FromWP Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 (edited) To ja wrzucę jeszcze jedną cyfrową, ale z rzymskimi cyframi godzin. Wiem że nie pobije rekordów pobrań, ale drugiej takiej nie widziałem, na pewno oryginalna i niczego nie udaje. Drugi wariant normalny, bez udziwnień. rzymskie.bin fujiyama_pl.bin Edited July 28, 2018 by FromWP Wymiana wadliwego pliku bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 Kolejna tarcza która mi się podobała ale... Zmieniłem wiec sobie te "ale" Wywaliłem dystans i zwiększyłem przestrzeń nad/pod zegarem. DDC.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 9 godzin temu, bembenek napisał: Jeśli chodzi o sam wygląd, to dla mnie bardzo kiepsko wyglądają tarcze z białym tłem. Ekranik jest malutki, z czarnym tłem tego tak nie widać, a z jasnym to wygląda jak zabawka z odpustowego straganu Cyferki a la "zegarek Casio" pogarszają czytelność. Wyświetlacz 7-segmentowy był używany tylko dlatego, że był najprostszy i najtańszy w produkcji, 7 segmentów to było minimum, żeby wyświetlić wszystkie cyfry. A nie dlatego, że był dobry Potwierdzam i dlatego zawsze proszę o przerobienie tarczy na czarną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Pytanie do robiących własne tarcze. Czego używacie do generowanie grafik z cyframi? Zapisywanie pojedynczo każdej cyfry z WF Editora jest średnio wygodne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 @Malcerz Ja używam Photoshopa, ale tu też każdą cyferkę trzeba osobno zapisać. Można Gimpa, albo jakiegokolwiek innego, byle by potrafił zapisywać .png. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 (edited) Takie coś zdziałałem wczoraj. Wzorowane na tarczy z Pebble. pebble_packed.bin Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Edited July 29, 2018 by Toldo 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borgen Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 (edited) Dnia 13.07.2018 o 23:13, Carburator napisał: A ja spłodziłem taką oto prostą, "ludową" tarczę: Witam Super tarcza dla wzrokowców. Czy mógłbyś przerobić ją trochę pod moje potrzeby? Chodzi o usunięcie pogody w lewym górnym rogu i wstawienie tam liczby kroków oraz likwidację temperatury w prawym górnym rogu i wstawienie tam wskaźnika baterii podobnej jak zrobił to kolega jjkielce: tarcza : moja fullcolor pl.bin . Jest trochę miejsca więc zmieści się pewnie wielkość czcionki jaką zastosowałeś w dacie. Gdyby jeszcze pokolorować sobotę i niedzielę to było by super. Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Jeszcze jedna przeróbka, jak ktoś woli kolorowe, a nie tylko czarnobiałe b_zoltecyfry_czerwonypuls.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Jednak czerwone cyferki to skucha, wystarczy, że jest trochę ciemniej w pokoju i nic nie widać. Zmieniłem puls na biały, pogrubiony, żebym na rowerze dobrze widział. b_zoltecyfry_bialypuls.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Dnia 29.07.2018 o 14:39, borgen napisał: Witam Super tarcza dla wzrokowców. Czy mógłbyś przerobić ją trochę pod moje potrzeby? Chodzi o usunięcie pogody w lewym górnym rogu i wstawienie tam liczby kroków oraz likwidację temperatury w prawym górnym rogu i wstawienie tam wskaźnika baterii podobnej jak zrobił to kolega jjkielce: tarcza : moja fullcolor pl.bin . Jest trochę miejsca więc zmieści się pewnie wielkość czcionki jaką zastosowałeś w dacie. Gdyby jeszcze pokolorować sobotę i niedzielę to było by super. To już prościej poszukać tarczy ze swoimi wymaganiami i ją "spolszczyć". To o co prosisz, to robienie tarczy od nowa. A ja teraz nie mam dostępu do kompa bo się jeszcze dłuuuuugo urlopuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen91 Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Poszukuję takiej tarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karsi Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 (edited) Dnia 30.07.2018 o 18:54, Szerszen91 napisał: Poszukuję takiej tarczy Proszę: https://amazfitwatchfaces.com/bip/search/?query=Seiko Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
borgen Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 3 godziny temu, Carburator napisał: To już prościej poszukać tarczy ze swoimi wymaganiami i ją "spolszczyć". To o co prosisz, to robienie tarczy od nowa. A ja teraz nie mam dostępu do kompa bo się jeszcze dłuuuuugo urlopuję... Szukałem, idealnej nie znalazłem, najbliższa była twoja tarcza. Jeśli chodzi o długi urlop to spoko, cierpliwie poczekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigl Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Zrobił ktoś może spolszczenie którejś z tych tarcz i może się podzielić? https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=1996 https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2232 https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=1956 https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=1602 https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=9668 https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=8159 Link to comment Share on other sites More sharing options...
symciadk Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Napiszę wam ciekawostkę może ma ktoś ten sam problem co ja miałem. Po zainstalowaniu z Google play programu z tarczami "Amazfit Bip WatchFaces" nie mogłem podmieniać tarczy jak podłączyłem telefon do komputera (tak jak jest w instrukcji w tym temacie). Ale wystarczyło w programie Amazfit Bip WatchFaces kliknąć trzy kropki i wybrać "Load bin." i możemy dowolne tarcze zgrać na telefon i ładować przez program Amazfit Bip WatchFaces. Sam używam pobranej od was tarczy. Sprawuje się super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingShadow Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 (edited) Czy dało by rade jakoś zmienić czcionki tej tarczy https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2232 na takie bardziej kwadratowe w tym stylu https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2355 Dzięki z góry Edited August 5, 2018 by KingShadow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bony Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 (edited) Kilka osób pytało o czarną wersję więc pozwoliłem sobie przerobić. Z białej korzystałem ok tygodnia i zobaczyłem że w rogach mi się robią przebarwienia na ekranie.. digital_pl_black.bin Poniżej wersja bez obramówki digital_pl_black2.bin Bez obramówki proste linie digital_pl_black3.bin bez linii: digital_pl_black4.bin Biała wersja bez ramek digital_pl_packed.bin Biała zredukowana digital_pl_white2_packed.bin Czarna zredukowana digital_pl_black5.bin Edited August 5, 2018 by Bony 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 (edited) Dnia 5.08.2018 o 19:19, Bony napisał: Kilka osób pytało o czarną wersję więc pozwoliłem sobie przerobić. Dziękuję bardzo. Długo na to czekałem. Pozdrawiam Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ster Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 (edited) Dnia 5.05.2018 o 16:21, robert000 napisał: Może komuś się przyda wersja PL Mam pytanie, czy mógłbyś do wersji z czerwoną niedzielą dodać najniższą i najwyższą temperaturę? Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prze_mo Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Świetna tarcza polecam: https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=11085 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 (edited) Dnia Sat Aug 11 2018 o 08:19, Ster napisał: Mam pytanie, czy mógłbyś do wersji z cze Ja również mam prośbę o dodanie minimalnej i maksymalnej temperatury jedna z lepszych tarcz ten stratos Edited August 19, 2018 by Dutche Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczas Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 (edited) Dnia 19.08.2018 o 19:30, Prze_mo napisał: Świetna tarcza polecam: https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=11085 Jest gdzieś taka tarcza PL wiem ze to tylko dni tygodnia Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak bezmyślnie przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek_b1 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Witam przerobił by ktoś tą tarcze aby zamiast pulsu miała sekundy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 A gdzie bin tarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandziarek Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Witam. Czy ktoś zrobi spolszczenie tej tarczy, najlepiej jakby były pełne nazwy dni kosztem usunięcia kroków, pozdrawiam EN_0490.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 5, 2018 Share Posted September 5, 2018 Zechciałby ktoś usunąć sekundy i tarcze wskazówkową? Strasznie szybko leci bateria na tej tarczy. https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=12026 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2018 Share Posted September 5, 2018 1 godzinę temu, redminote2 napisał: Zechciałby ktoś usunąć sekundy https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=12026 Przecież jest w linku wersja bez sekundnika. Jak się wywali tarczę to będzie dziura, którą trzeba czymś wypełnić, czyli de facto przeprojektować całość. Może poproś autora. Dla mnie zdecydowanie za małe elementy i za dużo wszystkiego, łącznie z ozdóbkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansolek1 Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 Czy mógłby ktoś spolszczyć tą tarczę - szukałem i nie ma wersji polskiej 5b331f3827437_27062018.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 (edited) Dnia 6.09.2018 o 12:39, hansolek1 napisał: Czy mógłby ktoś spolszczyć tą tarczę - szukałem i nie ma wersji polskiej Nie testowałem, ale powinno być dobrze...... do_zmiany.bin Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan910 Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 (edited) Dnia 22.12.2017 o 02:49, woyto napisał: Dałoby radę wywalić wszystko od godziny w dół? Przesunąć godzinę i powiększyć pierwszy wiersz( ikony) i nieco powiększyć datę? Dopiero zaczynam zabawę z bipem. Porównał bym obie tarcze jako punkt wyjścia do kolejnych modyfikacji . Puki co moja jedyna i ulubiona. Dzięki Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansolek1 Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 (edited) Dnia 6.09.2018 o 14:35, grisza napisał: Nie testowałem, ale powinno być dobrze...... Fajnie - a nie dałoby się zrobić taką czcionką jak w oryginale? Edited December 7, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazio141 Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Witam. Czy da radę zrobić to co na zielono na kolor jasno niebieski? zielona_pl.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 6 godzin temu, hansolek1 napisał: Fajnie - a nie dałoby się zrobić taką czcionką jak w oryginale? Jeśli chcesz się pobawić, to mogę podesłać Tobie oryginalne pliki .png i w jakimkolwiek programie graficznym musiałbyś przerobić je na język polski (zachowując rozmiar obrazka w pixelach). Podłożenie ich do tarczy - to już chwilka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Dnia 7.09.2018 o 11:05, Pazio141 napisał: Witam. Czy da radę zrobić to co na zielono na kolor jasno niebieski? a proszę bardzo niebieska_pl.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisza Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 (edited) Przerabiając tarczę na niebiesko zrobiłem jeszcze taki wariant: My_3.bin My_3B.bin My_3C.bin Edited September 14, 2018 by grisza zmienione ikony pogody 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts