adamuadamu Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Mam taki problem od ponad tygodnia - pojawiły się przebarwienia w dolnym prawym rogu wyświetlacza, również nieco występuje dalej wzdłuż lewej krawędzi, ale łagodniej i trudniej to uchwycić na fotce. Przez moment myślałem, że to wina badziew szkła hartowanego, ale bez szkła oraz z innym szkłem jest identycznie. Ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem w tym modelu? Internety twierdzą, że możliwe jest uszkodzenie kleju UV pomiędzy digitizerem a LCD oraz w przypadku jakiegoś nadmiernego nacisku - tymczasem telefon jest cały czas wizualnie jak nówka. Wiem już, że wsadzenie go -tak jak podobno w przypadku wadliwej serii OPO coś ratowało- pod lampę UV nic nie daje Czy możliwe, że stało się coś takiego po upadku? Telefon spadł mi jakiś tydzień wcześniej z niedużej wysokości, ale tylko szkło hartowane do wymiany i tyle, ale od momentu upadku do zauważenia tego przebarwienia minęło tydzień-dwa, więc nie wiem, czy w ogóle można owe zdarzenia połączyć. Pytanie - czy coś się z tym da zrobić? Poza oczywiście poradą, by wymieniać cały front, z lektury forum wiem, że ceny dla mi5s są zaporowe (i jakość zamienników LCD potrafi być żenująca; to już wolę ori LCD z taką skazą niż "czysty" paździerz-LCD) Z góry dzięki za wszelkie porady Edited November 26, 2017 by adamuadamu poprawka foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts