SayHiAndBeMy

Konto Google - usługa znajdź moje urządzenie

Recommended Posts

Witam. Dziś zauważyłem, że jak mam na studiach założonego "maila grupowego" to mam dostęp do urządzeń innych członków grupy. Mogę zlokalizować ich telefony, usunąć dane lub wyłączyć telefony. Czy jest jakaś możliwość, aby wyłączyć tę usługę u siebie? Bo jakiś dureń któregoś dnia może zrobić taki "żarcik" ;/

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SayHiAndBeMy Z Twoim urządzeniem na pewno nic nie zrobią. Ono jest przypisane do Twojego konta gmail

/edit/ No chyba że byłeś na tyle "mądry", żeby w swoim urządzeniu zalogować się na konto grupowe :D

Nie przypuszczam, ale świat jest dziwny :)

Edited by piskor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przecież teraz patrzę i normalnie jak klikne na google.com/android/find to widzę urządzenia moich kolegów i koleżanek i mogę każdemu zlokalizować telefon, usunąć dane, zablokować telefon, itp.

Aaaa.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesteście z innej planety, w ogóle bez zasad bezpieczeństwa. Ehh, szkoda gadać

/edit/ Daj mi namiary na tego maila, to ja tam roześlę odpowiednie informacje dotyczące bezpieczęństwa

Edited by piskor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now