Deragon Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Zainstaluj sobie apkę z gplay GPS Test. Niech znajdzie satelity i wyczyść AGPS i potem zaktualizuj ręcznie. Mi na MIUI pomogło. Wysłane z mojego MI 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Trzyma ktoś jeszcze na kompie instalkę wersji 5.9.17 do naszego telefonu? Mógłby mi ktoś udostępnić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347818439 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Wie ktoś może czy jest jakiś motyw pod miui v6, który nie posiada w pasku systemowego odtwarzacza muzyki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 (edited) Witam, czy mi4 3gb ramu wcdma w kolorze białym w cenie 950pln to dobry wybór? PS. Nówka sztuka Edited October 10, 2015 by Cinkowsky Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Myślę, że bardzo dobry. Wysłane z Mi4 Lte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Dzieki! W takim razie się zdecyduje na niego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Dzieki! W takim razie się zdecyduje na niego Zweryfikuj jego oryginalność. Ja za swój dałem 1400... Ciężko juz dostać ten model Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Dzięki za poradę Postaram się to sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 (edited) Czy opcja "wyjątki" z nagrywania połączeń nie powinna się nazywać "wybrane"? Chodzi mi o to, że wydaje mi się, że nagrywa mi rozmowy, które wybiorę w tym dziale, a według nazwy powinien ich nie nagrywać. Edit: czy nagrania są automatycznie kasowane po jakimś czasie? Znikło mi jakimś cudem 5 nagrań.... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Edited October 13, 2015 by cort06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Czy opcja "wyjątki" z nagrywania połączeń nie powinna się nazywać "wybrane"? Chodzi mi o to, że wydaje mi się, że nagrywa mi rozmowy, które wybiorę w tym dziale, a według nazwy powinien ich nie nagrywać. Edit: czy nagrania są automatycznie kasowane po jakimś czasie? Znikło mi jakimś cudem 5 nagrań.... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Gdzieś czytałem, że czyszczenie systemu usuwa nagrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Gdzieś czytałem, że czyszczenie systemu usuwa nagrania. Tak, czyszczenie usuwa nagrania z telefonu. Jak masz konto w chmurze Xiaomi tam są wszystkie zapisane nagrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Czyszczenie może usuwać nagrania ale wcale nie musi, wystarczy odznaczyć katalog call_rec, to jest ten z chińskimi krzaczkami zamiast tłumaczenia, znajduje się w kategorii Pozostałości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Czyszczenie może usuwać nagrania ale wcale nie musi, wystarczy odznaczyć katalog call_rec, to jest ten z chińskimi krzaczkami zamiast tłumaczenia, znajduje się w kategorii Pozostałości. I tu jest odpowiedź.... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Mam kilka pytań związanych z Mi4. Chciałbym coś mniejszego od Oneplus One, którego używam od prawie roku, bo wydaje mi się jednak za duży. Chiałbym, żeby nowy telefon był jak najbardziej zbliżony specyfikacją do OPO. Mi4 wydaje się być do tego idealny. Mniejszy, podobno lepszy ekran, lepsza jakość budowy. Jenak u mnie najważniejszą rzeczą jest system. Czy mi4 ma wsparcie od CM na wysokim poziomie? To znaczy, czy jak zainstaluję cm12.1 to będzie stabliny, szybki i z dobrą baterią? Pewnie potestuję MIUI, ale kocham czystego androida i pewnie tak to zostanie. Jak jest w Mi4 z aparatem i muzyką? Kotoś porównywał do OPO, są lepsze? Ostatnia kwestia to dostępność wersji 64GB/LTE - są gdzieś do kupienia modele czarne? A białe są z 64GB/3GB LTE czy coś gorszego tylko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 (edited) Wersja LTE z pamięcią 64GB nieosiągalna, a czarna to jak Yeti w górach-ktoś słyszał, ale nie widział(albo w ogóle nie było?! ) Mi4/Tapatalk/sMIUI Edited October 19, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Nie ma 64/lte. W ogóle. A CM to nie czysty android Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 (edited) Nie ma 64/lte. W ogóle. A CM to nie czysty android Wersja LTE z pamięcią 64GB nieosiągalna, a czarna to jak Yeti w górach-ktoś słyszał, ale nie widział(albo w ogóle nie było?! ) Mi4/Tapatalk/sMIUI Wiem, że to nie czysty android, ale najbardziej go przypomina i jest popularny. Czyli nie ma nawet białego 64/LTE? Więc to jest dyskwalifikacja :/ z 16gb nie dam rady, a szkoda. Dzięki za odpowiedź Edited October 19, 2015 by Mayex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deragon Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ja właśnie testuję customy AOSP na Mi4. CM i MOKEE od razu można odrzucić. Drain baterii, mocno grzejący się telefon (i to nawet po wyrzuceniu plików od nfc), w dodatku przerywa internet, zrywa. Ale są inne ROMy na xda i je testuję. Na dniach coś powiem więcej, bo jeśli będzie taka sama kaszana jak na tych dwóch powyższych, to będzie kwestia jednego dnia na ROM. 64GB/LTE - nigdy taka wersja nie wyszła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ja właśnie testuję customy AOSP na Mi4. CM i MOKEE od razu można odrzucić. Drain baterii, mocno grzejący się telefon (i to nawet po wyrzuceniu plików od nfc), w dodatku przerywa internet, zrywa. Ale są inne ROMy na xda i je testuję. Na dniach coś powiem więcej, bo jeśli będzie taka sama kaszana jak na tych dwóch powyższych, to będzie kwestia jednego dnia na ROM. 64GB/LTE - nigdy taka wersja nie wyszła. Wyszła, ale biała, była przez jakiś czas (dość krótki) nawet w magazynie w Czechach w XFS . Co innego wersja czarna 3/64 LTE... To jak już ktoś napisał Yeti... niby ktoś coś tam widział, ale nie jest pewny, czy to na pewno to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deragon Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ale nawet nikt tej wersji nie ma. Więc po o tym wspominać, że gdzieś tam jakieś sztuki były.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Jak nie lubisz miui to czekaj na marshmallow na mi4 bo podobno ma być. W10 chyba tez, ale nie wiem... Może coś Ci podpasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Jak nie lubisz miui to czekaj na marshmallow na mi4 bo podobno ma być. W10 chyba tez, ale nie wiem... Może coś Ci podpasuje Ale ma wyjść czysty oficjalnie, czy w postaci MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Wyjdzie zwykły goły AOSP i tyle. Pewnie później ktoś pociągnie CM. Mi4/Tapatalk/sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Wyjdzie zwykły goły AOSP i tyle. Pewnie później ktoś pociągnie CM. Mi4/Tapatalk/sMIUI Ale ma być oficjalnie od xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Yyy, AOSP od Xiaomi ?!? Zbadaj skrót AOSP w Google. A jakiekolwiek pogłoski nt. MIUI dla Mi4 na bazie "pianki", to tak prawdziwe info, jak obietnice naszego rządu. Mi4/Tapatalk/sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Niech mnie ktos przekona Kupowac Mi4 czy czekac na Mi5? 3GB/16/WCDMA Obecnie mam nexusa4 2.5 letniego, ktory juz ma mocno wysluzona baterie. Niby sie zdecydowalem 1.5 miesiaca temu na mi4, ale zostal skradziony w transporcie. Po nerwach i ostrym wkurzeniu, stwierdzilem ze poczekam na Mi5. Pytanie czy jest sens czekac, skoro nikt nic nie wie, kiedy co i jak dokladnie. Z drugiej strony moze jednak poczekac? %-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Niech mnie ktos przekona Kupowac Mi4 czy czekac na Mi5? 3GB/16/WCDMA Obecnie mam nexusa4 2.5 letniego, ktory juz ma mocno wysluzona baterie. Niby sie zdecydowalem 1.5 miesiaca temu na mi4, ale zostal skradziony w transporcie. Po nerwach i ostrym wkurzeniu, stwierdzilem ze poczekam na Mi5. Pytanie czy jest sens czekac, skoro nikt nic nie wie, kiedy co i jak dokladnie. Z drugiej strony moze jednak poczekac? %-) Jeżeli Ci się nie śpieszy z wymianą... Ja bym chyba czekał na Mi5 xD. Mam jakieś takie dziwne przeczucie, że do końca roku jeszcze nas Xiaomi zaskoczy czymś xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Mi5 obstawiam jakos 1-2 kwartal przyszlego roku. Jak bedzie pozniej to sie mocno zdziwie A oplaca sie na niego czekac? Na snapa820 i 3/4gb ramu mysle ze warto, jesli nie potrzebujesz telefonu na JUŻ Oczywiscie, wszystko to moje domniemanie, ale raczej nie mine sie zbytnio z prawda Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Nezumi, dnia 20 Paź 2015 - 10:05, napisał: Jeżeli Ci się nie śpieszy z wymianą... Ja bym chyba czekał na Mi5 xD. Mam jakieś takie dziwne przeczucie, że do końca roku jeszcze nas Xiaomi zaskoczy czymś xD Urkeith, dnia 20 Paź 2015 - 10:34, napisał: Mi5 obstawiam jakos 1-2 kwartal przyszlego roku. Jak bedzie pozniej to sie mocno zdziwie A oplaca sie na niego czekac? Na snapa820 i 3/4gb ramu mysle ze warto, jesli nie potrzebujesz telefonu na JUŻ Oczywiscie, wszystko to moje domniemanie, ale raczej nie mine sie zbytnio z prawda Spieszyc mi sie nie spieszy, ale wiecie jak to jest "nowa zabawka". Natomiast zastanawiam sie jak duzy bedzie podatek od nowosci w przypadku Mi5. Ceny mi4 obecnie a rok temu to jest dosc duza roznica. Stad moje dylematy hrhr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Mi4 to nadal bardzo mocny telefon. Kupilem 2 miechy temu od Burizy i nie mam jakiegos parcia, ze nie poczekalem na mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 (edited) Ja podobnie jak kolega wyżej, kupiłem miesiąc temu wersje z 3 GB RAM. Uważam, że nie ma co czekać i płacić więcej. Chyba, że dużo grasz na telefonie. Ja prawie w ogóle, może dlatego. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Edited October 20, 2015 by cort06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Z Mi4 będziesz mega zadowolony. Jestem wymagający, ale Mi4 dla mnie to ideał. Nic więcej nie potrzebuję. Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Mam kilka pytań związanych z Mi4. Chciałbym coś mniejszego od Oneplus One, którego używam od prawie roku, bo wydaje mi się jednak za duży. Chiałbym, żeby nowy telefon był jak najbardziej zbliżony specyfikacją do OPO. Mi4 wydaje się być do tego idealny. Mniejszy, podobno lepszy ekran, lepsza jakość budowy. Jenak u mnie najważniejszą rzeczą jest system. Czy mi4 ma wsparcie od CM na wysokim poziomie? To znaczy, czy jak zainstaluję cm12.1 to będzie stabliny, szybki i z dobrą baterią? Pewnie potestuję MIUI, ale kocham czystego androida i pewnie tak to zostanie. Jak jest w Mi4 z aparatem i muzyką? Kotoś porównywał do OPO, są lepsze? Ostatnia kwestia to dostępność wersji 64GB/LTE - są gdzieś do kupienia modele czarne? A białe są z 64GB/3GB LTE czy coś gorszego tylko? Witam kolegę z zaprzyjaźnionego forum. Tak jak już wiesz, 64GB i LTE nie idzie w parze w przypadku Mi4. Jeśli chcesz zmniejszyć rozmiar telefonu to ewentualnie Mi4c w wersji 32GB. Bardzo dobre dostaje noty, pomyśl. Jednak jeśli chcesz "experience" zbliżony do czystego androida, to nie ten adres, na pewno nie Xiaomi a w szczególności te nowsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santok Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Witam instalowałem dzisiaj miui 6 polska na xiaomi MI4 i mam pytanie w instrukcji na tej stronie pisze tak (Po pierwszej instalacji polskiego romu można ale nie trzeba wykonać tzw. „wipe” czyli przywrócenie fabrycznych ustawień systemu. Dla MIUI 6: Ustawienia > Urządzenie > Kopia i kasowanie danych > Ustawienia fabryczne Zaznaczyć: Usuń aplikacje Resetuj telefon ). W moim telefonie nie ma opcji Usuń aplikacje , jest tylko wyczyść nośnik USB . Mam na to kliknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts