snajper4101 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Witam. Mam problem z telefon Xiaomi REDMI NOTE 3 z wersji MIUI GLOBAL 7.4 (stabilna) 7.4.9.0 . Telefon w pewnych momentach gdy go używam zaczyna sam wibrować, nie raz 3 sekundy nieraz z 10. Sprawdzałem czy to jakieś powiadomienie czy coś, ale nic sie nie pokazuje. Problem ustaje gdy przywróce ustawienia fabryczne, ale nie mam zamiaru tego robic co 3 dni, bo mniej wiecej co tyle problem ten sie pojawia (po przywróceniu ustawien fabrycznych) tak to problem jest co 15 min -30 zalezy jak duzo go uzytkuje. Proszę o pomoc Proszę również o pisanie w miare prostym językiem, bo jestem na bakier ze słownictwem typowo branżowym. Dziękuje z góry wszystkim za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Masz wgrane nieoficjalne oprogramowanie, musisz koniecznie zainstalować oprogramowanie oficjalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snajper4101 Posted December 13, 2017 Author Share Posted December 13, 2017 Przed chwilą, Orjon napisał: Masz wgrane nieoficjalne oprogramowanie, musisz koniecznie zainstalować oprogramowanie oficjalne. Rozwiń co dokładnie trzeba zrobić i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Musisz zainstalować oficjalny system (Global) pod swój model. Z tego co widzę w internecie wynika, że masz model z nazwą kodową kenzo (jest kilka wersji dla Redmi Note 3), bo takie mają ten system nieoficjalny zainstalowany. Zatem: musisz ściągnąć system oficjalny (http://en.miui.com/a-234.html, Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable...), ściągnąć specjalny program do wgrywania oprogramowania o nazwie MiFlashTool (najlepiej najnowszą stabilną wersję czyli 2017.04.25, w google możesz znaleźć) i zainstalować oprogramowanie poprzez wykonanie następujących czynności: uruchomienie telefonu w trybie fastboot (vol- i power) podpięcie go pod komputer wypakowanie ściągniętej paczki z systemem i wskazanie ścieżki do niej (bez spacji po drodze) w MiFlash (do folderu z paroma plikami bat i sh) kliknięcie refresh w miflash, powinno wykryć telefon wybór opcji instalacji na dole - flash all to wgranie całości systemu (opcja zalecana), save userdata zachowuje dane i apki, a flash all and lock dodatkowo blokuje bootloader, czyli program rozruchowy (wtedy możesz wgrywać tylko oficjalne oprogramowanie, więc nie masz możliwości zmiany na jakieś nieoficjalne bez jego odblokowania) i kliknięcie flash, powinno potem się samo po udanej instalacji uruchomić Link to comment Share on other sites More sharing options...
snajper4101 Posted December 13, 2017 Author Share Posted December 13, 2017 No dobrze, ale to się zaczeło samoistnie dziać, bez żadnych zmian... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Cóż, na takim oprogramowaniu może być różnie, ja takim bym nie za bardzo ufał. Lepiej zmienić na oficjalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snajper4101 Posted December 13, 2017 Author Share Posted December 13, 2017 Dziękuje za sugestie, jednak ponad rok mnie nie zawiodło, więc czekam na inne pomysły... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts