Jump to content

MI 4 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

glaedrem

Recommended Posts

Dnia 16.09.2017 o 13:12, MartiS napisał:

Mi4 ma MIUI9? :o

Nic specjalnego... Poza nowymi animacjami i paroma bajerami to wciąż to samo, czyli Android 6. Nie, żebym oczekiwał czegoś innego, ale po prostu taka jest prawda. Czy warto zmienić z v8? Moim zdaniem tak. Choćby dla samych animacji. :)

Dnia 18.09.2017 o 19:28, mario123m napisał:

Nic specjalnego... Poza nowymi animacjami i paroma bajerami to wciąż to samo, czyli Android 6. Nie, żebym oczekiwał czegoś innego, ale po prostu taka jest prawda. Czy warto zmienić z v8? Moim zdaniem tak. Choćby dla samych animacji. :)

Tak, mam podobne zdanie do Twojego, już zdążyłem zainstalować :) Każdy zachwyca się szybkim działaniem, ale ja tego w sumie nie dostrzegam za bardzo, u mnie jest bardzo podobnie. Może dlatego, że nie instalowałem na czysty system.

• 2 weeks later...

Miui v9 chodzi spoko także raczej nie ma co wracać do 8. 

A nawiasem skoro to ogólny temat to telefony od Goldwaya warto zamawiać, nic nie naliczają. Właśnie mi przyszedł Mi4 bez vatu i cła. Paczka idzie do UK, potem jest przepakowywana i do PL :D:) 

DHLem oczywiście. 

Edited by Tominjo

• 2 weeks later...

Witam, czy jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy ten telefon ma w końcu opcję Quick Charge i jeśli tak to jaką wersję? Dokładnie chodzi mi o ten: https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-3G-WCDMA-Mobile-Phone-5-0-1920-1080P-Screen-Snapdragon801-Quad/32502777726.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.8yPb6p

Tutaj w cechach niby jest napisane, że posiada. Natomiast na mgsm zaznaczone jest, że mi4 nie posiada szybkiego ładowania, gdzie indziej znowu piszą, że posiada 2.0 i tak w kółko. A mi chodzi dokładnie o ten telefon z linku.

Kolejne pytanie czy ładowarką z opcją 3.0 naładuje się telefon bez opcji QC? Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Witam wszystkich. Rozbiłem już po raz drugi szybkę wyświetlacza w moim MI 4 LTE i tym razem postanowiłem że nie będę jej naprawiał. Mam takie do was pytanie czy po podpięciu kablem OTG myszki będę wstanie odblokować tel? Tel mam zablokowany pinem i puki go nie wbije nie wyświetlą mi się żadne dane na kompie, w necie znalazłem opis kabla OTG i rozważam jego zakup tylko czy mi pomoże. Ktoś próbował? Albo jak inaczej dostać się do danych z tel nie wysyłając tel na naprawę wyświetlacza?

Edit. Poszło zwykłym kablem i programem Mi PC Suite. Za pomocą klawiatury myszki i kompa spokojnie rozblokowujemy telefon i robimy na nim co chcemy. Wyświetla się nam ekran tel na laptopie. Pozdro

Edited by rsoltan

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Możecie pomóc ? Kupiłem telefon wczoraj od razu przeczytałem, że Xiaomi 4a ma aktualizacje do androida 7 oraz do MIUI 9 i tutaj problem mi telefon nic nie wykrywa mam MIUI 8.5.7.0 a android 6.0.1 Czy da się jakoś zainstalować oficjalnego androida 7 i 9 ? Nie chce się bawić instalowanie ręcznie.

A ja kupiłem żonie Mi4 i ma czystego Andka 8 bez MIUI.

Jeśli chciał bym zainstalować MIUI to muszę go odblokować(tu jestem zielony) czy jakoś inaczej można?

Po zainstalowaniu przejdzie z Androida 8 na tego 6.0.1 czy zostanie aktualny?

Edited by firefighter

A ja kupiłem żonie Mi4 i ma czystego Andka 8 bez MIUI.
Jeśli chciał bym zainstalować MIUI to muszę go odblokować(tu jestem zielony) czy jakoś inaczej można?
Po zainstalowaniu przejdzie z Androida 8 na tego 6.0.1 czy zostanie aktualny?
Jak masz TWRP to wrzucasz plik ZIP na pamięć i instalujesz. Android 6.0. Nie ma nowszego oryginalnego.

• 2 weeks later...

Witam 

Posiadam MI4 LTE - zauważyłem że jest dostępne MIUI 9 stable dla Mi4/mi3

http://c.mi.com/thread-708315-1-0.html
http://en.miui.com/thread-1543013-1-1.html

Author: MIUI Official TeamVersion: V9.2.2.0.MXDMIEK (MIUI9) Size: 753M

http://en.miui.com/download-240.html

http://bigota.d.miui.com/V9.2.2.0.MXDMIEK/miui_MI3WMI4WGlobal_V9.2.2.0.MXDMIEK_a7c814bb8a_6.0.zip

Ktoś może instalował już ? Gdzieś wyczytałem, że to dalej global stable beta :-) i nie wiem czy się pchać już teraz w to ? By the way obecnie posiadam rom stable MIUI 8 od xiaomi.eu - czy ten global zainstaluje z updatera prosto ? Skoro to jest jednak dalej jakaś wersja beta - to może faktycznie lepiej poczekać ten jeden miesiąc dłużej....

P.S znalazłem teraz, że wersja xiaomi.eu też jest dostępna - więc pójdzie bez problemu przez udpater - tylko czy warto updatować skoro to jakaś stable beta ?

https://androidfilehost.com/?fid=673791459329069669

ZAINSTALOWAŁEM JUŻ WERSJE z XIAOMI.EU - działa i wszystko jest OK. Większy różnic jakiś nie zauważyłem - możliwe, że działa szybciej, chociaż z drugiej strony zrobiłem full wipe i jest prawie pusty android bez zbednych aplikacji :-) Ciekawe czy w tej wersji poprawili to, żeby działały 4 cory a nie 2 jak wcześniej.

Edited by Baszek

On 10.02.2018 at 12:10 PM, OutSideR said:

Do 4 cores active masz osobny pliczek do wgrania na xda i wtedy jest naprawde spoko :)

A jak się ma zużycie baterii przy 4 corach cały czas aktywnych ? Z tego co się orientuje to chyba w MIUI poniżej 8, 4 cory były cały czas aktywne - to jest jakiś celowy bug czy tak ma być ? 

Hej, mam pytanie do Was czy jest taka opcja. Otóż posiadam MI4 i jak mam np zdjęcia i filmy w galerii i jak chciałbym je usunąć z telefonu to automatycznie usuwają się też z chmury xiaomi(a tam mam wszystko synchronizowane).

Jest może taka opcja, abym mógł usuwać zdjęcia i filmy lokalnie z telefonu, ale by one zostawały dalej w chmurze xiaomi??

• 1 month later...

Siema z racji tego, że banują za to, że "przecież masz tutorial" wole napisać w tym wątku:
Robie WSZYSTKO zgodnie z tutorialem, używam TWRP 3.0.0.0

Rom: cancro_lte_ct_images_8.3.29_20180329.0000.00_6.0_cn_e3f9f90b03

a na niego chcę wgrać przez TWRP najnowszą aktualizacje miuipolska: xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_8.4.4_v9-6.0

po flashowaniu miuipolska jest:

"script succeeded: result was [1]",

lub (nie robiłem factory reset + miałem wgrane SuperSU) script succeeded: result was [/cust]

a jak instaluje z lazy flasherem (LF + System) to wynik: script succeeded: result was [/system] .
W każdym przypadku telefon łapie bootloopa - jednym razem 6h czekałem

Edited by Pyrol

Pytanie...jak wgrać na najnowsze romy tą klawiaturę MIUI na bazie Xperia? Wgrywałem 3 różne dodatki Miuipolska z poprzednich romów i nic, nawet ściągnąłem w zipie osobno klawiaturę xperia i nic. Nie pojawia się w systemie od paru romów... 

Nieważne, znalazłem starszą wersje na XDA i ta działa ;)

Edited by PaolloKK

Mam wgranego androida 4.4.4 i miui 7 wer 5.12.11 (rozwojowa). Niby niczego mi nie brakuje, ale już pojawiają się apki, które wymagają nowszego androida i zacząłem rozważać aktualizację - niby chciałbym ale trochę się boję ;) bo nie chciałbym nic zepsuć.

Czy warto aktualizować do androida 6? Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc i wytłumaczyć, jak dziecku co, po co i jak?

• 2 months later...