tomurbanowicz Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) Wątek do umieszczania wszelkich modyfikacji tarcz "bin". Należy umieszczać sprawdzone przez siebie pliki BIN. Obok samego pliku BIN należy umieścić zdjęcie tarczy. Wszelkie modyfikacje danej tarczy (po uwzględnieniu sugestii użytkowników), należy umieszczać w pierwotnym poście edytując go z odpowiednią adnotacją - nie zakładać kolejnych postów. Unikniemy w ten sposób bałaganu. fake4r zasugerował aby nie usuwać poprzednich wersji tarczy, ale umieszczać je w spojlerze - myślę, że to dobry pomysł. Edited October 11, 2018 by tomurbanowicz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) digit-fake4r-PL-v1.1b digit-fake4r-PL-v.1.1b.bin Spoiler digit-fake4r-PL-v1.0 digit-fake4r-PL-v1.0.bin Edited December 25, 2017 by fake4r 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 (edited) all_omni7_pl all_omni7_pl.bin Spoiler all_omni7_red_white_pl.bin all_omni7_red_black_pl.bin all_omni7_pl_v1.bin White_black_omni7_pl_V1.bin White_black_omni7_pl_V4.bin White_omni7_pl.bin Edited January 1, 2018 by omni7 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 (edited) Woyto.bin ----------------------------------------------- woyto2.bin ----------------------------------------------- 12.bin ----------------------------------------------- woyto3.bin ----------------------------------------------- swieta.bin Edited December 23, 2017 by woyto 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) Dnia 21.12.2017 o 21:36, omni7 napisał: all_omni7_pl Czy mogę prosić o lekką modyfikację powyższej tarczy ? Chodzi mi o lekkie zaokrąglenie tego białego tła w narożnikach. I druga prośba to aby zmienić kolor godziny na biały a tło, które jest białe dać czerwone. Tylko nie wiem czy wtedy tarcza będzie wystarczająco czytelna. Edited December 25, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Da się zrobić ale dziś to ciężko będzie, ale modyfikację zrobię, zobaczymy jak na czerwono będzie wyglądać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Dziękuje, nie spieszy się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Jedna z najlepszych / najprostszych / najbardziej funkcjonalnych tarcz wg mnie (i nie tylko mnie): digit3-PL-tomi_4.bin by @tomurbanowicz (skopiowana z 53 strony wątku: "Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje") Podziękowania dla Autora. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednim Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 On 21/12/2017 at 12:49 PM, fake4r said: fake4r - bardzo mi sie podoba twoja tarcza. widzialem ja na amazfitwatchfaces kilka dni temu. mam pytanie - czy jest mozliwosc wcisniecia na dole wyniku HR? dopiero na tym forum zauwazylem, ze na tarczy powinny pojawiac sie wskaznik alarmu i polaczenia BT - aktualnie mam wersje 1.0 twojej tarczy i te wskazniki sie nie pojawiaja. Zaraz bede robil upgrade do v1.1 i zobacze czy cos sie zmienilo. dzieki i pozdrawiam i jeszcze raz - wspaniala robota! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 (edited) Dorzucę moją - prosta bez zbędnych bajerów. Bluetooth świeci tylko jak brak połączenia. Mario-v2.bin Mario-v3.bin Mario-v4.bin mario-tomi-invert-bt.bin Edited February 6, 2018 by mswiniuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kingaa16 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 czy na powyższym zegarku można uzyskać najzwyklejszą tarczę wskazówkową? Widziałam post o tworzeniu tarcz, jednakże pracuję na komputerze Mac i nie bardzo wiem jak to tam zrobić :'( Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 2 tarcze wskazówke masz nawet domyślnie wgrane w zegarek. Ustawiasz z poziomu zegarka w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekb Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Bawiłem się trochę tarczą analogową pod siebie, w swojej mam jeszcze swoje imię, a tu nad datą puste miejsce. Może komuś się przyda do modyfikacji. tarcza2.bin 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Z utęsknieniem czekam na jakąś fajną i minimalistyczną BIAŁĄ tarczę. Czy wy wszyscy wolicie czarne, mniej czytelne wersje? To tylko ja tak mam? Wcześniej używałem Pebble Time, no i zawsze coś "jasnego" dało się znaleźć... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Dnia 31.12.2017 o 10:19, PeWo napisał: Czy wy wszyscy wolicie czarne, mniej czytelne wersje? Ja wolę wersje czarno białe, wtedy na biało robimy to co ma się rzucać w oczy, a reszta jest czarna i nie odrywa wzroku od najważniejszego. Zrobiłem też jedną wersję mojej tarczy w białych barwach może komuś się spodoba Do pobrania w poście na początku. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 3 hours ago, omni7 said: Ja wolę wersje czarno białe, wtedy na biało robimy to co ma się rzucać w oczy, a reszta jest czarna i nie odrywa wzroku od najważniejszego. Zrobiłem też jedną wersję mojej tarczy w białych barwach może komuś się spodoba Do pobrania w poście na początku. Dziękuję! White_omni7_pl.bin wgrana, i cieszy mnie bardzo! Oby więcej wariantów "jasnych" powstwawało. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 PeWo sporo jasnych tarcz jest na stronie https://amazfitwatchfaces.com/ , da się coś wybrać. Jakbyś chciał mieć jakąś spolszczoną to daj znać, postaram się pomóc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liarein Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 (edited) Jeśli zły wątek to przepraszam ale czy ktoś ze zdolnościami graficznymi przerobił by mi tarczę https://amazfitwatchfaces.com/watchface/watchface/view/?id=739 na nazwy dni tygodnia po polsku lub angielsku? Dodatkowo dodał znacznik statusu bluetooth i procent baterii? Dni oczywiście w formacie skróconym. Edited January 3, 2018 by liarein 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 To samo z id=165. Km na kroki poproszę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Przeróbka tarczy z 4PDA: tom2_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Dnia 3.01.2018 o 11:41, liarein napisał: Jeśli zły wątek to przepraszam ale czy ktoś ze zdolnościami graficznymi przerobił by mi tarczę, na nazwy dni tygodnia po polsku lub angielsku? Dodatkowo dodał znacznik statusu bluetooth i procent baterii? Moja propozycja tej tarczy, mam nadzieję że się spodoba New_omni7_pl.bin White_red_omni7_pl.bin Edited January 5, 2018 by omni7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liarein Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 (edited) 16 godzin temu, omni7 napisał: Moja propozycja tej tarczy, mam nadzieję że się spodoba Dzieki. Już testuje tą pierwszą. Edited January 6, 2018 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 (edited) 22 godziny temu, omni7 napisał: Moja propozycja tej tarczy, mam nadzieję że się spodoba testuje tą. swietna. bravo ty 22 godziny temu, omni7 napisał: Moja propozycja tej tarczy, mam nadzieję że się spodoba mała propozycyja. zamiast kroków może wstaw kilometry. tarcza i tak moja ulubiona. czytelna i wyrazista. swoja droga czekam na czerwone tło. może ożywić nasze Zegarki Edited January 6, 2018 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkami. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 (edited) Jedna z lepszych moim zdaniem tarcz by mswiniuch przerobiona troszkę przeze mnie: mario-tomi.bin Wersja z BT: mario-tomi2.bin Wersja z pucharkiem i poprawioną czcionką w dniu tygodnia: mario-tomi-3.bin Edited January 15, 2018 by tomurbanowicz 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Możesz dołożyć tą ikonę?Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Możesz dołożyć tą ikonę? Jest ona w tej tarczy: https://miuipolska.pl/forum/topic/31226-amazfit-bip-tarcze-bin/?do=findComment&comment=415786 Jak znajdę wieczorem czas to dodam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biril Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Czy day sir wgrać do zegarka więcej niż jedną tarczę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 8, 2018 Author Share Posted January 8, 2018 Nie, ale jak się pomyśli to można sobie fajnie to zorganizować w MiFit {z VPN}. Mimo upierdliwości VPN jestem zwolennikiem tego rozwiązania, ponieważ każde użycie GB "rozprogramowywuje" MiFit i trzeba tą apke przeklinać do ustawień sprzed użycia GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biril Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 22 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Nie, ale jak się pomyśli to można sobie fajnie to zorganizować w MiFit {z VPN}. Mimo upierdliwości VPN jestem zwolennikiem tego rozwiązania, ponieważ każde użycie GB "rozprogramowywuje" MiFit i trzeba tą apke przeklinać do ustawień sprzed użycia GB. Nie w temacie co to jest VPN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 (edited) Poprawiony problem z "11" w dacie w tarczy mario-tomi. Edited January 11, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Ciekawa tarcza: https://amazfitwatchfaces.com/watchface/watchface/view/?id=1046 Podejmie się ktoś przeróbki na pl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 15, 2018 Author Share Posted January 15, 2018 Dołożyłem wersję z pucharkiem do tarczy mario-tomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen2 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Bardzo ciekawe prezentują się godziny na tej tarczy, wygląda elegancko. Może ktoś chciałby przerobić, by zamiast kropek była pogoda oraz temperatura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) Szukałem czegoś z dużą czytelną godziną (ale bez sekundnika aby nie zużywał za dużo prundu). Niestety jedyny który mi się podobał był po rosyjsku, więc go przetłumaczyłem. Duzy_zielony_ar_pl_packed.bin Edited February 1, 2018 by Pan Arek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) Panowie jak rozpakować taką tarczę? https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=1986 Chciałem przerobić na format 24h i zmienić nazwy dni. Standardowo "watchface nazwa.bin" ale dostaję na koniec komunikat: Parameter 2 isn't supported for WeatherIcon W efekcie tworzy się katalog i zamiast obrazków tylko jeden plik - .log. EDIT: A więc jakby ktoś też miał taki problem to trzeba to zrobić tak jak plikami .res z tym że ma to wyglądać tak: python dial2img.py -i nazwa.bin -u EDIT 2:tarcza wypakowuje się jak res, brak pliku json. Są to jakieś nowe "wersje" tarcz? Można wypakować razem z plikiem json? Czy coś przegapiłem? Edited January 31, 2018 by fake4r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts