Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak wyłączyć to powiadomienie? 

Lokalizacja ustalona za pomocą GPS

Korzystając z uber driver, czy nawigacji raz na jakiś czas się pojawia. Nie podoba mi się to. 

Screenshot_2017-12-10-04-09-09-880_lockscreen.png

• mrosi unlocked this topic
  • 4 months later...
Posted
Dnia 28.04.2018 o 14:06, nildur napisał:

Hej problem nadal nie rozwiązany, a jest strasznie denerwujący

Widać, nie dość dokładnie zapoznałeś się z Samouczkiem lub menu telefonu.... ;)

Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Prywatność -> Lokalizacja

Tam ustalisz tryby lokalizacji i aplikacje, które mogą z tej lokalizacji korzystać.

Posted

W powiadomieniach aplikacji wyłącz sobie Pływające okna (u góry ekranu) - tak zrobiłem w Yanosiku.

pozdr.

• 3 weeks later...
Posted
2 minuty temu, Krzysiek93 napisał:

czy to w czystym androidzie też występuje

Też występuje... Notyfikacje systemowe, nic z tym nie zrobicie. Nie wiem ile wam tego wyskakuje, że to taki problem... U mnie może raz na miesiąc coś takiego dostanę...

Posted
8 minut temu, Krzysiek93 napisał:

Występuje zawsze gdy korzystam z jakiejkolwiek nawigacji samochodowej, sportowej itp. itd.

Zaśmiecanie zbędnymi powiadomieniami paska powiadomień jest denerwujące bo trzeba je ręcznie później usuwać, żeby dotrzeć do istotnych powiadomień.

W sumie, któryś z was próbował przytrzymać to powiadomienie i sprawdzić, czy można jednak odznaczyć?

Posted
3 minuty temu, Krzysiek93 napisał:

Całkowite wyłączenie możliwości wyświetlania powiadomień przez daną aplikację nie jest rozwiązaniem.

Nie zawsze powiadomienie o GPS jest powiadomieniem aplikacji, co za tym idzie, niekiedy wyłączenie tak powiadomienia zadziała tylko na nie, stąd sugestia...

Posted

U mnie często są te powiadomienia po zamknięciu aplikacji korzystającej z GPS (Waze, Yanosik, Google Maps, ...). Pojawia się od kilku minut do kilku godzin i po zamknięciu powiadomienia wraca.

Raz zaśmieca to system i ekran, po drugie niepotrzebnie drenuje baterię na utrzymanie uruchomionego GPS.

• 2 months later...
Posted

Witam

I co ktoś poradził sobie z tym problemem. Jest to bardzo irytujące np w przypadku korzystania z Endomondo. Na panelu pojawiają się komunikaty o lokalizacji gps i o np jaki dystans przebiegłem przejechałem. Mam włączone komunikaty na ekranie blokady i wyświetla się komunikat o lokalizacji gps i tylko ten nie ma komunikatu o dystansie.

Pozdrawiam

Jarek