RegimeOfTerror Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 3 godziny temu, galakty napisał: Bo tak było. Jak miałem FB to z moich znajomych tylko jedna osoba o tym wiedziała. A potem szał, o fejs fejs fejs. Ale nawet wtedy było dobrze. Teraz co wejdę na FB, to REKLAMY. Wszędzie reklamy... Nie da się poprzeglądać. Wchodzę, patrzę czy ktoś napisał, wychodzę. Ja już od roku nie mam fejsa i żyję Za moich czasów to zamiast reklam były quizy typu jakim warzywem dzisiaj jesteś itp. Ale tak chyba się dzieje z każdym portalem to samo było z naszą klasą przecież. Z Twittera nie korzystam to nie wiem, tzn. mam konto ale nawet nie ogarniam o co w tym chodzi. Tak naprawdę korzystam tylko z Insta, bo lubię zdjęcia oglądać bez zbędnej pisaniny. Chociaż i tak insta zalewa fala "śmiesznych obrazków". No ale chłopaki to temat o Mi4 Żeby nie było mogę szczerze polecić Resurrection Remix 5.8.0, siedzę na nim dwa tygodnie, błędów nie ma, wszystko działa, nie jest to Miui, no ale nie trzeba się bawić w kłódki i uprawnienia, zarządzanie RAMem jakby lepsze, całkiem spoko apka od aparatu, ale brakuje mi ustawień manualnych, bateria porównywalne, czyli mniej męczenia tel - 2dni, męczenia na maks 6h SOT i spokojnie jeden dzień. Restartów nie ma, GPS sobie edytowałem po swojemu więc pierwszy fix do minuty, później z 2 sekundy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Dnia 12.01.2017 o 15:14, DonFG napisał: Na stable 8.1.6.0 SOT 3,5 godziny od 100% do 0%. Zobaczymy jak po usunięciu FB. Skad kolega na mi4 wzial takie stable? Na stronce miuipolska 8.1.3.o, przy okazji na sot na moim stable wyciagam srednio 5/6h sotu lub 4h sotu ale wtedy trzyma dwa dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Chyba ze tak xD a przy okazji idzie jakos sklonowac apke poczty z miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Koledzy która z grudniowych aktualizacji była najlepsza jeśli chodzi o baterię 6.12.15 czy 6.12.22 ? Ostatnie kompilacje są strasznie słabe (sot 2,5 h a wczesniej miałem min, 3.5 h) Edited January 17, 2017 by asffaf Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 6.12.15 u mnie max 6dni czuwania lub 3-4 dni z 3-4godz. SOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Witam Posiadam Mi4 LTE - obecnie mam ROM z xiaomi EU - dokładnie miui 8.0.2.0 stable (MXDCNDG) - czytałem że na xiaomi EU działa OTA - jednak jak klikam check updates w updaterze to pokazuje mi no updates. Jednak jak znalazłem jest już miui 8.1.3.0 --> iaomi.eu_multi_MI3WMI4W_V8.1.3.0.MXDCNDI_v8-6.0.zip Dlaczego nie pokazuje mi updatu - czy moge teraz ściągnąć zipa i wgrać manualnie przez updatera ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Bo OTA nie działa na xiaomi.eu, tzn. nie tak jak na global. Tak możesz pobrać i sobie wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Koledzy, dlaczego osiągam transfery z WiFi nie przekraczające 100 Mb/s na częstotliwości 5 GHz AC? Świeżo po zakupie we wrześniu 2016 na romie od Goldiego wyciskało ponad 150, po zmianie romu na Miui Polska spadło mocno, obecnie nawet 70 nie osiągam. Prędkość łącza jest wysoka, ponad 150/15 Mb/s, w nocy nawet 300/30. Połączenie telefonu z routerem mam na poziomie 433 Mb/s a realny transfer niski. Częstotliwość 2,4 GHz łączy tylko max 54 Mb/s, a może teoretycznie 150 (np inny tel. ZTE v987). Popatrzcie, czy dobrze wyedytowałem plik WCNSS_qcom_cfg.ini? Zmian żadnych nie zaobserwowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Coś jest w tym xiaomi.eu, u mnie też tak zamulal. Jaki router?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu TapatalkaCoś jest w tym xiaomi.eu, u mnie też tak zamulal. Jaki router?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) 29 minut temu, tpawel napisał: Coś jest w tym xiaomi.eu, u mnie też tak zamulal. Jaki router? Tplink Archer C2 Edited January 18, 2017 by obtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Czyli spoko. Mam wrażenie że ogólnie xiaomi ma problem z prędkością wifi. Teraz na redmi pro vs Lenovo P2 ten drugi spokojnie 50% szybszy jest...Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 U mnie łączy szybko, prędkości niestety słabe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoPi Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Nie wiedziałem gdzie napisać to napisze tu Chciałbym zaktualizować swój Miui na telefon Mi 4 w/lte (aktualna wersja MIUI 7.1.20 Android 6.0.1) klikam na serwer główny i wyszukuje " cancro" i jest tylko jeden link " xiaomi.eu_multi_cancro_5.12.17_v7-4.4.zip " nawet jak kliknę (w tym linku) na "7.1.19 Jan 15, 2017 | 02:40PM" to dalej to samo. Nie wiem, może po prostu nie ma bardziej aktualnej wersji pod ten telefon. Czuje, że coś robię źle. Może mnie ktoś nakierować jak zrobić to dobrze? I czy muszę instalować to przez Twrp? Aktualna moja werska to Miui 5.6.25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 1 godzinę temu, WoPi napisał: Nie wiedziałem gdzie napisać to napisze tu Chciałbym zaktualizować swój Miui na telefon Mi 4 w/lte (aktualna wersja MIUI 7.1.20 Android 6.0.1) klikam na serwer główny i wyszukuje " cancro" i jest tylko jeden link " xiaomi.eu_multi_cancro_5.12.17_v7-4.4.zip " nawet jak kliknę (w tym linku) na "7.1.19 Jan 15, 2017 | 02:40PM" to dalej to samo. Nie wiem, może po prostu nie ma bardziej aktualnej wersji pod ten telefon. Czuje, że coś robię źle. Może mnie ktoś nakierować jak zrobić to dobrze? I czy muszę instalować to przez Twrp? Aktualna moja werska to Miui 5.6.25 https://xiaomi.eu/community/threads/7-1-19-20.37825/ https://www.androidfilehost.com/?fid=385035244224414524 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Znajduje Ci taką wersję bo na 4.4 nie masz połączonej partycji systemowej. Więc przed aktualizacją do 6.0 musisz zainstalować ostatni ROM na 4.4, który łączy partycje i dopiero możesz wgrywać ROMy na 6.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoPi Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Dzięki chłopaki za pomoc Ogarnąłem i jest wszystko w porządku Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 @WoPi brawo Ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaolloKK Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Też po ostatnich aktualizacjach macie problemz klawiaturą? Przycina podczas pisania, jakby lagi łapała Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 (edited) hej na swoim mi 4 miałem strumieniowanie np filmów z cda prosto do telewizora . odbywało się to w ten sposób że otwierałem kartę z filmem później wystarczyło odtworzyć film na odtwarzaczu w miui i włączyć strumieniowanie na telewizor. film leciał na tv a telefon można było dalej używać . teraz po wgraniu nowszego romu nie umiem już tego powtórzyć. na mi 5 z globalem też nie doszedłem jak to wykonać. Pytanie czy ja tego nie umiem wykonać czy to już niewykonalne? Edited January 24, 2017 by sokol Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 @sokol ja co prawda na mi4c na miui 8.1.2 mam taka opcje nawet ostatnio ja testowalem, pogrzebales dobrze w ustawieniach? U mnie jest to w ustawienia -> wiecej -> ekran bezprzewodowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Tak, tylko wtedy będzie wyświetlał to co jest na ekranie, a on chce w tym czasie robić co innego. @sokol ja ci niestety nie pomogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 10 godzin temu, preston2009 napisał: a on chce w tym czasie robić co innego Taka bajka. To tylko strumieniowanie video po DLNA chyba pozostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @Redmi2 i masz racje co do plazmy W tym momencie na 4k za malo tresci jest, lepiej kupic na prawde porządny TV z Full HD i cieszyć się dobrym obrazem Link to comment Share on other sites More sharing options...
enemis Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 cześć, mam aktualnie taką konfigurację: Android 6.0.1 MMB29M, MIUI 7.4 by xiaomi.eu, wersja 6.5.5. Chciałbym zaktualizować system. Wystarczy więc, że ściągnę tą paczkę: xiaomi.eumultiMI3WMI4W7.1.20v8-6.0.zip odpalę przez aplikacje "aktualizacje" i powinno śmigać prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 7 godzin temu, enemis napisał: powinno śmigać prawda? Prawda, chociaz ja wole sobie od nowa instalowac soft z poziomu TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 szybkie pytanko, wchodząc przez twrp do bootloadea pojawia sie misiek z andkiem, zablokowany czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 szybkie pytanko, wchodząc przez twrp do bootloadea pojawia sie misiek z andkiem, zablokowany czy nie?Gdzie wchodzisz? Jeśli masz TWRP to jakoś go wrzuciłes, czyli bootloader odblokowany, a poza tym mi4 nie miały blokady...Wysłane z Lenovo P2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 to sorki, siedze na stable i tak poczytałem o dev i zacząłem się martwić Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Hej Mam Mi4 z Miui 8 Global 7.2.9 Beta. Od dłuższego czasu nie działa mi synchro z chmurą Xiaomi. Kiedy wchodzę w ustawiania chmury z poziomu telefony mam sporej wielkości napis: Nie można sychronizować. Ktoś ma na to jakiś pomysł? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 tak planuje zrobić. Pytanie czy stracę wszystkie dane, które się nie zsynchronizowały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 4 godziny temu, kuba8k napisał: Hej Mam Mi4 z Miui 8 Global 7.2.9 Beta. Od dłuższego czasu nie działa mi synchro z chmurą Xiaomi. Kiedy wchodzę w ustawiania chmury z poziomu telefony mam sporej wielkości napis: Nie można sychronizować. Ktoś ma na to jakiś pomysł? Pozdrawiam Ja mam podobnie od kilku ostatnich wydań MIUI. Jest komunikat "wpisywanie się", otwiera się już okno chmury po czym znika i na nowo mam "wpisywanie się". Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) @kuba8k Ustawienia - Zainstalowane - Chmura - Uprawnienia aplikacji, zobacz czy masz to co potrzebne pozaznaczane Co do posynchronizowanych danych to wejdź sobie na i.mi.com i sprawdź czy masz wszytko. Edited February 16, 2017 by RegimeOfTerror Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Ustawienia były OK. Wygląda na to, że zmiana na xiaomi.eu rozwiązuje problem Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Hej, mam mi4 i czy u was tez prędkość pobierania to max 1mb/s? Jest to jakiś bug, blokada xiaomi czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 @lingo1 masz najnowszy ROM? U mnie śmiga normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts