majdan12 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 @Androoidzik_PL Jeśli przechodzi z poziomu systemu to musisz włączyć a jak włączasz fastboot na wyłączonym telefonie poprzez kombinacje klawiszową (Włącznik telefonu oraz ściszanie (-) trzymane jednocześnie) to nie musisz włączać debugowania USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 jak wgrać Global na mi6 ;/ metoda dla redmi 3 na redmi 3 mi się udała. nie mam jeszcze odblokowanego bootloader a chce wgrać Global stable jak to zrobić? Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 24, 2017 Author Share Posted June 24, 2017 Przez Mipcsuite. Daj zipa Global z en.miui.com i tyle, idzie bez problemu. Oczywiście jak masz CN Stable. Jak syf to przez Edl wgrasz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Przez Mipcsuite. Daj zipa Global z en.miui.com i tyle, idzie bez problemu. Oczywiście jak masz CN Stable. Jak syf to przez Edl wgrasz. acid jak.... robię metoda z en miui przez chiński mipcsiute przez kabelek edl I nie weryfikuje mi pozytywnie Global a jak typkowi. przez mipcsiute English wogole nie instaluje jakby driver ów i nic nie mogę zrobić bo nie jest podpięty tel nie czyta go. mam China stable official z ibg Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h To jeśli masz oficjalny system to nie możesz pobrać .zip i zainstalować przez ''Aktualizacje''? Spoiler http://en.miui.com/download-326.html#481 przy próbie instalacji systemu z .zip musisz mieć połączenie internetowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 [mention=7452]pawel.sierzant.h[/mention] To jeśli masz oficjalny system to nie możesz pobrać .zip i zainstalować przez ''Aktualizacje''? Spoiler http://en.miui.com/download-326.html#481 przy próbie instalacji systemu z .zip musisz mieć połączenie internetowe.zobacz nie mogę bo mój China jest nowszy od global a liczbowo. patola. pomocy bo żal czas leci Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h Jeśli potrzebujesz J.Polski to lepiej będzie jak zainstaluje Xiaomi.eu niż ten Global Stable który zatrzymał się w miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 [mention=7452]pawel.sierzant.h[/mention] Jeśli potrzebujesz J.Polski to lepiej będzie jak zainstaluje Xiaomi.eu niż ten Global Stable który zatrzymał się w miejscu.potrzebuje angielski chce mieć i Ota. I proszę o pomoc jak to wgrać bo nie wiem teraz a do fastboota mam całe 3 dni Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h To jeśli chcesz mieć J.Angielski to się nie zastanawiaj nad Global i zostań na China Stable albo Developer, będziesz mieć najlepszy MIUI z OTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 czemu. używam teraz żony redmi 3 global mam na zablokowanym bootloader bo przez edl prosto wgrać I ładnie jest na angielskim i mam Ota I mam Google play a mi6 od wczoraj nie mogę używać bo mam china srina nie umiem china i potrzeb Google mieć więc chcę jakoś wgrać tego globala teraz bo ludzie mają a ja nie. co byś mi mógł jeszcze pomóc? Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h China to podstawowy system z którego powstają inne np. Xiaomi.eu a Global to taki odpad który musi być aby telefon mógł byś w wielu krajach. Aby mieć aplikacje Google można z pobrać aplikacje z ich marketu chińskiego albo zainstalować TWRP oraz GAPPS z Spoiler http://opengapps.org Wybierz ARM64 - Android w zależności jaki masz - Pico i instalujesz przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 ale ja się upieram tylko przy Globalu. czy damy radę mi wgrać globala teraz zanim dostanę zgodę na mi flash? Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 6 minut temu, pawel.sierzant.h napisał: chcę jakoś wgrać tego globala teraz Jak nie wychodzi tym chińskim MiPcSuie, to bez odblokowania bl nic nie zrobisz. Odblokuj i wtedy wgrasz normalnie MiFlashem w fastboot. Potem zablokować bl możesz w każdej chwili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 ok @fromWP mógłbym zostać na china ale nie ma Google play? są tylko pojedyncze apki w tym mi store a nie wszystkie Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) @FromWP Warto dopisać że będzie trzeba poczekać 72 godziny od momentu połączenia konta z telefonem Spoiler Zalogowałem się w telefonie na konto MI a następnie włączyłem ustawienia > Informacje o telefonie > Kliknąłem 5 razy na napis ''Wersja MIUI'' aż pojawiła się informacja ''Jesteś teraz programistą!'' > Cofnąłem się do ustawień > Dodatkowe ustawienia > Opcje programistyczne > Mi Unlock Status > Kliknąłem w Add account and device > Pojawiła się informacja że konto dodane > Wyłączyłem telefon > Włączyłem Fastboot w telefonie > Podłączyłem telefon do komputera > Włączyłem MiFlashUnlock > Zalogowałem się na konto MI (pojawi się informacja że trzeba czekać 72 godziny) > Odblokowałem Bootloader. Edited June 24, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) 29 minut temu, pawel.sierzant.h napisał: ok @fromWP mógłbym zostać na china ale nie ma Google play? są tylko pojedyncze apki w tym mi store a nie wszystkie Jakoś można Googla chwilowo doinstalować, nawet na china, musisz poszukać na en.miui (tu toturial dla Redmi 4x, może zadziała: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=596753&highlight=Google%2Bplay%2Bchina%2Brom ). Możesz jeszcze spróbować tym chińskim MiPcSuite, nie wiem, ale może po cofnięciu się do starszego romu china, albo factory reset by tego globala zeryfikowało. Edited June 24, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 probowalem juz mam dosc poczekam te 50 godzin .pisze z mi 6 china bo tu w mi app znalazlem tapatalka. ciejawe co jescze zbajdeSent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h Poszukaj w tym sklepie z aplikacjami ''Google Play''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @majdan12 na miui china nie ma Sklepu Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @slimdick Ja to doskonale wiem, ale China posiada swój sklep z aplikacjami gdzie jest Google Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @majdan12 tak jest instalator sklepu Google Play który nie działa na miui z androidem 7+, wywala FC, chyba że coś się zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) @slimdick Najlepiej było by TWRP i zainstalować GAPPS z .zip ale jak będzie TWRP to musi być takie z obsługą MIUI OTA, bo jest wymagane OTA przez właściciela telefonu. Edited June 24, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) @majdan12 czytasz co on napisał ? przecież ma zablokowany bootloader i czeka na odblokowanie to jakie twrp, jakie gapps Edited June 24, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @slimdick Zakręciłem się jak termos za dużo Xiaomi na raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h jak Ci się chce to w ten sposób możesz zainstalować na china usługi google [Tools, Tips & Tutorials] [DEVICE TEAM] Installing Google Apps for Android 7.0 Nougat Without Root! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 dziękuję za pomoc. nie chcę mi się poczekam do fastboota tymczasem co mam z Chin jakoś ujdzie nawet messenger jest Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 @pawel.sierzant.h Pobierz Spoiler https://f-droid.org/repository/browse/?fdid=com.github.yeriomin.yalpstore Taki Google Play który o wiele mniej zajmuje miejsca i dłuższy SoT jest bez usług Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 o a to ciekawe. dziekuje za pomoc jest to bardzo przydatne o ile bezpieczne ale I tak nie ma usług Google Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 24, 2017 Author Share Posted June 24, 2017 Ale Ty robisz problem ja nie mogę. Zamiast poczekać 3 dni robić sobie co innego to spam 3 strony... Kolego albo odblokujesz bootloader I wgrasz sobie Globala z fastboota albo przez Mipcsuite. Mi poszło na chińskim Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 no właśnie. poczekam .mi właśnie nie poszło może gdzieś błąd robię. już nie chce próbowac Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 (edited) Panowie dostałem do naprawy Redmi note 3 32GB wyłaczył sie i zero reakcji . Pobrałem MiFlash 2016.12.22.0 Release, wszedłem w fastboot pobrałem dwa softy z tej strony : http://en.miui.com/a-234.html Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Developer Version Fastboot File Download Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Stable Version Fastboot File Download przy uruchomieniu MiFlash wykrywa mi telefon ale w programie nie pokazuje COM tylko jakies litery i cyfry dopiero po uruchomieniu pliku fastboot_edl telefon sie wylacza czarny ekran i w programie włacza mi sie COM3 i moge wgrac soft procedura przebiega prawidłowo do konca i pisze success na zielono. Po odpięciu kabla i właczeniu fona stoi na Logo lub za drugim razem Logo i na dole napis Adnroid i 3 kropki które pokazuja jakby sie cos ładowało ale nic po za tym i tak cały czas nie idzie uruchomic fona. jakies pomysły ? Edited June 29, 2017 by matrix5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 @matrix5 Od siebie polecam MiFlash 2016.04.01 do pobrania z pierwszego postu tego tematu. Ty masz Redmi Note 3 z Procesorem MTK Helio X10 czy Snapdragon 650 - LTE 800 MHz B20 - Nazwa kodowa Kate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) 6 godzin temu, majdan12 napisał: @matrix5 Od siebie polecam MiFlash 2016.04.01 do pobrania z pierwszego postu tego tematu. Ty masz Redmi Note 3 z Procesorem MTK Helio X10 czy Snapdragon 650 - LTE 800 MHz B20 - Nazwa kodowa Kate? Na pudełko od znajomego pisze Note 3 3GB 32GB potem po chinsku i 650 , 6 chinski i 1.8GHz wiec wychodzi na to ze jest to Snapdrgon ? bateria 4000mAh , kiedy go kupowal to w sklepie na aliexpress bylo ze jest to redmi note 3 pro ale na pudelku jest Note 3 i te dane co podałem , ten MiFlash 2016.04.01 tez pobrałem i tez nim wgrywałem i system tez sie wgrał i dalej wisi na logo . Edited June 30, 2017 by matrix5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) @matrix5 No to nie masz Redmi Note 3 - Snapdragon 650 - LTE 800 MHz B20 - Nazwa kodowa Kate. Zainstaluj Spoiler Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot z http://en.miui.com/a-234.html Edited June 30, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix5 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 31 minut temu, majdan12 napisał: @matrix5 No to nie masz Redmi Note 3 - Snapdragon 650 - LTE 800 MHz B20 - Nazwa kodowa Kate. Zainstaluj Ukryj treść Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot z http://en.miui.com/a-234.html Ten soft też instalowałem wcześniej i ta sama sytuacja uruchamia się i stoi na logo. Mogę wejść w fastboot i recovery ale po ponownym uruchomieniu dalej uruchamia się i stoi na logo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts