Emiliorth Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Witam, Jeśli temat powtórzony, to przepraszam najmocniej. Zakupiłem właśnie Xiaomi Redmi Note 4 (64/4GB) z MIUI Global, obecnie 9.0.3.0 po updacie. Chcę wgrać MIUI Polska, gdyż w wersji Global nie wszystko jest dobrze albo w ogóle przetłumaczone. Czy w MIUI Polska można potem zablokować bootloader tak, aby płatności w Google Play przy pomocy Plus GSM działały, czy blokowanie BL działa tylko w MIUI Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Jak zablokujesz bootloader to tel się nie odpali, tylko Global. Na MIUIPolska nie ma takiej możliwości. A płatności i tak działają, a przynajmniej działać powinny.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Xiaomi.eu ma patche na safetynet. Można bez problemu płacić telefonem nawet na odblokowanymi BL. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiliorth Posted December 19, 2017 Author Share Posted December 19, 2017 (edited) Dzięki za odpowiedzi Jeszcze ciężko zastanawiam się czy odblokowywać BL dla MIUI Polska czy nie. Sam język kulawo przetłumaczony tu i ówdzie mi nie przeszkadza, ale ulepszone funkcje są nieco kuszące. Jednak, kontr argumentem jest zmniejszone bezpieczeństwo z odblokowanym BL Edited December 19, 2017 by Emiliorth Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts