do telefonu i pewnie juz zostanie w fastboot. W mi4c tez tak mialem ze jak podlaczylem i nie wydalem zadnej komendy to mi sie restartowal, jak juz sie wydalo to siedzial w trybie fastboot ile chcialem Link to comment Share on other sites More sharing options...
quBi Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 1 godzinę temu, kamillm napisał: Mialem tak w mi4c, jak tel bedzie poprawnie wykrywany to podlacz w fastboot i wydaj jakakolwiek komende do telefonu i pewnie juz zostanie w fastboot. W mi4c tez tak mialem ze jak podlaczylem i nie wydalem zadnej komendy to mi sie restartowal, jak juz sie wydalo to siedzial w trybie fastboot ile chcialem Wydać komendę? Czyli Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Fastboot devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 No np. taką komendę Link to comment Share on other sites More sharing options...
OviMater091 Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Witam ! Mam problem - zapomniałem wzory służącego do odblokowania telefonu (RedmiNote 4 3/32) . Od wczoraj walczę według tego poradnika (rom nikel). Niestety problem polega na tym że flashowanie "zatrzymuje się" na 99,9% (?) - widać na screenie. Ile czasu bym tak nie odczekał telefon pozostaje w trybie fastboot i nic się nie dzieje. Proszę o pomoc, jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to postaram się odpowiedzieć, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 Nie MiFlash tylko SpFlash i po co flash skoro z MIPCSuite zrobisz format pamięci co usunie blokadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OviMater091 Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 (edited) Niestety ale MiPC nie widzi telefonu. Dodam że ustawiony jest jako "usb w trybie ładowania" Update z pola bitwy - nowy komunikat w MiPC Edited July 23, 2017 by OviMater091 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Dnia 23.07.2017 o 18:17, Acid napisał: Nie MiFlash tylko SpFlash i po co flash skoro z MIPCSuite zrobisz format pamięci co usunie blokadę. Jak zrobić format pamięci za pomocą MiPcSuite? Bo akurat też zapomniałem hasła do odblokowania telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Nie wiem czy w wersji angielskiej to jest , ale w chińskiej podpinasz urządzenie w trybie recovery . W mipcsiute wybierasz środkowe okienko potem potwierdzasz po lewej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 (edited) 4 godziny temu, mariusz.ur napisał: Nie wiem czy w wersji angielskiej to jest , ale w chińskiej podpinasz urządzenie w trybie recovery . W mipcsiute wybierasz środkowe okienko potem potwierdzasz po lewej . Rozumiem że tak jak pokazano na tym filmiku, (Vol+)+Power [dla redmi note 3 pro kezno od razu wyskakuje po tej kombinacji monit z podpieciem telefonu, bootloader zablokowany) i następnie kroki jak na filmie Zgadza się ? Edited July 26, 2017 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Dokładnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 2 minuty temu, mariusz.ur napisał: Dokładnie dam znać jutro czy mi się udało, bo obecnie telefon został w domu. @mariusz.ur dziękuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 (edited) Robiłem wipe na Kenzo , Redmi 4a i nie było problemu Edited July 26, 2017 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
OviMater091 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Podłączyłem telefon do komputera z chińską wersją programu, włączylo mi się mi recovery wybrałem wipe. dałem reboot to system i od 40 minut mam tylko logo MI i nic więcej ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @OviMater091 Ale przecież wcześniej miałeś nieudaną próbę instalacji w miflash . To raczej wipe już na nic . W sumie to skoro miflash nie wyrzucił błędów to chyba masz odblokowany bootloader . Wejdź w fastboot i sprawdź w oknie poleceń fastboot getvar all na końcu będzie informacja o bootloader . Jak masz odblokowany to instalacja twrp i xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
OviMater091 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 No niestety... Rozumiem że w tej sytuacji jedyne wyjście to odblokowanie bootloadera poprzez napisanie do chińczyków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 To na forum w dziale redmi note 4 z procesorem mtk poszukaj wątki o instalacji miui w flashtool lub w Google wpisz redmi note 4 Flash tool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 14 godzin temu, mariusz.ur napisał: Robiłem wipe na Kenzo , Redmi 4a i nie było problemu Którą to opcje należało wybrać ? Bo niestety nie ma środkowej, nie znam chińskiego niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 @Demon3 trzecia z kolei, dwie pierwsze to do flashowania a na samym dole wyjście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 (edited) 5 minut temu, mariusz.ur napisał: @Demon3 trzecia z kolei, dwie pierwsze to do flashowania a na samym dole wyjście kliknąłem na nią ale telefon tylko coś wgrał Edit1: Włączyłem go ponownie, idzie jak na filmie ale długo wstaje coś Edited July 27, 2017 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts