energyypl Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 A tak apropo ktos wie czy istnieje mozliwisc poszerzania chmury xiaomi? Czytalem ze kiedys szlo na ale teraz widze ze mozna tylko dokupic.....ktos cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 6 minut temu, energyypl napisał: A tak apropo ktos wie czy istnieje mozliwisc poszerzania chmury xiaomi? Czytalem ze kiedys szlo na ale teraz widze ze mozna tylko dokupic.....ktos cos? Jedynie kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 24 minuty temu, Redmi2 napisał: Nie nie mozna i kupić, chyba że Polacy to mieszkańcy Chin i Hong Kongu. Masz na dole piękny napis. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Pewnie, że można kupić, po to są VPNy . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Dobrze działa GPS w Mi4? Niektórzy piszą, że często fixa nie łapie nawet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Dobrze, a nawet bardzo dobrze. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Może u Ciebie Mi4LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 U mnie działa po zastosowaniu zabiegów, które opisałem w dziale tutoriale dobrze, nie powiem że bardzo dobrze, ale dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Kurde wciąż myśle czy go brać. Chciałbym go mieć długo bez problemów, a nie się zawieść.. myślę czy nie wziąć czegoś gorszego i markowego, bo tu czytam ciągle o jakichś problemach, tu cichy mikrofon, tu gpsa nie ma.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 To sobie wejdź na forum dowolnego innego forum o markowych telefonach i sprawdź czy z nimi nie ma problemów. Ja przechodzę na xiaomi bo mniej już szlag trafiał od tych "porządnych" markowych sprzętów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 11 minut temu, MartiS napisał: Kurde wciąż myśle czy go brać. Chciałbym go mieć długo bez problemów, a nie się zawieść.. myślę czy nie wziąć czegoś gorszego i markowego, bo tu czytam ciągle o jakichś problemach, tu cichy mikrofon, tu gpsa nie ma.. Ale przecież tam masz to samo, dokładnie to samo, tylko tutaj masz różne sposoby naprawy telefonu w domu bez unieważnienia gwarancji, a tam.. zostajesz bez teelfonu przez 2-3tygodnie, gdzie zrobią Ci przywrócenie do fabrycznych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Przed chwilą, Nezumi napisał: Ale przecież tam masz to samo, dokładnie to samo, tylko tutaj masz różne sposoby naprawy telefonu w domu bez unieważnienia gwarancji, a tam.. zostajesz bez teelfonu przez 2-3tygodnie, gdzie zrobią Ci przywrócenie do fabrycznych... Ale chyba to, ze telefon laczy sie z jedna satelita to nie problem softwarowy, tylko zbyt slabej anteny Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Kurde wciąż myśle czy go brać. Chciałbym go mieć długo bez problemów, a nie się zawieść.. myślę czy nie wziąć czegoś gorszego i markowego, bo tu czytam ciągle o jakichś problemach, tu cichy mikrofon, tu gpsa nie ma.. Xiaomi- 4 miejsce na świecie w 2015 roku pod względem sprzedaży smartfonow. To jest bardzo dobra marka. Ale w sumie kto Ci broni. Zamiast zeszłorocznego flagowca ze snapem 801 i świetnym wykonaniem, dobrym aparatem za takie same pieniądze można mieć plastikowego Galaxy grand prime,albo lg Leon. Kto co lubi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 7 minut temu, MartiS napisał: Ale chyba to, ze telefon laczy sie z jedna satelita to nie problem softwarowy, tylko zbyt slabej anteny Nie, w Mi4, problemem był zawsze system, zmiana na Cyana rozwiązywała problem z GPS, z tego co udało mi się dowiedzieć, to w MIUI się zapychają, czy tam nie aktualizują agps, przez co gubi się GPS... Poradnik z forum rozwiązuje większość problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Często się zdarza, ze w przypadku goldwaya przyjdzie jakis trefny model? Co w takim wypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 10 minut temu, MartiS napisał: Często się zdarza, ze w przypadku goldwaya przyjdzie jakis trefny model? Co w takim wypadku? Odsyłasz do Chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Ja używam od 1,5 miesiąca tego telefonu. Nie zawiesił mi się ani razu. Wykonanie wyśmienite. Używałem przedtem do wszystkich tel silikonowe etui. W MI4 też przez chwilę ale później stwierdziłem że szkoda szpecic tak ładny telefon Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Przed chwilą, Cieplasek napisał: Ja używam od 1,5 miesiąca tego telefonu. Nie zawiesił mi się ani razu. Wykonanie wyśmienite. Używałem przedtem do wszystkich tel silikonowe etui. W MI4 też przez chwilę ale później stwierdziłem że szkoda szpecic tak ładny telefon Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Skąd zamawiałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Goldway Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: Trefny znaczy jaki? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Z wadą fabryczną lub używka/refubrished Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Ja kupiłem na Allegro nowy. Na gwarancję nie liczę, ale mam od 3 tygodni bodajże i żadnych wad fabrycznych nie widzę. Kupiłem sobie w październiku Sony aqua m4 od prywatnej osoby za 800zl niby nowy a miał już czarną plamę na wystwtlaczu i musiałem odsyłać na gwarancję. Przysłali niby nowy bo nie chciało im się wyświetlacza wymieniać czy coś (dopisalem że się grzeje to mieli zamiar płytę główną też wymienić). Ten nowy okazało się że klapka wystaje i ma szparę że woda wleciec sobie może a telefon klejony bo nie miał możliwości zdjęcia klapki więc znowu odsyłalem. 3tyg bez smartfona.. później miałem Samsunga odsyłalem na gwarancję bo bateria słabo działała to chcieli 100zl za wymianę bo niby nieorignalna miałem hehe. Czara g byoryczy się przelała więc kupiłem Chińczyka (miałem wcześniej huaweia jeszcze) ale xiaomi to jednak egzotyka. A jak mi się zepsuje coz sprzedam na części na Allegro pewnie ktoś kupi. Dostanę z 300zl dołożę trochę i mogę kupić już lg k8 moto g2 albo innego chinola typu umi rome x. A w sumie i tak mi4 ma parametry jak s5 albo sony z2 a jest 2x tańszy więc można liczyć że nawet jak się zepsuje jesteśmy do przodu względem innych telefonów bo możemy kupić kolejny Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 No i namówili. Zobaczymy jak będzie, mam nadzieje, że się nie zawiodę. Zamówiłem u goldiego razem z ubezpieczeniem coby spać spokojniej. Wyszło 556 zł. Napiszę jak przyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Jakie ubezpieczenie? Tam u niego aktualnie jest eu express Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Własnie o to mi chodziło, nie zwykłe ubezpieczenie tylko ponoć na start bez Vatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mef2 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 co zrobić zeby wchodzac do muzyki pokazywało mi okładki albumów? pokazuje dopiero jak odpalę jakąś piosenkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 (edited) Hej Mam mi4 2gb ram na andku 4.4. Chciałbym sobie zrobić aktualizacje do andka 6.0, tylko nie wiem czy miui7 czy lepiej 8? A Może 2 GB ramu tego nie dzwigną i zostać przy 4.4? Edited June 20, 2016 by kuba8k Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Dużo trudnych rzeczy :-D. Czyli po kolei. Robię mu miflasha(to konieczność?). Potem instaluje chiński Rom? I potem Eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 a nie prościej zainstalować przez twrp od razu miui8 6.6.16? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Ale przecież nie wiadomo czy połączył partycje systemowe. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Z tego co wiem to mam nie połączone. A nie mogę po prostu iść wg instrukcji Acida? wgrać tego kitkata co łączy partycje a potem od razu przez aktualizator 6.6.16? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Możesz. Najprościej w ten sposób wlasnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Rób śmiało. Ja tak właśnie zrobiłem. Zero problemów. Poszło gładko Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 I jak,ten miui 8 się sprawuje Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 6 minut temu, Cieplasek napisał: I jak,ten miui 8 się sprawuje Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Pytasz się, czy stwierdzasz, czy zdania nie skończyłeś? Sprawuje się dobrze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
St-Bziku Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Jak dla mnie bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Pytam. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 No to wiedz, że BARDZO dobrze, jak na ten etap rozwoju OS. Nie ma dużych bolączek Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts