domino20 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 (edited) Witam Zakupiłem Xiaomi Redmi 4X z którego prawie że jestem zadowolony. Wszystko działa ok oprócz WIFI. Problem dokładnie wygląda tak : jeżeli mam sparowaną np. opaskę xiaomi mi band 2 przez BT z telefonem to maxymalny transfer pobierania na teście wynosi max 2Mbps a jeżeli wyłączę całkiem BT to WIFI zaczyna działać normalnie czyli wykręca pełne łącze jakie posiadam tj. 20Mbps. Podpowiedzcie proszę z czym może to być problem ? czy jest to wina telefonu ? czy samego softu ? Ogólnie jest problem jak działa równocześnie BT(czyli jest sparowane z jakimś urządzeniem) i WIFI wtedy Wifi działa bardzo wolno. Czy może ktoś to sprawdzić na swoim redmi 4x ? bo podejrzewam że jest to wada tych modeli. Edited December 1, 2017 by domino20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabik Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Witam. Posiadam Redmi 4X i mam problem z wifi. Otóż prędkość pobierania jaką maksymalnie mi się udało osiągnąć to 33 Mb/s ale zazwyczaj maks 20 Mb a upload jest 15Mb/s czyli maks zamówionej prędkości wysyłania od kablówki. Internet zamówiony mam 150Mb/s. Na dwóch innych telefonach prędkość jest od 50 do 90Mb czyli nie jest to problem routera. Co prawda na początku tak myślałem , że jest to wina routera bo zmieniłem swój router na modem z wifi od Vectry (wcisnęli mi taki) no ale gdy sprawdziłem na innych komórkach to jak już pisałem prędkość jest w porządku. Po zakupie tego telefonu pomyślałem, że może to wina softu. Przeinstalowałem system na Miui Polska pobranego z tej strony ale nadal to samo. Co to z tym może być? Co prawda nie jest to uciążliwe bo dane w komórce zasysają się wystarczająco szybko ale sam fakt tak słabego downloadu na tej komórce mnie irytuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamebe Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Witam wszystkich w swoim pierwszym poście na tym forum. Potwierdzam problem, prędkość pobierania przez wifi jest fatalna - właśnie rzędu ~30 Mb/s, podczas gdy na routerze, który ma skonfigurowany triband - iPhone wyciąga: 250-500 /25 Mb/s (internet od UPC). Oczywiście nie wymagam tego od 4x, jako że działa tylko w paśmie 2,4. Jeżeli mnie pamięć nie myli, problem przyniosły aktualizacje z 14 i 28 grudnia, po tej z 21 było (chyba) lepiej. Odczuwam to na strumieniowanych filmach. Edited January 5, 2018 by kamebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Witam mam to samo ale nie tylko na wifi ale i na LTE czy to na mini 8 czy to na mini 9 stabilnym z tym że pretkosc to max 1mb irytuje mnie to bo to mój pierwszy smartfon od 6 lat żona ma doogee i wszystko śmiga jak oszalale Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Czasem jest problem z Wifi i jednocześnie włączonym BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 U mnie by jest zawsze off ja sprawdzałem już różne Romy i na tych gustom działa lepiej ale dalej nie jest super u zonkki na doogee ciśnie nawet 60mb a ja praktycznie cały czas mam jak bym miał 2g Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 Przeginasz, na 2G prędkość jest około 20-40KB/s. Już 10Mbps jest mi wystarczające choć faktycznie ciężko uzyskać takie wartości na 4X po 3G i trzeba włączać 4G. Mi osobiście niezbyt duże prędkości neta mobilnego nie przeszkadzają. Tylko ten powracający problem neta z BT przez co spada do 5-10 Mbps . Od 2 lat to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 (edited) Dano dawno temu (jakieś 3 miesiace) za namową i rozkazem żony kupiłem telefon Xiaomi Redmi 4x nieświadomy tego że będę żałować tej decyzji. Wcześniej posiadałem SE wt19i a później Samsung Solid. Ale wracając do tematu, za bolesnymi argumentami żony dałem się namówić na nowy telefon wybór padł na xiaomi z racji małego budżet. Po sfinalizowaniu transakcji że sklepem Proline i 2 dniowym czekaniem na kuriera wielce zaciekawiony tym co stworzyły małe chińskie rączki zabrałem się za testy i nie przebiegły pomyslnie. Internet czy to na 3G czy to na LTE lub wifi internet działa jak na zdjęciach rzadko dochodząc do 1mb (żona na doogee t5s osiąga 60mb) nic nie pomogły zmiany oprogramowania z Androida 6 na 7 ( nieznacznie pomaga ROM mokee) na dodatek po zmianie trybu z 2g na LTE telefon gubi sieć i trzeba zmieniać na 2g 3g i modlić się by za 100 razem złapało i wtedy znowu wybrać LTE. Robiłem wszystko z tego forum i nic nie pomaga jeszcze trochę i od czytania wszystkich postów głowa mi wybuchnie. Żałuję kupna chińczyka trzeba mi było zbierać złom i kupić Samsunga ale jak to mówią chytry 2 razy traci. Jest ktoś w stanie mi pomóc potrzebuje sprawnego neta. Edited January 9, 2018 by serkan01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 (edited) Bardzo zgrzeszyłem proszę o pokutę i rozgrzeszenie. Edited January 9, 2018 by serkan01 O panie i władco wybacz za spam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke38 Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Na każdym routerze takie wartości masz? Sprawdzałeś speedtestem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) Na innych routerach tak samo to wyglada. Speedtest wygląda podobnie z tym że jedno skanowanie na 10 pokaże 5mb wysyłania i 5 mb pobierania ale to rzadkość. Najgorsze jest to że muszę się bujać z tym złomem przez jakieś 5 lat bo co tyle zmieniam telefony Edited January 10, 2018 by serkan01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke38 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 He he, a ktoś Cię pilnuje z tymi 5 latami..? U mnie w domu mam 10 Mb (ale router kiepski, na lapku też kicha), w robocie mam 20 Mb download, 30 Mb upload. Jeżeli Ty masz 1-5 Mb i to na każdym routerze, to coś jest nie tak z telefonem. Są 2 rozwiązania: gwarancja albo sprzedaż. PS nie "mb" tylko "Mb". Jeżeli masz na myśli megabity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 (edited) Mam odblokowany bootloader i mokee os więc Proline nie przyjmie na gwarancję. Najpewniej to mój pierwszy i zarazem ostatni tel tej firmy dać 700 zł za cegłę lekka przesada Edited January 12, 2018 by serkan01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Mam odblokowany bootloader i mokee os więc Proline nie przyjmie na gwarancję. Najpewniej to mój pierwszy i zarazem ostatni tel tej firmy dać 700 zł za cegłę lekka przesada Wrzuć fabryczne MIUI i zablokuj bootloader. W czym problem ?Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
serkan01 Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 3 godziny temu, zielonyBB napisał: Wrzuć fabryczne MIUI i zablokuj bootloader. W czym problem ? Sent from my MI 5 using Tapatalk Brak sprawnego pc ledwo bl odblokowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozak123 Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z telefonu, to mój najlepszy egzemplarz jaki do tej pory miałem, niestety dzisiaj zaczął coś szwankować, tzn. mam właśnie problem z internetem. Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. A dzisiaj prędkość wynosi nawet 0,18kB/s... W normalnych warunkach bywało nawet 5MB/s. Dziwniejsze jest to, że gdy tylko odpalę speedtest wysokość pobierania wzrasta do 4MB/s, a po zakończeniu wraca do "normy". System: 9.2.4.0, z oficjalnej dystrybucji, nic nie modowane, nic nie instalowałem ostatnio, nie bawiłem się w zmianę różnych opcji. #Edit, samo przeszło...dziwne :D, ale spoko. Edited March 14, 2018 by kozak123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts