Jump to content

MiFlash - formatowanie telefonu (Windows/Linux)

Acid

Recommended Posts

@Acid

No wiem, że ich nie ma, ale w tutku nie jest napisane skąd je wziąć... Wszystko robię z katalogu gdzie jest rom oczywiście. Romy pobrane z lokalizacji, gdzie podałeś. Chyba, że nie umiem czytać... 

Boże, nie wypakowałem plików. Matko jedyna... 

@Acid

Dobra, to kłopot... Raczej poważniejszy... 

error: cannot load './images/NON-HLOS.bin'
Flash modem error

I się zatrzymało :( Kurcze najgorsze, że teraz nie mam dostępu do Windowsa. 

Edited by martin3z

Czy cofniecie z 7.3.23 na 6.23.22 albo zmiana z miuipolska na eu.stwble robimy miflashem ? Plik pobieramy tak samo jak aktualizacje? Przez twrp wywaliło caly system i zwiecha z logiem mi....
Jakis link? Przeszukalem tutki ale nie znalazłem odpowiedzi :-/

Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

Jeśli do mi4c z MIUI na androidzie 7 z bootloaderem odblokowanym prze Mi Unlock, wrzucę przez Mi Flash najnowszego dev roma, to bootloader zostanie zablokowany, czy nie?

nie
  • Like 1

Dnia 27.03.2017 o 09:19, stan48 napisał:

są 2 programy do flash zależy z którego korzystasz

to którym się wgrywa tego global deva na mi5? teraz na mi5s też global stable i china dev mi nie idzie(robiłem tym z pierwszej strony ale jeszcze kilka innych też testowałem i to samo, stoi na flash system i nie rusza dalej)

Edited by moth

Witam mam pytanie niedawno odblokowalem bootloader w Mi Note Pro a teraz chciałbym zrobić flesha za pomocą Miflasha i chciałbym wiedzieć czy jak użyje najnowszego romu to bootloader nie zostanie ponownie zablokowany?

Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka

No to niezła lipa bo jak chce zrobić flasha romem który jest zalecany w na poczatku wątku to wyskakuje błąd ze nie może odnaleźć określonej ścieżki a chiński ROM który nie blokuje bootloadera idzie normalnie ręce opadają

Wydaje mi się ze sytuacja opanowana. sflashowalem chińskim romem wgralem twrp przez fastboot, zainstalowalem najnowszego globala i bootloader się nie zablokował chociaż podczas instalacji pojawiły się dwa "error log" i tel podniósł się dopiero po drugiej próbie uruchomienia ale jak naradzie wszystko smiga

VW tym problem ze każdy Rom który chce zainstslowac nie jest wykrywany przez mi flash a kilka juz ściągnąłem nawet ten z forum w dziale modyfikacja i nic ciągle error can not found file flash_all_except_storage.bat.

15 minut temu, Jedlin napisał:

który chce zainstslowac nie jest wykrywany przez mi flash

w takim razie robisz cos zle, przeczytaj dobrze tutorial. Podajesz zla sciezke do pliku, albo zle rozpakowujesz rom, albo pobierasz rom nie pod miflasha a pod updater z poziomu aplikacji. 

24 minuty temu, Jedlin napisał:

ciągle error can not found file flash_all_except_storage.bat.

Bo ten plik powinien być w rozpakowanym folderze romu. I cały ten folder wskazujesz w miflashu. Rom musi być fastboot z rozszerzeniem .tzg tylko rozpakowany (najczęściej trzeba dwa razy rozpakować, najpierw do .tar, potem masz cały katalog z plikami i folderwm images), nie recovery z rozszerzeniem .zip.