Horpah Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) @Acid daj na pierwszej stronie nową wersję MiFlash z sierpnia 2016 roku Edited October 26, 2016 by Horpah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 Nie. Wystarczy 20160401. Działa z każdym urządzeniem w przeciwieństwie do nowszych gdzie porzucono wsparcie dla MI2. Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 19 godzin temu, Mario77 napisał: OK, wiec krotkie pytanie: do jakiego Redmi 2 jest rom Redmi 2 Latest China Developer Version Fastboot File Download http://update.miui.com/updates/v1/fullromdownload.php?d=wt88047&b=X&r=cn&n= Twój link nie prowadzi do żadnego konkretnego romu, a twój telefon (811) to po prostu Redmi 2 (lub Redmi 2 Prime jak masz 2Gb pamięci). 813 na en.miui nazywają Redmi 2 Enhanced. Chińskich romów trzeba szukać na en.miui. W tym temacie masz linki do różnych romów fastboot http://en.miui.com/thread-126437-1-1.html A tu wszystkie najnowsze fastboot (dla Redmi 2 są tu tylko do 811, normalnego-1Gb i Prime-2Gb) http://en.miui.com/a-234.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario77 Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: A tu wszystkie najnowsze fastboot (dla Redmi 2 są tu tylko do 811, normalnego-1Gb i Prime-2Gb) http://en.miui.com/a-234.html No wlasnie z tej strony chcialem zaciagnc rom do mojego 1GB ale powstrzymuje mnie to ze nie ma konkretnej nazwy ze to jest do modelu 811. a nigdziie nie jest napisane gdzie w takim razie jest rom do 813. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 7 godzin temu, Mario77 napisał: a nigdziie nie jest napisane gdzie w takim razie jest rom do 813. Bo 813 to tylko chiński model i nawet na anglojęzycznej en.miui w romach fastboot go nie ma. W pierwszym linku masz nazwy i romy do wszystkich Redmi 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) 13 godzin temu, Mario77 napisał: No wlasnie z tej strony chcialem zaciagnc rom do mojego 1GB ale powstrzymuje mnie to ze nie ma konkretnej nazwy ze to jest do modelu 811. a nigdziie nie jest napisane gdzie w takim razie jest rom do 813. Tu masz różne fajowe romy china fastboot, w tym rom dla 813, sam stąd pobierałem. Nie podam Ci który link, musisz sam obczaić. http://www.miui.com/shuaji-393.html Edited October 27, 2016 by zielonyBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 19 godzin temu, Mario77 napisał: No wlasnie z tej strony chcialem zaciagnc rom do mojego 1GB ale powstrzymuje mnie to ze nie ma konkretnej nazwy ze to jest do modelu 811. a nigdziie nie jest napisane gdzie w takim razie jest rom do 813. Mała ściągawka z nazwami kodowymi (z xiaomi.eu): http://i.imgur.com/m5ahpK5.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario77 Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 dzieki za wszelkie informacje. powiedzcie mi tylko jeszcze czy warto sie bawic we flashowanie telefonu jesli jedyny moj problem to brak mozliwosci aktualizacji apek i ich instalowania gdy w telefonie jest 1,6 GB wolnego miejsca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dima Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 prosze o pomoc redmi 2 (811) .chcialem zrobic formatowanie przez fastboot. romy stad http://en.miui.com/a-234.html sciagnelem wszystkie 4 i caly czas error przy flashowaniu.tylko jeden" china developer" trwal 2 sek - napisal ze sucsess i to tyle a tel zostal tak jak byl...co jeszcze nie tak, wszystko robione wg instrukcji forumowej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 witajcie, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją w pierwszym poście. w Miflashu dostałem info że wszystko przebiegło pomyślnie i telefon zaczął się restartować. I tak od godziny mam cały czas znaczek Mi na wyświetlaczu i nie idzie dalej. Mam dalej czekać, czy coś poszło nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 47 minut temu, robo napisał: witajcie, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją w pierwszym poście. w Miflashu dostałem info że wszystko przebiegło pomyślnie i telefon zaczął się restartować. I tak od godziny mam cały czas znaczek Mi na wyświetlaczu i nie idzie dalej. Mam dalej czekać, czy coś poszło nie tak? Jeszcze raz zainstaluj system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 poszło dzięki. Tyle że teraz dalej stoję w miejscu. Tzn. wyczytałem że mając wersje dev będę mógł odblokować bootloader za pomocą Mi unclocka. Niestety dalej zatrzymuje mi isę przy 50%. Z informacją że dane konto jest inne od tego na urządzeniu. Nie jest to prawdą bo w obu mam to samo. Masz może pomysł co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 16 minut temu, robo napisał: poszło dzięki. Tyle że teraz dalej stoję w miejscu. Tzn. wyczytałem że mając wersje dev będę mógł odblokować bootloader za pomocą Mi unclocka. Niestety dalej zatrzymuje mi isę przy 50%. Z informacją że dane konto jest inne od tego na urządzeniu. Nie jest to prawdą bo w obu mam to samo. Masz może pomysł co dalej? Zalogowany jesteś na konto Xiaomi w telefonie? Masz włączony tryb FastBoot (napisz FastBoot na wyświetlaczu)? Jak spełniasz oba warunki to próbuj odblokowania na różnych portach USB/innym systemie operacyjnym/innym komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Jestem zalogowany w telefonie. Mam włączony tryb Fastboot (vol- + power). Dalej 50%. Bawiłem się też ze sterownikami ale nie pomaga. Pokombinuje jeszcze jak mówisz z różnymi portami USB. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 3 minuty temu, robo napisał: Jestem zalogowany w telefonie. Mam włączony tryb Fastboot (vol- + power). Dalej 50%. Bawiłem się też ze sterownikami ale nie pomaga. Pokombinuje jeszcze jak mówisz z różnymi portami USB. Dziś był przypadek że różne kombinacje z USB nie pomagały a wystarczyło podłączyć pod inny komputer i od razu zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 No niestety. Dwa różne kompy, 6 różnych portów USB i dalej nic :/ Dlaczego dev można wgrać za pomocą miflasha a naszego polskiego nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 2 minuty temu, robo napisał: No niestety. Dwa różne kompy, 6 różnych portów USB i dalej nic :/ Dlaczego dev można wgrać za pomocą miflasha a naszego polskiego nie? W sumie po co ci Xiaomi.eu jak na Global/China -Developer odblokujesz wyłącznie Bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 bo finalnie chciałbym mieć xiaomi.eu Myślałem że najpierw muszę zainstalować dev poźniej odblokować i na końcu za pomocą aktualizacji i pliku zip zainstalować xiaomi.eu. Jeśli coś pomyliłem to proszę podpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 2 minuty temu, robo napisał: bo finalnie chciałbym mieć xiaomi.eu Myślałem że najpierw muszę zainstalować dev poźniej odblokować i na końcu za pomocą aktualizacji i pliku zip zainstalować xiaomi.eu. Jeśli coś pomyliłem to proszę podpowiedz 1. Instalacja Global Developer lub China Developer,odblokowanie Bootloader. 2. Instalacja TWRP przez ADB. 3. W TWRP instalujemy Xiaomi.eu robimy restart telefonu po pomyślnej instalacji systemu,następnie instalacja dodatków MIUI Polska i restart po pomyślnej instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 czyli generalnie na razie robię wszystko jak należy. Tzn zainstalowałem Global dev libra_images_6.11.3_20161103.0000.00_5.1_cn MIUI 8.6.11.3 - ale nie mogę odblokować bootloadera :/ masz może jeszcze jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 (edited) 2 minuty temu, robo napisał: czyli generalnie na razie robię wszystko jak należy. Tzn zainstalowałem Global dev libra_images_6.11.3_20161103.0000.00_5.1_cn MIUI 8.6.11.3 - ale nie mogę odblokować bootloadera :/ masz może jeszcze jakiś pomysł? Może idź do znajomego i zajmij mu te 5 minut i tam odblokuj Bootloader,czasem wystarczy inny komputer który jest w domu a czasem trzeba biegać po sąsiadach/znajomych. Jeszcze możesz spróbować i sprawdzić czy uda ci się odblokować na China Developer instalując system przez MiFlash z zaznaczonym Flash_All a telefon w trybie EDL. Edited November 5, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 a jak wejść w tryb EDL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 (edited) 3 minuty temu, robo napisał: a jak wejść w tryb EDL? Z takich szybkich sposobów które możesz teraz sprawdzić to 1. Poprzez menu serwisowe (volume (+) i power), następnie wybieramy "download" Lub 2. Trzymamy volume (+) i volume (-) i podłączamy telefon do komputera. 3. Jest jeszcze sposób na włączenie EDL przez komendę w ADB. Edited November 5, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 13 minut temu, robo napisał: czyli generalnie na razie robię wszystko jak należy. Tzn zainstalowałem Global dev libra_images_6.11.3_20161103.0000.00_5.1_cn MIUI 8.6.11.3 - ale nie mogę odblokować bootloadera :/ masz może jeszcze jakiś pomysł? zajrzyj do wątku o odblokowywaniu bootladera, tam na ostatnich stronach znajdziesz najpopularniejszy ostatnio powód problemów, czyli zabawy ze sterownikami Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 już kombinowałem ze sterownikami i niestety nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 41 minut temu, majdan12 napisał: Z takich szybkich sposobów które możesz teraz sprawdzić to 1. Poprzez menu serwisowe (volume (+) i power), następnie wybieramy "download" Lub 2. Trzymamy volume (+) i volume (-) i podłączamy telefon do komputera. 3. Jest jeszcze sposób na włączenie EDL przez komendę w ADB. 1 opcja - pojawia mi się rysunek telefonu z podłączonym kabelkiem, ale żadnego downloadu nie ma 2 opcja - nie ma efektu. Próbowałem jeszcze wersje oba klawisze volume + power to włącza się fastboot. 3 opcja - możesz rozwinąć jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 38 minut temu, MiD napisał: zajrzyj do wątku o odblokowywaniu bootladera, tam na ostatnich stronach znajdziesz najpopularniejszy ostatnio powód problemów, czyli zabawy ze sterownikami Sposób 3. Przeczytaj i pobierz odpowiedni plik z https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb Czyli w ADB wpisz adb devices,następnie adb reboot edl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 (edited) 10 minut temu, majdan12 napisał: Sposób 3. Przeczytaj i pobierz odpowiedni plik z https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb Czyli w ADB wpisz adb devices,następnie adb reboot edl. coś nie trybi jednak :/ Edited November 5, 2016 by robo Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 @robo To ja na ten moment na nic innego nie mam pomysłu. Ale żeby to sposób z wybraniem Download nie działał dziwne,ale to poczekaj może ktoś bardziej znający temat się wypowie,bo wszystkie telefony który odblokowałem/instalowałem system były moje i znajomych,więc nie było potrzeby szkolić się aż tak mocno,bo zawsze udawało się wykonać zlecone zadanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Rozumiem, że ta opcja z vol+ i power to robimy przy wyłączonym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Przed chwilą, robo napisał: Rozumiem, że ta opcja z vol+ i power to robimy przy wyłączonym telefonie? Tak pierwsza i druga metoda jest dla wyłączonego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 @robo na załączonym screenie nie widzi telefonu, jak go podłączyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 1 minutę temu, MiD napisał: @robo na załączonym screenie nie widzi telefonu, jak go podłączyłeś? Powinien podłączyć jako FastBoot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 1 minutę temu, MiD napisał: @robo na załączonym screenie nie widzi telefonu, jak go podłączyłeś? Co masz na myśli? Podłączyłem go pod USB jak za każdym razem gdy próbowałem odblokować bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Przed chwilą, robo napisał: Co masz na myśli? Podłączyłem go pod USB jak za każdym razem gdy próbowałem odblokować bootloadera. Czyli FastBoot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts