sp4ubw Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 (edited) ROM bazujący na androidzie Oreo (8.0), Zawiera język polski, powiedzmy, ze 99%. Zdarzają się nieprzetłumaczone wstawki i są w języku angielskim. Przetestowany, wszystko działa prawidłowo. Instalator startowy po uruchomieniu nie ma polskich czcionek ale tylko on, poza tym jest ok. ROM do instalacji wymaga wipe w TWRP, żeby zainstalować na xiaomi.eu lub na epicROM. Nie trzeba robić format data. Wszystko zostaje w pamięci telefonu. Zmiany w stosunku do androida 7: 1. Nagrywanie ekranu ponownie posiada dźwięk systemowy (oprócz mikrofonu). 2. W dyktafonie jest wybór MP3/AAC/WAV 3. Instalator aplikacji wrócił ze starszych wersji, gdzie był rozbudowany i zawierał skanowanie. 4. Lekko inne uprawnienia aplikacji (Oreo) 5. Ustawienia kodeków BT. 6. Dokumenty są włączone na stałe. 7. Mapy google działają w okienku podczas nawigacji. Tyle z krótkiego opisu, można śmiało wrzucać i używać. Link: https://drive.google.com/file/d/1bW3zd2zIM9mUmp7DrDKTcAPEIm1pCCFs/view Zrzuty ekranu: Edited January 7, 2018 by sp4ubw 7. punkt opisu zmian został dodany. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fi9o Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Poczekam na Lineageos. MIUI za wiele mąci by coś ciekawego miało dać to Oero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Zainstalowałem ten ROM i poza tym, że za każdym razem kiedy przesuwam palec w górę włącza mi się gogle now nie widzę różnicy w stosunku do Androida 7. To przesuwanie mnie denerwuje, bo mam dwa widgety, które musze przesuwać i wcale nie po to, by włączyć gogle now. Chciałem zatem wrócić do poprzedniego romu za pomocą kopii zrobionej przez TWRP. I tu kłopot. TWRP nie widzi kopii. Pokazuje mi, że pamięć ma 0 MB. Ktoś pomoże? Jak przywrócić poprzedni ROM z kopii TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 (edited) Nie prościej było w gestach wyłączyć google now? Nie robiłeś formatu partycja data to masz zaszyfrowane. Podłącz do komputera normalnie w trybie MTP i zgraj folder bakup z TWRP na pendrive na przykład. Przejdz do TWRP, podłącz pendrive i z niego przywróć sobie kopię. Edited January 7, 2018 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Niestety włączenie gestu nic nie dało. Natomiast z pendrive jest kłopot bo nie mam pena z odpowiednim złączem ani przejściówki. Trudno. Do wygrania następnego romu z wipe będę z tym żył.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts