Jump to content

Problem z przyciskami funkcyjnymi na dole ekranu

kbck

Recommended Posts

Dzień dobry,

Wczoraj to jest 29.11.2017 pojawił się problem w moim redmi note 4 a mianowicie nie działa dolny pasek (cofanie, powrót do pulpitu oraz wyświetlenie aktywnych procesów). Początkowo resetowałem telefon bez efektów. Pobrałem najnowsze aktualizacje i nadal bez zmian. Po kilku ponownych uruchomieniach problem ustał ale tylko na parę minut i znowu jest tak samo. Dodatkowo dzisiaj 30.11.2017 pojawił się kolejny problem, telefon sam wraca do pulpitu i przeskakuje między aplikacjami ostatnio uruchamianymi i nie da się wtedy nic kliknąć ani zrobić. Jakoś na przełomie Września i Października miałem wymieniany wyświetlacz, wszystko było okej, wszystko działało.

Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to naprawić?

Pozdrawiam

Edited by kbck

Aaaa... Przepraszam teraz dopiero doczytałem, że był wiemianiany lcd i to zapewne sam oem (bez ramki) 

Przyczyną problemu jest to, że prawdopodobnie masz zamontowany tani fake. Jeśli możesz to reklamuj to w miejscu gdzie wymieniałeś wyświetlacz, bo nadaje się on do kosza. 

Taśma jest jedna wspólna dla całego digitizera i przycisków pod ekranem także zespół wyświetlacza rączej do wymiany. To że był z ramką nie przesądza, że jest to tani fake, który na Aliexpress kosztuje 20-25$ - niestety do użytku nie bardzo nadaje się. 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...