mario123m Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Dnia 16.09.2017 o 13:12, MartiS napisał: Mi4 ma MIUI9? Nic specjalnego... Poza nowymi animacjami i paroma bajerami to wciąż to samo, czyli Android 6. Nie, żebym oczekiwał czegoś innego, ale po prostu taka jest prawda. Czy warto zmienić z v8? Moim zdaniem tak. Choćby dla samych animacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiS Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Dnia 18.09.2017 o 19:28, mario123m napisał: Nic specjalnego... Poza nowymi animacjami i paroma bajerami to wciąż to samo, czyli Android 6. Nie, żebym oczekiwał czegoś innego, ale po prostu taka jest prawda. Czy warto zmienić z v8? Moim zdaniem tak. Choćby dla samych animacji. Tak, mam podobne zdanie do Twojego, już zdążyłem zainstalować Każdy zachwyca się szybkim działaniem, ale ja tego w sumie nie dostrzegam za bardzo, u mnie jest bardzo podobnie. Może dlatego, że nie instalowałem na czysty system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominjo Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) Miui v9 chodzi spoko także raczej nie ma co wracać do 8. A nawiasem skoro to ogólny temat to telefony od Goldwaya warto zamawiać, nic nie naliczają. Właśnie mi przyszedł Mi4 bez vatu i cła. Paczka idzie do UK, potem jest przepakowywana i do PL :D:) DHLem oczywiście. Edited October 2, 2017 by Tominjo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 ale widze, ze v9 to jest WEEKLY - stable jeszcze nie ma - przynajmniej na xiaomi eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominjo Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Nie ma stable i pewnie jeszcze potrwa zanim do tego dojdzie, ale ja nie widzę rażących błędów póki co. Przynajmniej na Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzordzio Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Witam, czy jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy ten telefon ma w końcu opcję Quick Charge i jeśli tak to jaką wersję? Dokładnie chodzi mi o ten: https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-3G-WCDMA-Mobile-Phone-5-0-1920-1080P-Screen-Snapdragon801-Quad/32502777726.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.8yPb6p Tutaj w cechach niby jest napisane, że posiada. Natomiast na mgsm zaznaczone jest, że mi4 nie posiada szybkiego ładowania, gdzie indziej znowu piszą, że posiada 2.0 i tak w kółko. A mi chodzi dokładnie o ten telefon z linku. Kolejne pytanie czy ładowarką z opcją 3.0 naładuje się telefon bez opcji QC? Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Naladuje i posiada 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominjo Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 dordzio ponoć posiada QC 2.0 choć sam nie mam jak sprawdzić, ale to też trzeba mieć oczywiście odpowiednią ładowarkę. Cisnę zwykłą 2A. Ładowarka co daje goldway to jest shit nad shitami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Niektóre Mi4 miały standardowo ładowarki z QC 2.0. Ja się załapałem na taką . Jeżeli napisane jest na ładowarce napięcie 9 i 12V oprócz 5V oczywiście, to znaczyy, że ma QC 2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Kupujesz miernik na Ali za 15-20 zł i sprawdzasz. O czym tu dyskutować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Witam wszystkich. Rozbiłem już po raz drugi szybkę wyświetlacza w moim MI 4 LTE i tym razem postanowiłem że nie będę jej naprawiał. Mam takie do was pytanie czy po podpięciu kablem OTG myszki będę wstanie odblokować tel? Tel mam zablokowany pinem i puki go nie wbije nie wyświetlą mi się żadne dane na kompie, w necie znalazłem opis kabla OTG i rozważam jego zakup tylko czy mi pomoże. Ktoś próbował? Albo jak inaczej dostać się do danych z tel nie wysyłając tel na naprawę wyświetlacza? Edit. Poszło zwykłym kablem i programem Mi PC Suite. Za pomocą klawiatury myszki i kompa spokojnie rozblokowujemy telefon i robimy na nim co chcemy. Wyświetla się nam ekran tel na laptopie. Pozdro Edited October 19, 2017 by rsoltan Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Mam pytanie, czy kombinował ktoś z was coś może z tą metalową ramka w mi4. Mam ją mocno porysaną i widać pełno jasnych odprysków. Próbowaliście może jakieś oklejenie lub cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natis Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Cześć, Mam pytanie odnośnie mi4 LTE Czy mogę z obecnej wersji (zdjęcie) https://ibb.co/hA1UdR Od razu zainstalować najnowszą wersję MIUI: 7.11.16 ANDROID: 6.0.1 Czy między tymi softami muszą być jakieś kroki pośrednie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Ktoś się orientuje kiedy będzie MIUI 9 stable pod Mi4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Jaki jest najbardziej stabilny wydajny rom na mi4?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Kiedyś był 5.11.5. Ale to stary ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Aktualne Miui 9 w wersji stable nie jest złe, a z dev najlepszy był ostatni na MIUI8. Przynajmniej ja nie miałem z nimi problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azeliaz Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Możecie pomóc ? Kupiłem telefon wczoraj od razu przeczytałem, że Xiaomi 4a ma aktualizacje do androida 7 oraz do MIUI 9 i tutaj problem mi telefon nic nie wykrywa mam MIUI 8.5.7.0 a android 6.0.1 Czy da się jakoś zainstalować oficjalnego androida 7 i 9 ? Nie chce się bawić instalowanie ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Masz Redmi 4A czy Mi4 w którym piszesz? Narazie nie ma nowszego androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azeliaz Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Redmi 4A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Zły dział Aktualnie nie ma MIUI9 dla Redmi 4A (global stable), jest global dev - ale musisz go ręcznie zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 (edited) A ja kupiłem żonie Mi4 i ma czystego Andka 8 bez MIUI. Jeśli chciał bym zainstalować MIUI to muszę go odblokować(tu jestem zielony) czy jakoś inaczej można? Po zainstalowaniu przejdzie z Androida 8 na tego 6.0.1 czy zostanie aktualny? Edited January 23, 2018 by firefighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 A ja kupiłem żonie Mi4 i ma czystego Andka 8 bez MIUI. Jeśli chciał bym zainstalować MIUI to muszę go odblokować(tu jestem zielony) czy jakoś inaczej można? Po zainstalowaniu przejdzie z Androida 8 na tego 6.0.1 czy zostanie aktualny?Jak masz TWRP to wrzucasz plik ZIP na pamięć i instalujesz. Android 6.0. Nie ma nowszego oryginalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Dnia 17.09.2017 o 18:46, Lukas98woj napisał: Tak na MI4 https://miuipolska.pl/download/ Niestety w podanym linku nie widzę MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 (edited) @firefighter A "Mi4 W/LTE" tak???? W=WCDMA Edited January 23, 2018 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 https://miui.dedyk.gq/8.1.18/xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_8.1.18_v9-6.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 (edited) Witam Posiadam MI4 LTE - zauważyłem że jest dostępne MIUI 9 stable dla Mi4/mi3 http://c.mi.com/thread-708315-1-0.htmlhttp://en.miui.com/thread-1543013-1-1.html Author: MIUI Official TeamVersion: V9.2.2.0.MXDMIEK (MIUI9) Size: 753M http://en.miui.com/download-240.html http://bigota.d.miui.com/V9.2.2.0.MXDMIEK/miui_MI3WMI4WGlobal_V9.2.2.0.MXDMIEK_a7c814bb8a_6.0.zip Ktoś może instalował już ? Gdzieś wyczytałem, że to dalej global stable beta i nie wiem czy się pchać już teraz w to ? By the way obecnie posiadam rom stable MIUI 8 od xiaomi.eu - czy ten global zainstaluje z updatera prosto ? Skoro to jest jednak dalej jakaś wersja beta - to może faktycznie lepiej poczekać ten jeden miesiąc dłużej.... P.S znalazłem teraz, że wersja xiaomi.eu też jest dostępna - więc pójdzie bez problemu przez udpater - tylko czy warto updatować skoro to jakaś stable beta ? https://androidfilehost.com/?fid=673791459329069669 ZAINSTALOWAŁEM JUŻ WERSJE z XIAOMI.EU - działa i wszystko jest OK. Większy różnic jakiś nie zauważyłem - możliwe, że działa szybciej, chociaż z drugiej strony zrobiłem full wipe i jest prawie pusty android bez zbednych aplikacji Ciekawe czy w tej wersji poprawili to, żeby działały 4 cory a nie 2 jak wcześniej. Edited February 8, 2018 by Baszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Do 4 cores active masz osobny pliczek do wgrania na xda i wtedy jest naprawde spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 On 10.02.2018 at 12:10 PM, OutSideR said: Do 4 cores active masz osobny pliczek do wgrania na xda i wtedy jest naprawde spoko A jak się ma zużycie baterii przy 4 corach cały czas aktywnych ? Z tego co się orientuje to chyba w MIUI poniżej 8, 4 cory były cały czas aktywne - to jest jakiś celowy bug czy tak ma być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Hej, mam pytanie do Was czy jest taka opcja. Otóż posiadam MI4 i jak mam np zdjęcia i filmy w galerii i jak chciałbym je usunąć z telefonu to automatycznie usuwają się też z chmury xiaomi(a tam mam wszystko synchronizowane). Jest może taka opcja, abym mógł usuwać zdjęcia i filmy lokalnie z telefonu, ale by one zostawały dalej w chmurze xiaomi?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrol Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Siema z racji tego, że banują za to, że "przecież masz tutorial" wole napisać w tym wątku: Robie WSZYSTKO zgodnie z tutorialem, używam TWRP 3.0.0.0 Rom: cancro_lte_ct_images_8.3.29_20180329.0000.00_6.0_cn_e3f9f90b03 a na niego chcę wgrać przez TWRP najnowszą aktualizacje miuipolska: xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_8.4.4_v9-6.0 po flashowaniu miuipolska jest: "script succeeded: result was [1]", lub (nie robiłem factory reset + miałem wgrane SuperSU) script succeeded: result was [/cust] a jak instaluje z lazy flasherem (LF + System) to wynik: script succeeded: result was [/system] . W każdym przypadku telefon łapie bootloopa - jednym razem 6h czekałem Edited April 8, 2018 by Pyrol Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Robisz wg tego poradnika?: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi4-lte-ct Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaolloKK Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 (edited) Pytanie...jak wgrać na najnowsze romy tą klawiaturę MIUI na bazie Xperia? Wgrywałem 3 różne dodatki Miuipolska z poprzednich romów i nic, nawet ściągnąłem w zipie osobno klawiaturę xperia i nic. Nie pojawia się w systemie od paru romów... Nieważne, znalazłem starszą wersje na XDA i ta działa Edited April 10, 2018 by PaolloKK Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYZY Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Mam wgranego androida 4.4.4 i miui 7 wer 5.12.11 (rozwojowa). Niby niczego mi nie brakuje, ale już pojawiają się apki, które wymagają nowszego androida i zacząłem rozważać aktualizację - niby chciałbym ale trochę się boję bo nie chciałbym nic zepsuć. Czy warto aktualizować do androida 6? Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc i wytłumaczyć, jak dziecku co, po co i jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 dział download na en.miui.com nie działa. podrzuci ktoś jakiś ROM do miflasha w miarę nowy po którym zainstaluję najnowsze xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts