Jump to content

Problem z LTE mimo konfiguracji


Recommended Posts

Witam

Żeby nie było przeleciałem pół forum w poszukiwaniu rozwiązania problemu i nic nie pomogło. Od poniedziałku jestem posiadaczem Mi Mix'a (6/256). 

Wczoraj wyciągnąłem z modemu i włożyłem do telefonu kartę z internetem od Plusa (slot SIM2) i nie mogę złapać LTE. Na głównej karcie T-Mobile (slot SIM1) bez problemu łapię LTE/LTE+.
W mojej okolicy w promieniu 400m są dwa BTSy Plusa, jeden LTE1800, drugi LTE2600, więc wykluczam tutaj brak wsparcia B20 (LTE800).

Moja konfiguracja (użyta wg wzoru z forum oraz sprawdzana ze strony Plusa:
Konfiguracja APN:
Nazwa: Plus   (próbowałem też Internet, internet i plus)
APN: plus (próbowałem też Plus)
MCC: 260
MNC: 01
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: default    (próbowałem też default,supl)

Mimo wszystko nie mogę złapać LTE na telefonie, a nie mogę jeszcze wgrać MiuiPolska (w sobotę będę mógł, o ile dostanę zgodę na odblokowanie). 
Aktualny ROM to MIUI Global 8.5 | Stabilny   /// 8.5.5.0(MAHMIED)

Ma ktoś jakieś pomysły co tu zrobić? 

Link to post
Share on other sites

Dokładnie taką sytuację z kartą Plusa miałem dawno temu na Redmo Note 3 pro, trzeba było dokonać jakiejś zmiany w APN, bo domyślnie było w nim coś nie tak i działało to dość paradoksalnie. bo przy wyłączeniu i włączeniu telefony znowu był tylko H+.

Poza podanymi przez Ciebie danymi APN dla Plusa widziałem też w sieci minimalnie inne, może warto popróbować wszystkie jakie można spotkać w sieci (np. typ apn: internet). Niestety nie mam żadnej karty plusa obecnie, więc nie mogę sprawdzić jak działa z Mix'em...

Czy karta Plusa jest nowa? Jeżeli ma już swój czas, to może warto byłoby ją wymienić na nową.

 

 

Link to post
Share on other sites
55 minut temu, kwisatzhaderach napisał:

Czy karta Plusa jest nowa? Jeżeli ma już swój czas, to może warto byłoby ją wymienić na nową.

 

 

Karta Plusa ma rok, w modemie Huawei E4473 LTE łapie bez zarzutu, więc to odpada. 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Dnia 23.11.2017 o 10:40, BrejSki napisał:

Karta Plusa ma rok, w modemie Huawei E4473 LTE łapie bez zarzutu, więc to odpada. 

Spróbuj załadować tylko kartę Plus. Najlepiej do SIM1. Mało telefonów na rynku potrafi na obydwu slotach jednocześnie obsłużyć LTE. Niektóre mają nawet LTE przypisane do SIM1. Prawie zawsze natomiast jest to LTE + 3G (SIM1 + SIM2) lub odwrotnie. Sam mam układ Orange + Plus i LTE mam na Orange. Wystarczy jednak zmienić w ustawieniach, żeby przesył danych "szedł" z SIM2 i wówczas Orange jest 3G a Plus LTE. Bez żonglerki kartami SIM.

BTW, bazuję na ustawieniach fabrycznych, czyli po włożeniu kart SIM i uruchomieniu nic nie zmieniałem w systemie. 

Link to post
Share on other sites
  • Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...