asffaf Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Będzie działał miflash na Windows 10 32 bitowy? z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoePike Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 (edited) Witam, redmi note 2, po włączeniu telefonu widnieje tylko logo na ekranie i nic się nie dzieje. Działa tylko wipe cache, wszystkie inne próby wipe kończą się komunikatem failed. To samo próbą instalacji update.zip. Rozumiem, że problem może się udać rozwiązać za pomocą MiPCSuite? Telefon wchodzi w tryb fasboot. Właśnie ściągam ROM Redmi Note 2 Latest Global Developer Version Fastboot File Download (plik nazywa się hermes_global_images_6.7.21_20160712.0000.26_5.0_global_5ae6e5c923.tgz). Chciałbym się upewnić czy pobieram właściwy ROM? Edited July 26, 2016 by JoePike Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoePike Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 (edited) czy mogę spróbować metodą 1 (z użyciem MiPCSuite)? edit. no cóż, pierwsza metoda w ogóle nie działa. Druga niby przechodzi, operacja ukończona pomyślnie. Niestety telefon nadal wisi na logu mi.com... jakieś pomysły? Edited July 26, 2016 by JoePike Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Zamówiłem Mi4C i mam pytanko jak już kiedyś do mnie dotrze to na początek lepiej go potraktować romem fastboot bez blokady czy wystarczy twrp, wyczyszczenie wszystkiego i wgranie xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 32 minuty temu, zunio84 napisał: Zamówiłem Mi4C i mam pytanko jak już kiedyś do mnie dotrze to na początek lepiej go potraktować romem fastboot bez blokady czy wystarczy twrp, wyczyszczenie wszystkiego i wgranie xiaomi.eu? Jak już kiedyś dotrze to najprawdopodobniej nie będziesz miał twrp, zablokowany bl i brak możliwości wgrania twrp bez odblokowania bl. Czyli tylko MiFlash i rom fastboot do momentu odblokowania bl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Hmmmmm chodziło mi czy format przez twrp jest równy formatowi zrobionemu przez miflash wgrywając rom fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 To zależy jaki format wybierzesz przy miflashu a jaki w recovery. Flash all w miflash w zasadzie powinien być zbliżony działaniem do full wipe w twrp. Po prostu sformatuje wszystkie partycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Zwykłe full wipe nie sformatuje wszystkich partycji i niektórych błędów nie naprawi. (np partycji recovery nie ruszy). Po Miflashu nic ze starego romu, danych i recovery nie pozostanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badkins Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) Zrobiłem krok po kroku zgodnie z poradnikiem i flashowanie nie dochodzi do skutku - zaraz po kliknięciu flash wyskakuje błąd 0xffffffff. W załączniku logi. Android 6.0.1 MIUI 7.4 wersja 6.5.12 rozwojowa Ktoś, coś? Na forum widnieje jeden podobny temat, ale nie został rozwiązany. Próbowałem zarówno "except data storage" oraz "flash all". XiaomiMi4_0xffffffff.log Edited July 27, 2016 by badkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 27, 2016 Author Share Posted July 27, 2016 Bo kolego posiadasz MI4 CT a to nie jest cancro tylko cancro_lte_ct a do tego jest inny fastboot. Niestety nie Global. Zapoznaj się z poradnikiem w dziale tutoriale lub w FAQ miuipolska o tym jak postawić rom xiaomi.eu na model CT. Oczywiście Global też można tam wstawić ale już nie przez fastboota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Panowie, czy sposób flashowania dla Ubuntu (podany w 1 poście) zadziała też w przypadku zablokowanego bootloadera? Konkretnie chodzi mi o Redmi 3 PRO. Czy w ten sposób uda mi się wgrać ROM china dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Zazwyczaj się udaje. Niestety potem i tak komp z windowsem się przyda, bo Unlock Tool jest tylko na niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoePike Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Dnia 26.07.2016 o 19:12, JoePike napisał: no cóż, pierwsza metoda w ogóle nie działa. Druga niby przechodzi, operacja ukończona pomyślnie. Niestety telefon nadal wisi na logu mi.com... jakieś pomysły? Witam ponownie, czy ma ktoś jakiś pomysł na naprawę mojego telefonu? Wrzuciłem już 3 różne romy przez miflash, za każdym razem przechodzi instalacja do końca, a obraz/logo fastboot znika z ekranu telefonu. Niestety telefon ciągle wisi na logu mi.com umieszczonym na środku ekranu. ROMy z których korzystałem: Redmi Note 2 Latest China Developer Version Fastboot File Download Redmi Note 2 Latest Global Stable Version Fastboot File Download Redmi Note 2 Latest Global Developer Version Fastboot File Download Przy wyłączonym telefonie podczas ładowania pojawia się animacja baterii. Niby wszystko zrobione zgodnie z faq, a telefon nie chce wrócić do sprawności... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 22 godziny temu, Redmi2 napisał: Tak z czystej ciekawosci istnieje dalej coś ala wine? Probówał ktoś unlokera ? Jakoś nigdy się z tym cudem nie lubiłem. Nie ogarniam co trzeba by zrobić, żeby cokolwiek na nim zadziałało. U mnie nie ruszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seyfer Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Wreszcie znalazłem wolną chwile i chciałem u siebie miflashem wyczyscic tel, wgrac na czysto soft ale niestety postępując zgodnie z procedura wywala nieznany błąd 0xffffff. Zainstalowane sterowniki usb adb, ostatni dev fastboot wywala błąd w miflash jak i w pcsuite :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrol Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) @Acid Mam takie pytanie: czym różni się ta wersja CT od zwykłej? Jakieś lepsze zasięgi czy nie ma takiej różnicy czy coś jeszcze innego. Troszku mnie wkurza; z jednej strony fajnie jest tak łatwo to wszystko porobić, ale z drugiej strony miliard poradników i ciężko jest znaleźć "dopasowany" do ciebie. I jeszcze: Chciałem wgrać superSU i nie zrobiłem backupu no i się zpsuło i czy ta wersja CT ma jakiś inny ten superSU? @seyfer Idź do folderu gdzie masz adb odpal cmd (shift+PPM) i komenda: fastboot getvar board_version jeżeeli wynik = board_version: 4.4 to musisz zrobić to co w cytacie Cytat Bo kolego posiadasz MI4 CT a to nie jest cancro tylko cancro_lte_ct a do tego jest inny fastboot. Niestety nie Global. Zapoznaj się z poradnikiem w dziale tutoriale lub w FAQ miuipolska o tym jak postawić rom xiaomi.eu na model CT. Oczywiście Global też można tam wstawić ale już nie przez fastboota. Edited August 1, 2016 by Pyrol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Witam czy telefon (Mi5) musi mieć odblokowany bootloader żeby przejść ze stable na china dev ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Przez updater powinien się wgrać po wskazaniu wgranego pliku zip do telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 http://en.miui.com/download-299.html developer rom to inaczej china dev czy co ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 45 minut temu, Norek napisał: http://en.miui.com/download-299.html developer rom to inaczej china dev czy co ? To z linku to china global stable i dev. China dev ma tylko angielski i dwa chińskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 http://en.miui.com/download-299.html#435 Czyli to musi być china ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 36 minut temu, Norek napisał: http://en.miui.com/download-299.html#435 Czyli to musi być china ? Trudno powiedzieć, jednym się udaje na global, innym nie, to się ciągle zmienia i zależy od modelu. Spróbuj na global dev, a jak przez kilka dni nie będzie wychodziło to zainstalujesz chna dev a czekając będziesz mógł normalnie używać telefonu. Tu masz FAQ z en.miui na temat problemów z odblokowaniem i jak to wygląda: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246705&highlight=bootloader%2Bunlock%2Bfaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 1 minutę temu, FromWP napisał: Trudno powiedzieć, jednym się udaje na global, innym nie, to się ciągle zmienia i zależy od modelu. Spróbuj na global dev, a jak przez kilka dni nie będzie wychodziło to zainstalujesz chna dev a czekając będziesz mógł normalnie używać telefonu. Tu masz FAQ z en.miui na temat problemów z odblokowaniem i jak to wygląda: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246705&highlight=bootloader%2Bunlock%2Bfaq Do instalowania oficjalnych Rom bootloader może być zablokowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 (edited) 3 minuty temu, Norek napisał: Do instalowania oficjalnych Rom bootloader może być zablokowany ? Tak, odblokowany potrzebny ci jest tylko do instalacji nieoficjalnych wersji (romy xiaomi.eu też są nieoficjalne) i custom romów. Poczytaj z tego linku co podałem wyżej Locking bootloader will not affect normal OTA updates Edited August 2, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 3 minuty temu, FromWP napisał: Tak, odblokowany potrzebny ci jest tylko do instalacji nieoficjalnych wersji (romy xiaomi.eu też są nieoficjalne) i custom romów. Można zainstalować nowego Roma z pozycji updater ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 2 minuty temu, Norek napisał: Można zainstalować nowego Roma z pozycji updater ? No przecież już ci pisałem że można jak masz oficjalny rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
seyfer Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 U mnie sprawa z miflashem rozwiazanan. Nie wiedziałem nawet że mam wersję ct. Odpowiedni rom pod ct i ruszylo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Pobrałem china dev podczas flashowania wyskoczył błąd Nie można odnaleźć określonego pliku.(0x8007002:execute flash_all.bat) wie ktoś z czym to się je ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
badkins Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Dnia 27.07.2016 o 23:33, Acid napisał: Bo kolego posiadasz MI4 CT a to nie jest cancro tylko cancro_lte_ct a do tego jest inny fastboot. Niestety nie Global. Zapoznaj się z poradnikiem w dziale tutoriale lub w FAQ miuipolska o tym jak postawić rom xiaomi.eu na model CT. Oczywiście Global też można tam wstawić ale już nie przez fastboota. @Acid, dzięki za info - udało się jednak prostszym sposobem, tzn. wyrzucić parę linijek kodu w N++. Wersja Global wchodzi wówczas normalnie.http://en.miui.com/thread-301080-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 4 godziny temu, Norek napisał: Pobrałem china dev podczas flashowania wyskoczył błąd Nie można odnaleźć określonego pliku.(0x8007002:execute flash_all.bat) wie ktoś z czym to się je ? A wskazałeś folder z rozpakowanym romem w którym ten plik flash_all.bat jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 (edited) 3 minuty temu, FromWP napisał: A wskazałeś folder z rozpakowanym romem w którym ten plik flash_all.bat jest? tzn już rozwiązałem pobierałem nie ten rom do fastboota Edited August 2, 2016 by Norek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Niestety nie mogę na laptopie odpalić programu, próbowałem pobrać inną wersję programu i nadal wyskakuje mi ten sam błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 A uruchamiasz MiFlash jako administrator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 A uruchamiasz MiFlash jako administrator? Tak, niestety problem nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Może masz skopany system? 90% ludzi z problemami ma syf zamiast Windowsa/Linuxa. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts