Watchert Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Dokładnie o to mi chodziło, dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 11, 2018 Author Share Posted October 11, 2018 Ciekaw jestem, ilu z Was używasz tarcz "BIN" z sekundnikiem licząc się z szybszym spadkiem baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) Dnia 10.10.2018 o 22:39, grisza napisał: Poprawiłem dni tygodnia, chyba jest lepiej... A można ta tarcze prosić z białą godziną? Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak bezmyślnie przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) 6 godzin temu, Pazio141 napisał: A można ta tarcze prosić z białą godziną? Proszę: niebieska_na _biala.bin Tarcza jest tak skonstruowana, że możliwości kolorystycznych jest bez liku - zmiany proste i bardzo szybkie, np: niebieska_na _zolta.bin Edited October 11, 2018 by grisza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) Dnia 10.10.2018 o 22:39, grisza napisał: to jest proste: Działają wam w tej tarczy ikonki DND i alarmu? Bo mi jakoś nie Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) 13 minut temu, Abees napisał: Działają wam w tej tarczy ikonki DND i alarmu? Bo mi jakoś nie Ja nie instalowałem tej tarczy, ale sprawdziłem plik .json - jest wszystko ok. Powinny działać. A masz to włączone w Mi Fit? Edited October 11, 2018 by grisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Tak. Mój błąd. Fałszywy alarm. Jednak działa. Swoją drogą fajną tarcza i autor naprawdę fajnie rozplanował na niej przestrzeń -można by rzec w 100% - do krawędzi. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 (edited) Dnia 11.10.2018 o 19:40, grisza napisał: Tarcza jest tak skonstruowana, że możliwości kolorystycznych jest bez liku - zmiany proste i bardzo szybkie, np: A można jeszcze prosić środek biały a obrzeża jasno niebieskie:) Czyli biała na niebieski:) Edited December 7, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 (edited) 8 godzin temu, Pazio141 napisał: A można jeszcze prosić środek biały a obrzeża jasno niebieskie:) coś takiego? biala_na_niebieska.bin niala_na_niebieska_v2.bin Edited October 12, 2018 by grisza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Witam. Takie pytanie, przy instalacji języka polskiego odinstalujemy Mi Fit. Jak wgrywamy tarcze przy pomocy GadgetBridge to też odinstalujemy Mi Fit? I czy raz wgrana tarcza przez GadgetBridge znajdują się gdzieś w telefonie zegarku i można ją wgrać z poziomu zegarka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 (edited) Dnia 12.10.2018 o 14:55, grisza napisał: coś takiego? Super. Dzięki za biała_na_niebieska_v2 W tej pierwszej słabo widać niebieski ale w v2 już fajnie. Dzięki Dnia 13.10.2018 o 10:30, szadoky napisał: Witam. Takie pytanie, przy instalacji języka polskiego odinstalujemy Mi Fit. Jak wgrywamy tarcze przy pomocy GadgetBridge to też odinstalujemy Mi Fit? I czy raz wgrana tarcza przez GadgetBridge znajdują się gdzieś w telefonie zegarku i można ją wgrać z poziomu zegarka? Przy wgrywaniu tarczy nie trzeba odinstalować MiFit. I za każdym razem trzeba wgrywać tarcze jaka się chce bo nie jest nigdzie zapamiętywana, bynajmniej te wygrywane przez GadgeBridge. Edited December 7, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 1 godzinę temu, Pazio141 napisał: Przy wgrywaniu tarczy nie trzeba odinstalować MiFit. I za każdym razem trzeba wgrywać tarcze jaka się chce bo nie jest nigdzie zapamiętywana, bynajmniej te wygrywane przez GadgeBridge. Chyba niepotrzebnie się meczysz. Zainstaluj ze sklepu aplikację "My WatchFace" i tym wgrywaj, bo ona służy tylko do tego, a dodatkowo są w niej tarcze do ściągnięcia. Nie trzeba odinstalowywać MiFita, nawet nie należy, bo ten programik podmienia tarcze na twoje (te w MiFit). Wszystkie zostają, niestety bez podglądów i trzeba pamiętać które się podmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 @grisza Nie mogę znaleźć pliku watchface.exe gdzie on się znajduje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 (edited) Np. tu: link Kilka dni temu opisałem w jaki sposób można samemu zmieniać swoje tarcze. Mam nadzieję, że przewodnik ten przydał się komuś Jeśli jednak dalej są wątpliwości to proponuję zajrzeć do przewodnika, który przetłumaczyłem (przepraszam za ewentualne błędy) Przewodnik ten pisany był dla starszej wersji programu i trochę inaczej jest opisane jak rozpakowywać i tworzyć plik .bin Nie zmieniałem tego, bo już tu, na forum, zostało to (chyba) dobrze wyjaśnione. zapraszam do lektury: Instrukcja_Amazfit_Bip_WF_Editor_by_Ilgruppotester.pdf Edited October 14, 2018 by grisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Dzięki. Znalazłem sam . Pytanie wielkości np cyfr godziny zmieniamy w programie graficznym? Nie można ich zmienić Bip WF Editor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Przed chwilą, szadoky napisał: Pytanie wielkości np cyfr godziny zmieniamy w programie graficznym? Nie można ich zmienić Bip WF Editor. Tak. Wszystkie wyświetlane elementy, to mapy bitowe z rozszerzeniem .png W dowolnym edytorze graficznym należy zmienić np. każdą cyfrę i zapisać z taką samą nazwą jak plik oryginalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 (edited) Taka tarcza wyszła mi dziś. Może się komuś spodoba. opisowa_pogoda_packed.bin Edited October 14, 2018 by jjkielce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitearrow Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 (edited) Dnia 27.09.2018 o 13:30, bembenek napisał: Tarcza bez pierdół (kresek, pasków, kolorów, obrazków), może ktoś chce. Nie skopiowałem tego animowanego gifa, zapomniałem, dlatego zdjęcie zegarka. Czy byłaby możliwość dodać dwukropek pomiędzy godziną i minutą; dodać kropką pomiędzy dniem i miesiącem; wyrównać rozmiar pulsu żeby był taki jak liczba kroków? Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) Przepraszam, nie mam czasu poprawiać starych rzeczy, już pozmieniałem tę tarczę. Specjalnie zrobiłem większy puls, żebym widział np. jak jadę rowerem. Najnowsza wersja mojej tarczy wygląda jak na obrazku, puls jeszcze większy, bo tamten nadal nie był czytelny. Po drodze dodałem jeszcze kalorie i dystans, ale potem wywaliłem, bo to totalna lipa, tylko zaśmieca ekran. Nie dodaję kropek, kresek, dwukropków, bo trzeba to narysować na statycznym tle, brak czasu na prace malarskie, a potem nie da się tego przesunąć. tekstowa-bialypuls-bezsekund-4_packed.bin Edited October 15, 2018 by bembenek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 (edited) Pogoda działa ostatnio tak źle, że postanowiłem poszukać fajnej tarczy bez ikon pogodowych. Oto tarcza, którą ostatnio przerobiłem na wersję PL. Bardzo prosta minimalistyczna. Głównie zegarek miesiąc, dzień i dzień tygodnia. Plus malutkie kroki i puls. wersja miesiąc.dzień prosta-ar_01.bin wersja dzień.miesiąc prosta-ar_02_DDDMM.bin Edited October 17, 2018 by Pan Arek poprawka ikony BT Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan910 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Zrobiłem siebie tarcze. Na podglądzie wygląda ok. W zegarku coś nie działa. Wstawiłem sekundnik i coś krzaczy. Pomoże ktoś ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka https://cloud.tapatalk.com/s/5bc73f6ddae8e/1_packed.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgczyz Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 (edited) Witam … postanowiłem podzielić się swoją składanką - coś prostego z dużymi znakami. Pozdrawiam, Grzegorz I jeszcze raz wersja nr 6 po drobnych korektach związanych z formatowaniem poziomu baterii, temperatury oraz daty. DUZE_ZNAKI_4.bin DUZE_ZNAKI_6.bin Edited October 25, 2018 by Grgczyz Drobna korekta formatowania daty Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawkos Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 (edited) Dnia 17.10.2018 o 22:25, Grgczyz napisał: Witam … postanowiłem podzielić się swoją składanką - coś prostego z dużymi znakami. Witam fajna tarcza, a czy mógłbyś ją trochę przerobić tzn. zamiast pogody i temperatury kroki na pięć cyfr, jak braknie miejsca może być 4 i w dacie zamiast kropki średnik - Pozdrawiam Sławek Edited December 7, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgczyz Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 11 godzin temu, slawkos napisał: Witam fajna tarcza, a czy mógłbyś ją trochę przerobić tzn. zamiast pogody i temperatury kroki na pięć cyfr, jak braknie miejsca może być 4 i w dacie zamiast kropki średnik - Pozdrawiam Sławek Coś takiego? DUZE_ZNAKI_4A.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Chyba chodziło o dwukropek, średnika jako separatora raczej się nie używa. Jeszcze baterię powinieneś chyba poprawić, bo "spada" na dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawkos Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 (edited) Dnia 18.10.2018 o 21:12, Grgczyz napisał: Coś takiego? Mój błąd przepraszam myślałem o czymś takim np. 18-10 (to nazywa się chyba dywiz, minus) pozdrawiam Sławek Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Tak naprawdę niepotrzebnie mieszacie ze średnikami i myślnikami . Według PWN w zapisie daty używa się kropki. Było dobrze ale za nisko (według mnie). Przy okazji (nadal według PWN) Cytat Niepoprawne jest (spotykane coraz częściej) oddzielanie elementów daty ukośnymi kreskami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 45 minut temu, Pan Arek napisał: Tak naprawdę niepotrzebnie mieszacie ze średnikami i myślnikami . Oczywiście masz rację, ale.. Ja wolę używać niepoprawnego ukośnika w dacie ze względu na czytelność i szybkość przyswojenia informacji. Patrząc np. na nasze tarcze zegarków: jeśli zrobię sobie minimalistyczną tarczę, gdzie nie będzie wszelkiego typu znaczków "buta", "serca" itd , to co zobaczę? Np: 2405 1.43 15.07 Patrząc na to muszę chwilę zastanowić się, które cyferki co oznaczają Przy zapisie: 2405 1.43 15/07 jest to dla mnie bardziej czytelne - od razu widzę, że ostatnia pozycja to data... Ale to tylko moje zdanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Super poradnik. Godzinka zabawy w nim i Gimpie zaowocowała moją pierwszą zmodyfikowaną tarczą. Jeszcze trochę pracy mnie tu czeka żeby było bardziej czytelnie (min. odstępy pomiędzy pogodą i zmiana czcionki) ale i tak jestem bardzo zadowolony. Tarcza ma to co według mnie musi być ale też bez zbędnych śmieci typu kalorie. Moja modyfikacja: -nowa kolorowa ikona baterii -dodane temperatury -dodane daty i polskie dni tygodnia z czerwonym weekendem -kolorowy wskaźnik dystansu i kroków -kolorowy bluetooth (niebieski=połączony, czerwony=rozłączony) 1533532405096_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Nieco poprzestawiałem układ, poprawiłem i powiększyłem czcionki daty i pogody. Usunąłem aktualną pogodę bo póki co zbyt często znika i nie ma z niej pożytku przez większość czasu. Poprawiłem również wskaźnik baterii bo trochę zaniżał poziom. Przedstawiam wam wersję V2 i chyba ostateczną dla mnie to tarcza idealna (choć zastanawiam się nad powiększeniem pulsu) ale wiadomo każdy ma inny gust. Może komuś też wpadnie w oko Uprzedzam, że w takich programach nie jestem zbyt bystry i jednym świadomym błędem którego nie potrafię wyeliminować jest zapis dnia tygodnia środy. Nie wychodzi i kreska nad "s" by powstało "ś" 1533532405096_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Dnia 11.10.2018 o 09:50, tomurbanowicz napisał: Ciekaw jestem, ilu z Was używasz tarcz "BIN" z sekundnikiem licząc się z szybszym spadkiem baterii? Ja czasem używam. Szczególnie przy tarczach analogowych oczywiście licząc się ze spadkiem dziennym baterii. Swoją drogą po prawie roku użytkowania zauważyłem spadek pojemności (nawet przy tarczach bez sekund spada mi przeciętnie już ok 7 % na dobę). Może to wina pomiaru tętna które ma teoretycznie włączone co 30 min (nie wiem dlaczego bez zmiany parametrów N&F czasem pokazuje wielokrotny pomiar w ciągu 5 min), ale nie ma co narzekać . Swoje 3 tygodnie jeszcze wytrzymuje . Wynik o którym inne zegarki mogą pomarzyć. Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloDablju Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 (edited) Dnia 28.09.2018 o 21:18, grisza napisał: Na bazie wcześniej przerabianych zrobiłem coś takiego: negat.bin i bez pulsu, ale z dystansem: negat_km.bin to, co mogłem na szybko zrobić: (tylko czy tu będzie pasował inny kolor wskazówek?) tarcza2_v2.bin Może tak lepiej ? tarcza2_v3.bin Tak chyba lepiej: tarcza3_nieb.bin tarcza3_bia.bin Super , dziękuję za pomoc zastanawiam się czy nie zmieści się jeszcze puls i kcal nad datą w tarcza3_nieb ? Edited October 20, 2018 by PabloDablju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Wrzucam wersję V3 mojej tarczy choć tarcze to sprawa gustu i zazwyczaj pasuje tylko autorowi. Całkowicie zmieniona górna belka i jednak powrót aktualnej pogody. Informacje oddzielone bo trochę mi się zlewało. Pasek baterii z ogromnego zmienił się w bardzo minimalistyczny oddzielający przy okazji dane. Wyrzucenie miesiąca w dacie bo jest chyba zbędny (chyba każdy wie jaki mam rok i miesiąc :D). Delikatnie zmienione czcionki i ich wielkość 1533532405096_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Ikonka BT mogłaby być normalnie niewidoczna, tylko widoczna czerwona gdy nie ma połączenia. Te kilometry też można wyrzucić, zegarek i tak nie wie czy chodziłeś, czy podskakiwałeś w miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 (edited) @bembenek Na zegarku ciemno niebieska ikona jest praktycznie nie widoczna bez podświetlenia Co do dystansu to u mnie działa bardzo poprawnie. Skakania w miejscu, wchodzenia po schodach itp. nie liczy do dystansu i kroków. Wystarczy dobrze skonfigurować "etykiety" w Mi fit Jak chcesz to mogę zrobić niewidoczną ikonę BT gdy jest połączony i wyrzucić dystans tylko czym zapełnić miejsce po nim? Wyśrodkować kroki Tutaj fotka "na żywo" bo dużo lepiej się prezentuję niż na gifie . Sorki za urąbany ekran niczym stół u Durczoka i owłosioną łapę Edited October 20, 2018 by Fonsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts