kbck Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) Dzień dobry, Wczoraj to jest 29.11.2017 pojawił się problem w moim redmi note 4 a mianowicie nie działa dolny pasek (cofanie, powrót do pulpitu oraz wyświetlenie aktywnych procesów). Początkowo resetowałem telefon bez efektów. Pobrałem najnowsze aktualizacje i nadal bez zmian. Po kilku ponownych uruchomieniach problem ustał ale tylko na parę minut i znowu jest tak samo. Dodatkowo dzisiaj 30.11.2017 pojawił się kolejny problem, telefon sam wraca do pulpitu i przeskakuje między aplikacjami ostatnio uruchamianymi i nie da się wtedy nic kliknąć ani zrobić. Jakoś na przełomie Września i Października miałem wymieniany wyświetlacz, wszystko było okej, wszystko działało. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to naprawić? Pozdrawiam Edited November 30, 2017 by kbck Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Jeśli na ekranie jest naklejone szkło - zdjąć. Jeśli na ekranie nie ma szkła lub po jego zdjęciu problem nie ustąpił - serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbck Posted December 1, 2017 Author Share Posted December 1, 2017 Po zdjęciu szkła nadal nic nie reaguje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Aaaa... Przepraszam teraz dopiero doczytałem, że był wiemianiany lcd i to zapewne sam oem (bez ramki) Przyczyną problemu jest to, że prawdopodobnie masz zamontowany tani fake. Jeśli możesz to reklamuj to w miejscu gdzie wymieniałeś wyświetlacz, bo nadaje się on do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbck Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Właśnie wyświetlacz był z ramką. Oddam go niech sprawdzą, może jakaś taśma się odczepiła czy inne cuda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Taśma jest jedna wspólna dla całego digitizera i przycisków pod ekranem także zespół wyświetlacza rączej do wymiany. To że był z ramką nie przesądza, że jest to tani fake, który na Aliexpress kosztuje 20-25$ - niestety do użytku nie bardzo nadaje się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts