FromWP Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 8 minut temu, Jedlin napisał: Robię tak jak nspisaliscie dwa razy i to w różnych miejscach na dysku, ścieżki na pewno są dobre. Może któryś z was podesłał by link do sprawdzonego romu pod mi4c bo już mi ręce opadają Romy fastboot do Mi4c to chyba tylko chińskie. Chińskie masz tu po chińsku, ale najnowsze. Stable jest chyba na Androidzie 5.1 a dev na 7.0. Gdzie znaleźć na 6 nie wiem. http://www.miui.com/shuaji-393.html a konkretnie do twojego, stable: http://bigota.d.miui.com/V8.2.1.0.LXKCNDL/libra_images_V8.2.1.0.LXKCNDL_20170110.0000.00_5.1_cn_c60ccb13c7.tgz dev: http://bigota.d.miui.com/7.3.30/libra_images_7.3.30_20170330.0000.00_7.0_cn_51cf4186b2.tgz Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 1 godzinę temu, Jedlin napisał: VW tym problem ze każdy Rom który chce zainstslowac nie jest wykrywany przez mi flash a kilka juz ściągnąłem nawet ten z forum w dziale modyfikacja i nic ciągle error can not found file flash_all_except_storage.bat. Oczywiście że będzie ten błąd wyskakiwać bo przecież nie ma takiego pliku w folderze , jest flash_all_except_data_storage.bat. Zrób backup tego co masz na telefonie i wybierz opcję flash_all albo zmień nazwę pliku .bat na taka jaką szuka miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedczak Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) Witam. Jestem tu nowy. Zaktualizowałem sobie system w moim rn3p i telefon po odblokowaniu sam się zablokowywał, więc wyczyściłem pliki systemu i po włączeniu pojawia się logo "mi". Próbuje wgrać system ale pokazuje mi taki błąd. Zmieniałem kable i porty usb w komputerze, niestety nic nie dało. Co robić?? Edited April 20, 2017 by Fiedczak Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 (edited) 31 minut temu, Fiedczak napisał: Co robić?? Na pewno wgrać rozpakowany folder z romen bezpośrednio ma c:/. Nie dość, że masz za długą ścieżkę dostępu, to jeszcze po drodze spację w nazwie folderu. A masz odblokowany bl? Bo wgrywasz w trybie fastboot. Edited April 20, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedczak Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 29 minut temu, FromWP napisał: A masz odblokowany bl? odblokowany, Przeniosłem na dysk C i ruszyło. system się instaluje na telefonie. Wielkie dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xBum Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 (edited) hej, na moim Redmi 2 prime(2/16) zmieniłem rom na nowszy z marshmallow i teraz gdy próbuję zadzwonić gdzieś mam informacje, żebym najpierw wyłączył tryb samolotowy(zero sygnału, no service), który oczywiście jest wyłączony, flashowałem wszystkimi dostępnymi romami z http://en.miui.com/a-234.html ale wciąż ten sam problem. Myślę, że może powrót do kitkata by rozwiązał problem, ale nie ma na tej stronie starszego romu. Prosiłbym o informacje skąd mogę pobrać starszy rom z kitkatem do użycia z miflash. Edited May 3, 2017 by xBum Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 10 minut temu, xBum napisał: Myślę, że może powrót do kitkata by rozwiązał problem. A którą wersję Redmi 2 masz, 811, 813, czy jeszcze jakąś inną? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maslemdoziemi Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Dobrzy ludzie, pomocy. Mam redmi note 3 pro bez odblokowanego bootloadera. Po ostatniej aktualizacji przez OTA (global stable) telefon utknął w bootloopie(po włączeniu zastyga na ikonie miui, po wyłączeniu się samoczynnie włącza i dalej tkwi na logo miui). Próbowałem go flashować przez fastboot co kończyło się błędem "critical partition flashing is not allowed". Używałem romu Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download z tej strony. Doczytałem potem że należy to robić w trybie EDL, ale użycie kombinacji przycisków vol+ vol- i power skutkuje tylko włączeniem ikony telefonu z linkiem do pcmiuisuite. W związku z powyższym ma kilka pytań. 1. Czy aby na pewno pobieram dobry rom? <mam Snapdragona> 2. Czy są jakieś inne sposoby wprowadzenia telefonu w tryb EDL? Jeśli ktoś zna dobry poradnik, to bardzo chętnie przygarnę. 2. Czy jest jakaś szansa że uda mi się to naprawić samemu czy jednak najbezpieczniej będzie wysłać telefon do serwisu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 @Maslemdoziemi Aby włączyć EDL sprawdź Spoiler https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maslemdoziemi Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 1 godzinę temu, majdan12 napisał: @Maslemdoziemi Aby włączyć EDL sprawdź Odkryj ukrytą treść https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718 Okej, po flashowaniu z EDLem telefon dalej tkwi w bootloopie, w tym momencie nie wiem co więcej mogę z tym zrobić. Najpewniej wyślę go do serwisu jednak. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 @Maslemdoziemi Teraz się dopatrzyłem że instalujesz Global Stable. Zainstaluj Global Developer przez MiFlash 2016.04.01 Spoiler https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 W MiFlash zaznacz Flash All telefon w EDL, jak nadal będzie problem z systemem to serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maslemdoziemi Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @majdan12 Dzięki bardzo! Z flashowaniem wszystko stykło. Jeszcze tylko przebrnę przez karuzelę śmiechu w postaci zdejmowania blokady i zmieniania hasłą i pan telefon powinien być do użytku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbik Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Panowie. Czekam na odblokowanie bootloadera - w między czasie szukam odpowiedniego MIUI ROM do późniejszego wgrania. Proszę o pomoc. Nie chcę nic uwalić - jaki MiUI ROM powinnem pobrać do Redmi note 4x- powinnem zassać Redmi Note 4X Latest Global Stable Version Fastboot File Download czy może Redmi Note 4X Latest Global Developer Version Fastboot File Download? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbik Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) Panowie. Czekam na odblokowanie bootloadera - w między czasie szukam odpowiedniego MIUI ROM do późniejszego wgrania. Proszę o pomoc. Nie chcę nic uwalić - jaki MiUI ROM powinnem pobrać do Redmi note 4x - poprawcie mnie - powinnem zassać Redmi Note 4X Latest Global Stable Version Fastboot File Download Nie zauważyłem, że ja mam Redmi Note 4 - procesor Qualcomm Snap dragon 625 (na globalu) więc powinnem zassać - Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download czy Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download? Edited May 8, 2017 by kbik Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @kbik Po pierwsze to nie temat na takie pytania a po drugie przejdź do działu dla twojego modelu i poszukać informacji co zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Nowa poprawiona wersja MiFlasha się pojawiła 7.4.25, http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTE2MDA0M3xiOWViZjU0MXwxNDk0MzU1MzA4fDE1OTg5MzQ5Mzh8NTkzNTI0&ck=ba15e013 a tu temat: http://en.miui.com/thread-593524-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 @FromWP Mam się na nią przejść? bo u mnie i innych używam nadal MiFlash 2016.04.01 i zawsze jest ok ale może być lepiej kto wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: @FromWP Mam się na nią przejść? bo u mnie i innych używam nadal MiFlash 2016.04.01 i zawsze jest ok ale może być lepiej kto wie Jak chcesz, z ostatnią 2016.12.22 nie miałem problemów, to i na tej powinno być ok, ale nie testowałem. Zrobili, wyczytałem to wkleiłem. Ma działać w odróżnieniu od 2016.04.01 na win32, ale zawsze oczywiście lepiej to robić na win64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 @FromWP No ja używałeś oczywiście na Windows 32-Bit innej wersji ale na tych dwóch wersjach nigdy nie było problemu że coś nie działało to może nie zmieniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 5 minut temu, majdan12 napisał: to może nie zmieniać Czyli nie pisać o nowych wersjach? Bo nie rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Czyli nie pisać o nowych wersjach? Bo nie rozumiem. Można pisać, tylko mi chodzi o to że nie będę próbował czegoś nowego bo efekt może być inny niż zamierzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondi Posted May 20, 2017 Share Posted May 20, 2017 Czy mając MI 2S wersje MIUI 4.4.18 z androidem 4.1.1 JR003L(r. produkcji 2012) mogę zrobić nowszy update do np. MIU 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehos Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Telefon Mi5 Mam odblokowany bootloader, wgrane TWRP i miuiPolska 8.2.2 Mam małe problemy z wybieraniem głosowym co mogę przeboleć, ale Bluetooth nie paruje mi się z inst.samochodową a to już jest problem, natomiast z PC (dwoma) paruje jednak przy próbie przesłania jakiegokolwiek pliku przerywa połączenie, wszystko co znalazłem na forum nie pomogło, nie ma na to środka, a przynajmniej nie znalazłem. Przy wersji Global wybieranie głosowe i Bluetooth były ok. Z tego powodu moje pytanie Chciałbym przejść do wersji global. Z tego co wyczytałem muszę to zrobić Miflash,em według poradnika z pierwszej strony tego tematu. wgrać to co poniżej do Mi5: gemini_global_images_V8.2.2.0.NAAMIEB_20170407.0000.00_7.0_global_95e92d22eb Nie muszę zmieniać TWRP na Mirecovery zostanie nadpisane automatycznie Zostanie również nadpisany (zablokowany bootloader) niektórzy piszą ze blokuje się inni że nie. W celu ponownego odblokowania bootloadera muszę znowu pisać wniosek do xiaomi? Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu jeśli się mylę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Nie, odblokowanie jest przypisane na twoje konto xiaomi,więc w każdej chwili możesz odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehos Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Rozumiem że moje sugestie są prawidłowe 1 godzinę temu, Lehos napisał: Muszę wgrać to co poniżej do Mi5:? gemini_global_images_V8.2.2.0.NAAMIEB_20170407.0000.00_7.0_global_95e92d22eb Nie muszę zmieniać TWRP na Mirecovery zostanie nadpisane automatycznie ? Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu jeśli się mylę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Dnia 9.05.2017 o 20:52, FromWP napisał: Nowa poprawiona wersja MiFlasha się pojawiła 7.4.25, http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTE2MDA0M3xiOWViZjU0MXwxNDk0MzU1MzA4fDE1OTg5MzQ5Mzh8NTkzNTI0&ck=ba15e013 a tu temat: http://en.miui.com/thread-593524-1-1.html U mnie zadziałała w przeciwieństwo do starszej, linkowanej w poście. Wrzuciłem plik na dysk google, z serwerów miui ściąganie tych 50MB trwa wieczność: https://goo.gl/MvrNgc Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 4 minuty temu, Nezo napisał: U mnie zadziałała w przeciwieństwo do starszej W przeciwieństwie? Nowsza powinna być (teoretycznie) lepsza, dlatego wkleiłem. Też sprawdzałem (z ciekawości, bo nie miałem takiej potrzeby) i zadziałała prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 2 hours ago, Nezo said: Wrzuciłem plik na dysk google, z serwerów miui ściąganie tych 50MB trwa wieczność: https://goo.gl/MvrNgc Całe 10 sekund ta wieczność trwała Przed chwilą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik99 Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Jestem nowym użytkownikiem Mi5C. Telefon należy do dziewczyny. Soft zainstalowany na nim to 7.0 wersja globalna. Niestety są błędy z smsami, że nie dochodzą itp. Chciałem zrobić full wipe (jako posiadacz Samsungów Galaxy od kilku lat) myślałem, że sobie z tym poradzę. Po wejściu w Recovery Mode (Vol UP+ Power, potem tyko Vol Up) mam coś takiego jak na tym filmiku: Spoiler Czy mogę jakoś zrobić full wipe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Dnia 9.06.2017 o 22:47, FromWP napisał: W przeciwieństwie? Nowsza powinna być (teoretycznie) lepsza, dlatego wkleiłem. Też sprawdzałem (z ciekawości, bo nie miałem takiej potrzeby) i zadziałała prawidłowo. Starsza wersja wyrzuciła jakiś error i nie dała się uruchomić Dnia 10.06.2017 o 00:52, orte napisał: Całe 10 sekund ta wieczność trwała Przed chwilą. U mnie to zajęło 20 minut :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luka2000 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Witam! Gdzie znajdę link do wersji zip romu china dev? Telefon Redmi Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 14 godzin temu, luka2000 napisał: Witam! Gdzie znajdę link do wersji zip romu china dev? Telefon Redmi Pro. Na witrynie en.miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Androoidzik_PL Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Pytanie może banalne ale wolę zapytać dla pewności, wgrywając Globala przez MiFlasha usuwam w ten sposób TWRP ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 7 minut temu, Androoidzik_PL napisał: Pytanie może banalne ale wolę zapytać dla pewności, wgrywając Globala przez MiFlasha usuwam w ten sposób TWRP ?? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Androoidzik_PL Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Głupie pytanie Jak przechodzę do fastboota to debugowanie USB musi być włączone ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts