saper231 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Cześć. Miał ktoś z was problem z kamerą w waszych Mi Note 2 ? W trybie foto na każdej aplikacji kamery ( nawet stockowej) wszystko idzie gładko, ale wchodząc do trybu nagrywania, dosłownie wszędzie mam przybliżony ekran i nie da się tego cofnąć. Aplikacje korzystające z kamery/aparatu przejmują ten nawyk tj. na snapchacie mam to samo. To samo na stockowym romie jak i miuipolska.
bordo Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Mam to samo i niestety nie znalazłem rozwiązania problemu.Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
mrok31337 Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 Zastanawiam się, czy to nie jest związane z EIS
saper231 Posted December 8, 2017 Author Posted December 8, 2017 Znalazłem rozwiązanie. Wystarczy włączyć format 4:3, wtedy wszystko działa jak ta lala. Aplikacja systemowa obsługuje 4:3 w trybie aparatu, do kręcenia video musiałem pobrać Candy Camera. Tak, aplikacja do selfiaków jako jedna z nielicznych w sklepie play obsługuje ten tryb ( mam nadzieję, że znajdę kiedyś troszkę lepszą). Aplikacje wykorzystujące aparat, nie będące czystą aplikacją aparatu mają 16:9 z reguły, więc tego nie zmienimy 1
Recommended Posts