nildur Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Jak wyłączyć to powiadomienie? Lokalizacja ustalona za pomocą GPS Korzystając z uber driver, czy nawigacji raz na jakiś czas się pojawia. Nie podoba mi się to.
mrosi Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Zapoznaj się z Samouczkiem MIUIPolska: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial
nildur Posted December 13, 2017 Author Posted December 13, 2017 Samouczek nic nie pomógł. Jak korzystam z Waze i wjadę w tunel i wyjeżdżam i znowu wyskakuje.
magyarek Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Znaczy włączyłeś Samouczek i miałeś nadzieję, że to wyłączy powiadomienia Lokalizacji...?
nildur Posted December 15, 2017 Author Posted December 15, 2017 Admin napisał, żebym się z nim zapoznał no Boże... i zapoznałem od góry do dołu.
nildur Posted April 28, 2018 Author Posted April 28, 2018 Hej problem nadal nie rozwiązany, a jest strasznie denerwujący
mrosi Posted May 4, 2018 Posted May 4, 2018 Dnia 28.04.2018 o 14:06, nildur napisał: Hej problem nadal nie rozwiązany, a jest strasznie denerwujący Widać, nie dość dokładnie zapoznałeś się z Samouczkiem lub menu telefonu.... Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Prywatność -> Lokalizacja Tam ustalisz tryby lokalizacji i aplikacje, które mogą z tej lokalizacji korzystać.
JanusPL Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 W powiadomieniach aplikacji wyłącz sobie Pływające okna (u góry ekranu) - tak zrobiłem w Yanosiku. pozdr.
Nezumi Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 2 minuty temu, Krzysiek93 napisał: czy to w czystym androidzie też występuje Też występuje... Notyfikacje systemowe, nic z tym nie zrobicie. Nie wiem ile wam tego wyskakuje, że to taki problem... U mnie może raz na miesiąc coś takiego dostanę...
Nezumi Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 8 minut temu, Krzysiek93 napisał: Występuje zawsze gdy korzystam z jakiejkolwiek nawigacji samochodowej, sportowej itp. itd. Zaśmiecanie zbędnymi powiadomieniami paska powiadomień jest denerwujące bo trzeba je ręcznie później usuwać, żeby dotrzeć do istotnych powiadomień. W sumie, któryś z was próbował przytrzymać to powiadomienie i sprawdzić, czy można jednak odznaczyć?
Nezumi Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 3 minuty temu, Krzysiek93 napisał: Całkowite wyłączenie możliwości wyświetlania powiadomień przez daną aplikację nie jest rozwiązaniem. Nie zawsze powiadomienie o GPS jest powiadomieniem aplikacji, co za tym idzie, niekiedy wyłączenie tak powiadomienia zadziała tylko na nie, stąd sugestia...
fred Posted May 25, 2018 Posted May 25, 2018 U mnie często są te powiadomienia po zamknięciu aplikacji korzystającej z GPS (Waze, Yanosik, Google Maps, ...). Pojawia się od kilku minut do kilku godzin i po zamknięciu powiadomienia wraca. Raz zaśmieca to system i ekran, po drugie niepotrzebnie drenuje baterię na utrzymanie uruchomionego GPS.
yarek35 Posted August 10, 2018 Posted August 10, 2018 Witam I co ktoś poradził sobie z tym problemem. Jest to bardzo irytujące np w przypadku korzystania z Endomondo. Na panelu pojawiają się komunikaty o lokalizacji gps i o np jaki dystans przebiegłem przejechałem. Mam włączone komunikaty na ekranie blokady i wyświetla się komunikat o lokalizacji gps i tylko ten nie ma komunikatu o dystansie. Pozdrawiam Jarek
Recommended Posts