dzideknr1 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) Witam Nagrałem film aparatem, film nagrał się w formacie mp4 Jak chciałem go odtworzyć to się nie odtwarza, nie reaguje na play nic się nie dzieje. Nie wiem o co chodzi, pomocy. Edited December 21, 2017 by dzideknr1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Dzięki za wyczerpującą odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 4 godziny temu, dzideknr1 napisał: Dzięki za wyczerpującą odpowiedz Widać wszystkim magiczne szklane kule się popsuły, a tu potrzebny jasnowidz, żeby na twoje pytanie odpowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 To dzwonię do Jackowskiego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Mi czasem tak apka video wariowała i pomagał restart, ale chyba tu nie o to chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 robiłem reset myślę że to przez aplikację Video Mi nie działa odtwarzanie odkąd się zainstalowała przy jakiejś aktualizacji mam ten problem ale mogę się mylić w VLC film się odtważa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 No to wina apki. U mnie ona działa - Global Beta 7.12.28, Redmi 4A, wersja apki v2017121290(MiVideo-ROM). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Żona ma Redmi 4X i też działa a u mnie Redmi 3s 8.1.4 nie działa coś się popsuło bo kiedyś działała może się samo naprawi albo spróbuje przywrócić do fabrycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 49 minut temu, dzideknr1 napisał: To dzwonię do Jackowskiego To ten słynny wróżbita Maciej? Bo nie śledzę tematu. A tak na poważnie, sprawdź jaką wersję tego MiVideo masz, może na apkmirror jest nowsza i działa. U siebie w Redmi 3s mam v2017121290 czyli najnowszą i działa. Pobierz apk najnowszej (jak masz starszą) i powinno zadziałać. https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/mi-video/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Próbowałeś aktualizować apkę może? przez aktualizator aplikacji systemowych / google play? Nie wiem czy to nie jest kwestia wersji andka - może żona ma 7, ja też i pewnie dlatego. Jeśli oczywiście aktualizacja nie zadziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Działa dzięki za pomoc A jednak są tu jacyś jasnowidze taki drobiazg mam teraz Video które nie działa i MiVideo które działa. Teraz będę szukał jak usunąć te Video kolejny wieczór z Jonym i pepsi życie jest piekne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Najprościej przez ADB będzie chyba, tak jak tutaj - poradnik dotyczący Ciebie na samym dole: Z wideo powinno działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Próbowałem ale coś mi nie wychodzi nie wchodzi mi komenda adb shell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Włączyłeś debugowanie usb w opcjach programistycznych? i masz minimal adb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 2 minuty temu, dzideknr1 napisał: Próbowałem ale coś mi nie wychodzi nie wchodzi mi komenda adb shell To w niczym nie przeszkadza. Ustaw tylko w opcjach zainstalowanych programów żeby domyślną aplikacją do video była ta nowsza. Masz rom na Androidzie 6, powinno wystarczyć wyłączenie tej starszej, czyli pierwsze dwa sposoby z tego poradnika. Z wyłączoną nie będzie ikony, nie będzie się aktualizowała, pamięci też nie zajmuje, bo to jest na partycji system która ma stały rozmiar i tego nie zmienisz. Będzie jedynie na liście zainstalowanych aplikacji, ale jako wyłączona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 oczywiście przecież sam sobie odblokowałem telefon i robiłem wszystko z instrukcji i wyskakuje error: no devices/emulators found 5 minut temu, FromWP napisał: To w niczym nie przeszkadza. Ustaw tylko w opcjach zainstalowanych programów żeby domyślną aplikacją do video była ta nowsza. Masz rom na Androidzie 6, powinno wystarczyć wyłączenie tej starszej, czyli pierwsze dwa sposoby z tego poradnika. Z wyłączoną nie będzie ikony, nie będzie się aktualizowała, pamięci też nie zajmuje, bo to jest na partycji system która ma stały rozmiar i tego nie zmienisz. Będzie jedynie na liście zainstalowanych aplikacji, ale jako wyłączona. Tak właśnie zrobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick09 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Mi na 3S też nie chciały odpalać filmy, zainstalowałem jakąś starszą wersję mivideo to w ogóle jakieś błędy wywalało. Usunąłem obie aplikacje video i o dziwo filmy się odtwarzają. Ah te miui, więc jeśli Ci przeszkadza ta aplikacja zawsze możesz spróbować i tego sposobu heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts