mihi97 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) Dziękuje Wam bardzo! Udało się ożywić telefon. Edited February 20, 2017 by mihi97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heda Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Hej! Mam problem z moim xiaomi redmi note 3 pro SE. Pare osob poradzilo mi zmiane oprogramowania na wersje developer ze stable, bo zzeralo mi baterie. 1) sciagnelam MiFlash v 2016.08 - nie widzialo telefonu, wyskakiwal blad "Długość nie może być mniejsza od zera. Nazwa parametru length~~' 2) sciagnelam wersje MiFlash ale jakas wersje beta z 2016.06 - i tutaj zaczynaja sie schody. Gdy wlaczam telefon w tryb fastboot (obrazek z krolikiem) - miflash widzi urzadzenie - gdy wprowadzam go w edl mode - nie widzi komorki = nie moge zrobic flashowania romu. Wiec postanowilam sprobowac tak - wlaczylam w trybie fastboot - wyszukalam urzadzenie - wprowadzilam w tryb edl - kliknelam flash (usuwajac dane ofc). I teraz kolejny problem - flashuje od godziny i skonczyc nie moze. Z tego co wiem innym szybciej to dziala. Sprobowalam ponownie to zrobic, ale rezultat jest ten sam. Macie moze jakies pomysly ? Bede wdzieczna za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszgb Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Witam. Mam problem z moim Mi Note Pro. Po aktualizacji do androida 7.0 miui polska wszystko działało dobrze. Dziś rano był problem ze złączem słuchawkowym wykrywało cały czas podpięte słuchawki. Następnie telefon wyłączył się i nie chce już wstać. Próbowałem przeinstalować androida mi flashem przez fastboota. Niestety wyskakuje błąd. Ktoś wie co zrobić w tym przypadku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 16 godzin temu, mateuszgb napisał: Niestety wyskakuje błąd. Ktoś wie co zrobić w tym przypadku ? Masz odblokowany bootlader? Bo jak nie masz to nic nie zrobisz w trybie fastboot, jedynie EDL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszgb Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Trzy dni temu instalowałem nowe miui więc bootloader był odblokowany. Możliwe że sam się zablokował. Podpowiesz coś co to EDL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 2 godziny temu, mateuszgb napisał: Podpowiesz coś co to EDL ? Pare postów wyżej masz gartkę informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszgb Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Po wprowadzeniu w EDL taki błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszgb Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 (edited) Cały czas czarny ekran tak jak pisaliście, wieczorem jeszcze spróbuje dam znać co i jak. Wgrałem android przez edl. Jak narazie wszystko działa. Dzięki za pomoc. Czy to mogła być wina nowego miui polska ? Edited February 26, 2017 by mateuszgb Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkas Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 (edited) Witam mam problem po cotygodniowej aktualizacji na tel zaczął nieustannie pojawiać się komunikat że aplikacja usługi google play została zatrzymana, praktycznie nie można było obsługiwać tel. dlatego zdecydowałem się na Mi Flasza. Cały proces flashowania przebiegł normalnie ale tel. już nie wstał nie można go uruchomić a co najgorsze wejść w fastboot PC reaguje na tel. ale jest komunikat że urządzenie nie zostało rozpoznane POMOCY da się coś z tym zrobić czy tyko MiCenter? Już kilka razy używałem Mi Flasha i zawsze wszystko było oki Edited March 5, 2017 by jarkas Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Próbowałem wgrać nowego roma do mojego xiaomi. Niestety w MiFlashu ciągle pojawia się błąd 0xffff. Telefon przechodzi do trybu fast boot, natomiast się nie włącza. Przy włączaniu zatrzymuje się na napisie mi a na dole przeskakują 3 kropki nad napisem POWERED by android ... i tak to trwa i trwa i telefon się nie włącza. Pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 47 minut temu, beyer napisał: Próbowałem wgrać nowego roma do mojego xiaomi. Niestety w MiFlashu ciągle pojawia się błąd 0xffff. Telefon przechodzi do trybu fast boot, natomiast się nie włącza. Przy włączaniu zatrzymuje się na napisie mi a na dole przeskakują 3 kropki nad napisem POWERED by android ... i tak to trwa i trwa i telefon się nie włącza. Pomożecie? Pierwsza rzecz jaki xioami? Druga jaki system 32 bit czy 64 bit. Jak 64bit to laduj z miflasha 20160401. Porzadek w sterach jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 4 godziny temu, kamillm napisał: Pierwsza rzecz jaki xioami? Druga jaki system 32 bit czy 64 bit. Jak 64bit to laduj z miflasha 20160401. Porzadek w sterach jest? Xiaomi Redmi 2 system 64bit Gdy ładuję z miflasha 20160401 identyczny błąd wyskakuje. W sterach może być coś pomieszane i właśnie dlatego chciałem go zupełnie zresetować. Jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 6 godzin temu, beyer napisał: system 64bit To jeszcze jaki? Rozumiem ze bootlader masz odblkowany skoro ladujesz soft z fastboota? 6 godzin temu, beyer napisał: W sterach może być coś pomieszane i właśnie dlatego chciałem go zupełnie zresetować. Pierwsza rzecz zrobic porzadek w sterownikach w systemie zobacz w menadzerze urzadzen czy telefon jest prawidlow wykrywany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 8 godzin temu, beyer napisał: Xiaomi Redmi 2 Jakieś rady? Tak, spróbować wgrać rom dla twojego telefonu, bo usiłujesz wgrać rom od Mi2 (aries) a piszesz że masz Redmi 2. Sprawdź jeszcze jaka to wersja, 811, 813 czy jeszcze inna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 (edited) 3 godziny temu, kamillm napisał: To jeszcze jaki? Rozumiem ze bootlader masz odblkowany skoro ladujesz soft z fastboota? Pierwsza rzecz zrobic porzadek w sterownikach w systemie zobacz w menadzerze urzadzen czy telefon jest prawidlow wykrywany. Zrobiłem formata Windowsa, mam Win10 64bit. Telefon jest wykrywalny jako Android z wykrzyknikiem. Sterowniki jednak nie chcą się pobrać automatycznie z sieci. 2 godziny temu, FromWP napisał: Tak, spróbować wgrać rom dla twojego telefonu, bo usiłujesz wgrać rom od Mi2 (aries) a piszesz że masz Redmi 2. Sprawdź jeszcze jaka to wersja, 811, 813 czy jeszcze inna. Cenna uwaga, pomyliłem ROM. Ściągnąłem ten z http://en.miui.com/download-261.html#441 natomiast przy wgrywaniu pojawia się kolejny błąd. Hmm? Edited March 10, 2017 by beyer korekta Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 @beyer tu masz w paczce sterowniki podpisane cyfrowo zainstalują się bez problemu https://mega.nz/#!wVdmyCSA!J05xQqCi2dmQYIdDLg5qw8x4KXVAe2Xk0aDan1JNBvM Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 2 minuty temu, beyer napisał: Zrobiłem formata Windowsa, mam Win10 64bit. Telefon jest wykrywalny jako Android z wykrzyknikiem. Sterowniki jednak nie chcą się pobrać automatycznie z sieci. Cenna uwaga, pomyliłem ROM. Ściągnąłem ten z http://en.miui.com/download-261.html#441 natomiast przy wgrywaniu pojawia się kolejny błąd. Hmm? Dwa dni temu MS wydał ciekawa aktualizację na Win10. Zrób wg tego: http://msmobile.pl/microsoft-wpd-komputer-nie-widzi-telefonu Powinno pomóc (przynajmniej u mnie pomogło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 13 minut temu, slimdick napisał: @beyer tu masz w paczce sterowniki podpisane cyfrowo zainstalują się bez problemu https://mega.nz/#!wVdmyCSA!J05xQqCi2dmQYIdDLg5qw8x4KXVAe2Xk0aDan1JNBvM Zainstalowałem, zarejestrowałem się na stronce i pojawia się komunikat jak w załączniku. Po naciśnięciu GO przenosi na chińską stronę. 13 minut temu, virusek90 napisał: Dwa dni temu MS wydał ciekawa aktualizację na Win10. Zrób wg tego: http://msmobile.pl/microsoft-wpd-komputer-nie-widzi-telefonu Powinno pomóc (przynajmniej u mnie pomogło) Zrobiłem, zainstalował sterowniki, przynajmniej Windows tak sądzi. Przy próbie flashowania nadal ten sam błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 20 minut temu, beyer napisał: Telefon jest wykrywalny jako Android z wykrzyknikiem Masz odpowiedz na wszystkie swoje problemy, zastosj się do rad @slimdick albo @virusek90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: Masz odpowiedz na wszystkie swoje problemy, zastosj się do rad @slimdick albo @virusek90 Zastosowałem się do rad, nie zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 1 minutę temu, beyer napisał: Przy próbie flashowania nadal ten sam błąd Pierwwza rzecz raczej nie masz zgodby na zdjecie bootladera jeszcze, druga rzecz masz zablokowany czy odblokowany bootlader? Trzecia rzecz wgraj soft w trybie EDL nie fastboot jesli mozesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 6 minut temu, beyer napisał: Zastosowałem się do rad, nie zadziałało Ale którą wersję Redmi 2 masz? To akurat istotne, bo jak 813 to możesz tylko chiński rom wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmi4 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Pierwwza rzecz raczej nie masz zgodby na zdjecie bootladera jeszcze, druga rzecz masz zablokowany czy odblokowany bootlader? Trzecia rzecz wgraj soft w trybie EDL nie fastboot jesli mozesz.A może byś tak czytał jeden z drugim to co napisał?Ma redmi 2. Od kiedy redmi 2 miał blokowany bootloader? Od kiedy trzeba użyć trybu edl? Redmi 2 nie i nie miał blokowanego bootloadera, flashujemy go w fastboot, i czy sobie wgra 20151028 czy xiaomiflash nie ma tu znaczenia, tak samo windows 64 czy 32 bit. To stary model i nie jest wymagany ani nowy miflash ani system 64bit. Nawet na samym poczatku powinienes zwrocic uwage jaki ma tel i co wgrywa. Ma redmi 2 811 lub 812 czyli hm2014811 lub 2014813 lub 17,18 itp.Romy fastboot to wt88047 i wt880xx.A nie żadne aries.Wprowadzacie ludzi w bląd tylko. Zastosowałem się do rad, nie zadziałałoNie chcę Cie kolego martwić, ale redmi 2 w szczególnoscí wersja 2014813 miała i ma problem z padająca pamięcią.Objaw jest taki, że ani w fastboot ani w edl(czy to z kabelka czy z testpoint) nie da rady sflashowac telefonu, wyskakują błędy a tel się restartuje.A spod twrp jeśli je jeszcze masz, to przy wipe wyskakuje, że nie może zamontować i sformatować data i cache. W takim wypdaku telefon na śmieci. Ale tu problem też, może być po stronie próby wgrania romu pod aries. Czyli w tym wypadku edl np z testpoint lub z kabelka, jak zobaczy tel przy dobrym romie pod Twoj tel Cie ratuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 2 minuty temu, redmi4 napisał: Kolego wgra oba bez peoblemu jedynym objawem będzie brak zasięgu i wykrywania karty sim. Wiem bo sprawdzałem może mieć także modele o numeracji 2014814, 201417, 2014818 Na jedne pasują romy spod 811 a na inne lepiej spod 813. Napisalem i już uciekam, bo az sie noz w kieszeni otwiera jak tu pseudoexperci tamci dwaj pomagaja. A Tylko Ty jeden zwrociles uwage odrazu ze wgrywa zly rom. No nie wiem. U mnie po ostatniej aktualizacji miałem dokładnie taki sam problem z podłączonym telefonem w Win10. Jak się okazało, powodowała to aktualizacja od MS. Więc wrzuciłem tylko rozwiązanie poprawnego wykrywania telefonu na Win10. U mnie telefon nie był w ogóle wykrywany. Także takie komentarze o wszech "wiedzący" użytkowniku zachowaj dla siebie. Znasz rozwiązanie to go przedstaw i tyle. Obrażać nie musisz nikogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 44 minuty temu, redmi4 napisał: Kolego wgra oba Wiem, ale po co ma się męczyć. A jak ma 813 to duże prawdopodobieństwo przy takim komunikacie, że padła pamięć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 3 godziny temu, virusek90 napisał: No nie wiem. U mnie po ostatniej aktualizacji miałem dokładnie taki sam problem z podłączonym telefonem w Win10. Jak się okazało, powodowała to aktualizacja od MS. Więc wrzuciłem tylko rozwiązanie poprawnego wykrywania telefonu na Win10. U mnie telefon nie był w ogóle wykrywany. Także takie komentarze o wszech "wiedzący" użytkowniku zachowaj dla siebie. Znasz rozwiązanie to go przedstaw i tyle. Obrażać nie musisz nikogo 3 godziny temu, FromWP napisał: Wiem, ale po co ma się męczyć. A jak ma 813 to duże prawdopodobieństwo przy takim komunikacie, że padła pamięć. Tak, mam 2014813 Ściągnąłem ROM Redmi 2 Latest China Developer Version Fastboot File Download i nadal ten sam błąd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 1 minutę temu, beyer napisał: Tak, mam 2014813 Ściągnąłem ROM Redmi 2 Latest China Developer Version Fastboot File Download i nadal ten sam błąd! To też chyba zły ściągnąłeś, bo do twojego trzeba szukać romu po chińsku. Latest china dev jest dla 811. A ten błąd który wklejałeś był z Miunlocka, który nie jest tobie do niczego potrzebny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 (edited) @beyer http://www.miui.com/shuaji-393.html Edited March 10, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
beyer Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 23 minuty temu, slimdick napisał: @beyer http://www.miui.com/shuaji-393.html Problem rozwiązany! Brawo @slimdick. Po wgraniu odpowiedniego ROMu z podanej przez Ciebie strony telefon jest jak nowy. Dziękuję wszystkim, którzy starali się pomóc no i gratuluję wiedzy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amfetaminek Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego wybieramy developer a nie stable? I nie wiem ale się zakręciłem troszkę. " WARUNKIEM skorzystania z MiFlash jest telefon z możliwością przejścia do trybu fastboot." A w tym przypadku warunkiem nie jest również odblokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaun__ Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Witam wszystkich, mam Mi5s, MUIU 8.0.3. global stable. Próbuję odblokować bootloader zgodnie z filmikiem Pirzu:https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA Wszytko idzie dobrze do 6:33 na filmiku. Po wpisaniu komendy "adb reboot edl" telefon nie wchodzi w tryb edl. Tylko na chwilę przygasa ekran a później Android na nowo się uruchamia. Miflash widzi telefon tylko w trybie fastboot, przy próbie flashowania najnowszym romem china dev pojawia się komunikat "Nieokreślony błąd 0x80004005: error can not load D:\02". D\:02 - to lokalizacja u mnie romu. Próbowałem już trzech wersji Miflash: najnowszej, 20160401, 20151028 i ciągle to samo. Mój komputer to Win7 x64. Mój tel. nie ma w ustawieniach opcji zezwolenia na odblokowanie OEM. Nie dostałem zgody sms-em na odblokowanie od Xiaomi, ale z forum przeczytałem, że jak można ściągnąć Mi Unlock to oznacza, że taką zgodę się dostało. Jeszcze jedna kwestia - na zakończenie instalacji Miflash pojawia się komunikat: "Please follow these steps to accesss internal storage: - Launch "Settings" application - Switch to "Complete setttings" page - Enter Storage item - Select USB computer connection from menu - Check Media device (MTP) option" nie mam pojęcia o jakie ustawienia chodzi, czy w tym tkwi problem. Męczę się z tym od 3 dni, poszukuje pomocy, gdzie robię błąd, albo czegoś nie zrozumiałem, proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 1 godzinę temu, Shaun__ napisał: Męczę się z tym od 3 dni, poszukuje pomocy, gdzie robię błąd, albo czegoś nie zrozumiałem, proszę o pomoc. W trybie fastboot z zablokowanym bl niczego nie wgrasz. Do downkoad to chyba tylko kabel deepflash go wprowadzi. Na tym romie co masz nie odblokujesz. Można jeszcze wgrać chiński rom dev recovery z pliku (na którym odblokujesz) za pomocą chińskiej wersji MiPcSuite z telefonemw trybie recovery (obrazek telefonu z kabelkiem, ale to po chńsku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaun__ Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 @FromWP Dzięki na info. A którą metodę polecasz? Która z nich jest łatwiejsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 30 minut temu, Shaun__ napisał: @FromWP Dzięki na info. A którą metodę polecasz? Która z nich jest łatwiejsza? To zależy czy chcesz się bawić w "Adama Słodowego" z kabelkiem, czy uczyć chińskiego. Obie metody powinny z twoim romem zadziałać (żeby wgrać chiński dev do odblokowania bl). Tu masz na temat kabelka: https://miuipolska.pl/forum/topic/18426-zbrickowany-telefon/?do=findComment&comment=259396 A tu w skrócie jak to w chińskim MiPcSuite wygląda, tylko tam chodziło o wyczyszczenie danych, a ty wybierasz plik romu recovery (.zip) z dysku. https://miuipolska.pl/forum/topic/23420-odzyskanie-blokady-telefonu/?do=findComment&comment=324876 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaun__ Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 @FromWP Poczytam sobie o obu metodach, ale chyba zdecyduje się na kabel i zabawę w "Adama Słodowego". Mam telefon z wejściem USB typu C. Czy kabel USB - micro USB i do tego adapter USB C może być czy lepiej kabel z końcówką USB C? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts