QMiui Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 (edited) Mam pytanie dotyczące użytkowania kamery endoskopowej.Kupiłem sobie kamerkę endoskopowej i tu pojawił się problem ,przetestowałem parę aplikacji ze Sklepu i nic nawet nie zapala się na czerwono dioda informująca o połączeniu OTG jedyne co mogę włączyć to oświetlenie w tej kamerce. Sama kamerka jest ok testowałem ją na Jiayu G4S z Miui gdzie wszystko działa jak należy, co prawda w przypadku mojego MI4S muszę używać przejściówki ale próbowałem dwóch różnych a gniazdo OTG działa na pewno. Może trzeba coś włączyć?Przekopałem ustawienia i nic takiego nie znalazłem, po podłączeniu kamerki do wspomnianego Jiayu G4S z Miui na wtyczce kamerki od razu zaczyna błyskać LED na czerwono , ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam. Nadal walczę z możliwością podłączenia kamerki endoskopowej do mojego Mi4S-wyniki; Mam dwie przejściówki z USB B na USB C jedna dołączona do telefonu przy zakupie i druga (UNITEK) którą kupiłem później, obydwie do ładowania z różnych ładowarek spełniają swoje zadanie bez problemów. Jednak przy próbie podłączenia za ich pomocą innych pendrivów z funkcją OTG (na innych telefonach pamięci te są ok) Xiaomi ich nie wykrywa. Idąc tym tropem spróbowałem połączyć za pomocą tych przejściówek Mi4S z komputerem - efekt- brak komunikacji czy możliwe że te przejściówki nadają się tylko do ładowania? Czy muszę szukać przejściówek które potrafią połączyć poprawnie mój telefon z kamerką jeżeli tak to czy ktoś używa coś takiego i mógłby polecić coś sprawdzonego. Nie zawracałbym głowy ale kamerka ta nie dość że jest mi potrzebna to na dodatek jest tylko z USB typ B.Pozdrawiam. Można zamknąć - kłopot rozwiązany- winna była przejściówka.Kupiona w sklepie z elektrotechniką działa jak marzenie a ta dołączona do telefonu i kupiona na All...o do wyrzucenia.Pozdrawiam. Edited February 16, 2018 by QMiui Rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts