L1ivid Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Witam Jestem tu nowy i nie wiem do jakiego działu się zgłosić więc piszę tutaj Mam takie pytanie Posiadam telefonik xiaomi redmi note 3 pro ten z snapdragonem 650 i na wielu forach pisze że zwykły bez dopisku pro dostanie aktualizacje a ten z dopiskiem pro juz nie ? Dziękuję za jakas odpowiedz Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Nazwy Redmi Note 3 oraz Redmi Note 3 Pro są jedynie po to, aby odróżnić wersje na Mediateku oraz na Snapdragonie. Xiaomi oficjalnie nie wspiera takiej nomenklatury. Redmi Note 3 - oparty na Mediateku - ma dużo mniejsze szanse na wszelkie aktualizacje. Redmi Note 3 pro - opraty na Snapdragonie - aktualizacje MIUI ciągle dostaje, ale wersja Androida stanęła na 6 i oficjalnie wyższej nie dostanie. Jeszcze nie dawno nie robiłoby to większej różnicy (funkcjonalności i tak uzależnione były od wersji MIUI, nie od wersji Androida), ale ostatnimi czasy niestety różnicę robi. MIUI9 oparte na Androidzie 6 nie dostanie dzielonego ekranu, szybkiego przełączania się pomiędzy aplikacjami, nowego Notification Shade, itp. Tym samym niestety Redmi Note 3 Pro również idzie w odstawkę w kwestii aktualizacji o nowe funkcjonalności. A przynajmniej w oficjalnym trybie. Nieoficjalnie dostępne są wersje MIUI9 na Androidzie 7 przeportowane z innych słuchawek i działają bardzo sprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts