nazywamsiekasia Posted December 18, 2017 Posted December 18, 2017 Hej! Od kwietnia jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi 4A (pierwsza właścicielka), przez pierwsze 5 miesięcy wsadzona była do niego karta SIM z sieci PLUS, telefon łapał zasięg bardzo rzadko. Wymieniłam kartę na nową ale problem pozostał. Od połowy września telefon jest użytkowany z kartą SIM z PLAY, polepszył się zasięg tzn. chwyta w tych miejscach, w których wcześniej go nie miałam, ale nie do końca problem zniknął. Mieszkam w dużym mieście, gdzie wydawałoby się, że problemu z zasięgiem nie powinno być, ale trafiają się "martwe" miejsca, gdzie go po prostu nie mam. Gdy wyjeżdżam z miasta, telefon traci od razu zasięg a włącza się czasem roaming. APN mam skonfigurowane dla sieci PLAY. Ktoś się spotkał z czymś podobnym? Wie jak takie co naprawić? W załącznikach podsyłam zdjęcia zasięgu. Z góry dzięki za każdą pomoc!
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2017 Posted December 18, 2017 Jaką masz wersję MIUI (Ustawienia -> Informacje o telefonie)? Próbowałaś przywrócić do ustawień fabrycznych? nie powinno się tak dziać...
nazywamsiekasia Posted December 18, 2017 Author Posted December 18, 2017 Tak, przywracałam do ustawień fabrycznych
ohara Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 To problem z anteną lub płyta główna,musisz oddać na gwarancję.
jacoGURU Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 (edited) Witam. Mam taki problem, po przywróceniu systemu przez TWRP nie mam zasięgu. Wygląda to tak, że na sekundę wyświetla mi PLAY LTE po czym znika, znów pojawia się i znika i tak w kółko. Dodatkowo podczas uruchomienia telefonu na ekranie z logo MI na dole widnieje napis unlocked i otwarta kłódka. System to xiaomi.eu ostatnia wersja. Z góry dzięki za pomoc. Edited December 25, 2017 by jacoGURU
ErgE Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 (edited) @ nazywamsiekasia i jak problem znikł - udało się rozwiązać? Ja mam taki sam problem w drugim telefonie i też sieć Play. Macie jakieś pomysły? I robiłem to samo co Ty - bez skutku. Edited February 12, 2018 by ErgE
Recommended Posts