--Mariusz-- Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Dostałem dziś swój egzemplarz z Gearbest w wersji 3/64. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to nie refurb jeśli nie mam naklejki do zdrapania na pudełku? Sprawdziłem IMEI na tej stronie: http://www.mi.com/verify/#imei_en i wyszło: Mi 4 64G 印度版 White 64GB (te chińskie znaczki oznaczają Indie Edition). Rozumiem też, że to nie jest wersja CT i mogę wgrać MIUI Polska według instrukcji dostępnych na forum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sydo Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Witam Trzy krótkie pytania 1. Ile na dzień dzisiejszy powinien kosztować Mi4 2/16 i w którym sklepie najtaniej/najpewniej go zakupić (polski i zagraniczny)? 2. Który sklep (polski i zagraniczny) oferuje największy wybór akcesorii Xiaomi? Np: drewniane klapki do Mi4, przejściówki, opaski mi band itp... 3. Czy cały system MIUI jest spolszczony czy zdarzają się nieprzetłumaczone elementy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Dnia 16.09.2016 o 17:20, sydo napisał: Witam Trzy krótkie pytania 1. Ile na dzień dzisiejszy powinien kosztować Mi4 2/16 i w którym sklepie najtaniej/najpewniej go zakupić (polski i zagraniczny)? 2. Który sklep (polski i zagraniczny) oferuje największy wybór akcesorii Xiaomi? Np: drewniane klapki do Mi4, przejściówki, opaski mi band itp... 3. Czy cały system MIUI jest spolszczony czy zdarzają się nieprzetłumaczone elementy? 1. Dziwne pytanie ??? Poczytaj dział o sprzedawcach, promocjach itd. Jak nie to masz gogle 2. Dział sprzedawcy jeszcze raz. 3. Miui polska ( eu ) jest całkowicie spolszczony. Z polskich sklepów polecany technos. ( czytaj dział sprzedawcy ) Duperelek znajdziesz milion na chińskich sklepach i na ali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 1. Kupisz za jakieś 125$+/- 2. Akcesoria polecam kupić oddzielnie. Wtedy jest sporo taniej. 3. To już kolega wyżej wyjaśnił. Nic dodać nic ująć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Słuchajcie, czy po instalacji cm żeby wrócić do xiaomi.eu wystarczy,, że zrobię mi flash i na to xiaomi.eu? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Wystarczy że przez TWRP wgrasz xiaomi.eu Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Witam pierwszy raz na forum. Posiadam od kilku dni Mi4 i mam problem z aplikacją Mbanku, mianowicie nie dochodza żadne powiadomienia. Uprawniłem aplikację we wszystkim, w menu baterii też i nic. Wszystkie inne aplikacje, takie tak whatsapp, viber działają i powiadomienia dochodzą. Inne telefony nie mają problemu. Edited September 20, 2016 by obtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 1 godzinę temu, obtu napisał: Witam pierwszy raz na forum. Posiadam od kilku dni Mi4 i mam problem z aplikacją Mbanku, mianowicie nie dochodza żadne powiadomienia. Uprawniłem aplikację we wszystkim, w menu baterii też i nic. Wszystkie inne aplikacje, takie tak whatsapp, viber działają i powiadomienia dochodzą. Inne telefony nie mają problemu. Do autostartu dodałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Dodałem, dalej nic.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Kłódkę dałeś? Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Kłódkę? Hmm... ale doszło powiadomienie, godzinę później doszło pierwsze powiadomienie. Ten autostart chyba pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Naciskasz przycisk z trzema poziomymi kreskami i jak przeciągniesz aplikację w dół to możesz dać jej kłódkę, by jej system nie ubijał. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 1 godzinę temu, obtu napisał: Kłódkę? Hmm... ale doszło powiadomienie, godzinę później doszło pierwsze powiadomienie. Ten autostart chyba pomógł. Ja wszystkie aplikacje z których chcę mieć powiadomienia dodaję do autostartu i problemów nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Ktoś ogarnia co zrobić żeby przy wpisywaniu adresu strony w przeglądarce po wstawieniu pierwszej kropki nie robiło automatycznie spacji? Np. wpisuję i wychodzi tak "cycki. com.pl", z drugą kropką jest już ok. Używam SwiftKey. Edited September 21, 2016 by RegimeOfTerror Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Kłódkę? Hmm... ale doszło powiadomienie, godzinę później doszło pierwsze powiadomienie. Ten autostart chyba pomógł. Aplikacja mBanku ma synchro co godzinę z tego co pamiętam. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Przedmiot reklamacji: Xiaomi MI4 3/16GB biały Rezultat reklamacji: nieuwzględnione, usterka niepotwierdzona Uzasadnienie: Telefon ładuje poprawnie(testowane na dwóch ładowarkach) Całkowity koszt: --- Jednak będę musiał się męczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba8k Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Mam następujący problem i może ktoś coś wie Kiedy odpalam aplikację po raz pierwszy to prosi ona o uprawnienia. Wcześniej po prostu dawałem zezwól i było ok. Od jakiegoś czasu nie da się kliknąć zezwól w pozycji pionowej telefonu. W aplikacjach, których po ustawieniu telefonu w poziomie się obrócą, da się dać zezwól. W pozostałych kiszka. ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Miał ktoś problem z brakiem możliwości instalacji apki mifit zarówno ze sklepu googla (błąd 505) jak i pliku apk? Od kilku wydań cały czas błąd wyskakuje. Podejrzewam że trzeba jakieś uprawnienia włączyć ale jakie z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 (edited) Da radę wyłączyć to powiadomienie o roamingu? W trasie jest to strasznie denerwujące jak mam tel w uchwycie i się co chwilę podświetla, bo sieć przechodzi w roaming. Nie, nie chcę wyłączyć wybudzenia ekranu przy powiadomieniu i nie interesuje mnie włączenie przesyłu danych w roamingu. Ktoś coś? Może @Acid? Edited September 23, 2016 by RegimeOfTerror Link to comment Share on other sites More sharing options...
paviks Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Nieaktualne Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 1. Witam, jestem posiadaczem od niedawna telefonu xiaomi mi4. Mam pytanie czy używając gps i nawigacji telefon po chwili wam się dosyć mocno nagrzewa szczególnie lewa strona przy ramce? 2. Znacie jakąś dobrą aplikacje którą można sprawdzić temperatury telefonu? 3. Jest jakas aplikacja lub w jaki sposób można sprawdzić parametry telefonu, z jakiej firmy mamy wyświetlacz, aparat itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Robiąc update do najnowszej wersj(tj. miui 8 android 6.0) z 5.12.5 muszę dalej instalować tą przejściową wersje 5.12.17? Edited September 23, 2016 by heolix Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Robiąc update do najnowszej wersj(tj. miui 8 android 6.0) z 5.12.5 muszę dalej instalować tą przejściową wersje 5.12.17? Tak. Raczej 5.12.17 potem jakoś rom miu7 z andkiem 6 z miui polska ( np. 6.3.3 bo tam od razu nadpisuje recovery na twrp) i potem najnowszą aktu. Od którejś aktu romy miui polska to romu xiaomi.eu i potrzebne jest twrp. Możesz też ręcznie zainstalować twrp. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0ck Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Używał ktoś double tap 2 wake dla mi4? KLIK Jak to się ma do użycia baterii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Zrobiłem update do 5.12.17, potem zainstalowałem ręcznie twrp(wersja 3.0.0). Próbowałem zainstalować zarówno 6.3.3 jak i najnowszy stable ale telefon stoi na logo mi kilka godzin więc chyba coś nie halo Any ideas? Zostaje miflash(nie mam dostępu dziś windowsa)? Próbowałem przywracać z backupa ale dalej to samo. Edited September 24, 2016 by heolix Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Na pewno miałeś scalone partycje systemowe? Instalacja 5.12.17 jest dwuetapowa. A jeszcze lepiej zainstalować, np. Diskinfo, żeby upewnić się co do powiększonej partycji. Później jak mamy już TWRP, to można od razu wrzucić aktualne wydanie MIUI. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Hmm raczej tak - MIUIPolska_cancro_5.12.17_v7-4.4 + wchodziłem na system upewniając się że jest dobry numer. Zaktualizowałem twrp do 3.0.2.0 ale dalej jest problem, bootloop. Może spróbuje zainstalować inny rom. Edited September 24, 2016 by heolix Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Próbowałem wipe data, chyba jedyny tego rezultat to uzyskanie bootloopa .Jak nie uda mi się dziś tego załatwić to spróbuje miflasha Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Spróbowałem miflasha ale dostaje "Missmatching image and device" Mogę jakoś sprawdzić partycje czy są prawidłowo zmienione pod andka 6 przed usunięciem checka w bashu i flashowaniu na chama? Edited September 24, 2016 by heolix Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 A zrobiłeś zgodnie z poradnikiem?? Dokładnie według poradnika ?? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Tak, sypie się dokładnie przez board version które nie jest ani 4.4 ani 5.* board_version: 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Dziwne ja ostatnio właśnie robiłem aktu z 5.12.4. poszło bez problemu. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 W twrp wipe data, cache, dalvik(oprocz internal storage i system) A druga czynnosc install i zainstalowanie od nowa romu. Potem poczekaj na mi moze stac do 25min, dluzej nie czekaj. Jesli dalej nie pojdzie to wipa data,system, cache i dalvik, nie zaznaczaj internal storage. I potem instalacja romu. Dlatego ja zawsze wole do takich akcji miflash, pobralbys najnowszy china dev fastboot rom pod mi4 o numerze 6.9.22, potem twrp w fastboot, potem z twrp install xiaomi.eu 6.9.22 i potem po uruchomieniu sie miui xiaomi.eu factory reset i juz. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Wszystko ok, tylko nie trzeba wgrywać TWRP, wystarczy zmienić nazwę romu na update.zip i aktualizując rom wgra się też TWRP. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 No właśnie po co wgrywałeś ręcznie twrp?? Przy wgraniu 6.3.3 na 5.12.17 sami ci się twrp wgra. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Teoretycznie bo już druga osoba pisze że ma problem i zrobiła tak samo. Jak by było z andka takiego samego to by poszło a jak jest zmiana na andka 6 to się coś pitoli. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts