Nornik 0 Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 (edited) Kupiłem ten smartfon bo mój poprzedni Huawei P8 wpadł pod samochód, dobrze że została karta SIM. Myślałem, że w tym xiaomi będzie łatwiej cokolwiek zrobić a tu nawet nie wiadomo jak np. skasować ikonę z pulpitu. Przesuwam do dołu do góry a ona nie daje się skasować. Jest jeszcze szereg innych rzeczy do których trudno jak zrobić. Ściągnąłem instrukcję po polsku, ale w niej jest tyle co nic, a jakie kłopoty miałem z uruchomieniem i sparowaniem bluethoot i WiFi File Transfer. No i tak stwierdzam, że smartfony to inteligentne urządzenia, ale b.trudne do obsługi i oprogramowanie jest pisane do luftu. Dopiszę tutaj, kompletnie nie rozumiem po co jest miejsce na odcisk palca kiedy i tak trzeba wprowadzać wymyślony kod. Zainstalowałem aplikację IKO i gdy aktywowałem i zalogowałem się, to prócz kodu musiałem przytknąć palec, ale już w kolejnych uruchomieniach tego nie żąda. To w ogóle po co jest ta opcja - to chyba jest taki marketingowy bajer i tyle. A żeby było ciekawiej to gdy zostałem poproszony o odcisk palca, musiałem go przytykać chyba z 10 razy aby było zatwierdzone. Śmiech na sali. Ot tak się ludzi nabiera. Edited December 2, 2017 by Nornik Dopisanie problemu Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. To jest smartfon, a nie mechanika kwantowa... Jeżeli źle sobie palec zapisałeś przy czytniku, to nie wiń urządzenia. W MIUI nie usuwasz ikon z pulpitu bo... MIUI nie posiada szuflady na aplikacji, a co za tym idzie, wszystko jest na pulpicie, usuwając z pulpitu, usuwasz z systemu. Jaki problem można mieć z WiFi File Transfer? Przecież tutaj wystarczy odpalić WiFi i do przodu... To samo z BT... Ten system to żadna filozofia i żadna instrukcja nie będzie opisywać użytkowania go, bo jest za prosty... Nie widzę tutaj żadnego problemu, widzę tutaj płacz osoby, która nie potrafi sobie poradzić z podstawami Androida... Link to post Share on other sites
Recommended Posts