fifian Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) Witajcie, jestem nowym posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 3 w wersji 3 GB/32GB z procesorem MTK. Telefon dotarł do mnie z syfmiui i praktycznie nie dało się go wtedy używać. Z poradnika na youtube udało mi się zmienić soft za pomocą SP Flash Tool na soft global z Miui 8. Wszystko działało bardzo dobrze, nie było problemów, ale oczywiście głupota chciała więcej. Chciałem odblokować Bootloader, ale brakowało mi opcji "Mi unlock status" w opcjach programisty, nie mogłem dokończyć odblokowywania, mimo że miałem pozwolenie od Xiaomi. Przeczytałem, że opcja ta jest widoczna tylko w nowych wersjach softu i tylko na China Developer Rom, więc postępując zgodnie z tym poradnikiem zainstalowałem soft. Efekt był tego taki, że telefon stał się kompletną cegłą, mimo że wszystko w SP Flash Tool przebiegło bez problemów. Zero reakcji na power, zero reakcji na ładowarkę. Próbowałem więc robić unbrick instrukcją z tego samego wątku i zero rezultatu. Wtedy chyba popełniłem błąd i zacząłem instalować wszystkie znalezione romy i stocki pod wersję MTK z poradników na yt, które miały unbrickować telefon. Żaden nie zadziałał (w kilku przypadkach zostawiłem opcję preloader w SP Flash Tool zaznaczoną bo tak pokazywali w filmach, mimo ze wcześniej czytałem, żeby zawsze ją odznaczać). Ostatecznie spróbowałem wgrać ten sam update do Global Miui 8, który instalowałem na początku i telefon jakby ożył, dochodził do ekranu bootowania i gasł. Działał tryb recovery i działał Flash mode (tak to się nazywa? power + vol -). Spróbowałem więc jeszcze raz z instalacją i potem telefon już kompletnie nie reagował na nic. Brak mi już pomysłów, przeleciałem wszystkie poradniki na podforum RN3 MTK i efekt zawsze ten sam - cegła bez reakcji na ładowarkę. Jeśli ktoś pomoże rozwiązać mi ten problem, z którym walczę już 3 dzień - stawiam dobre piwo (w sensie robię przelew na nie). POMOCY. Edited November 20, 2017 by fifian Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertS Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Witajcie, jestem nowym posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 3 w wersji 3 GB/32GB z procesorem MTK. Telefon dotarł do mnie z syfmiui i praktycznie nie dało się go wtedy używać. Z poradnika na youtube udało mi się zmienić soft za pomocą SP Flash Tool na soft global z Miui 8. Wszystko działało bardzo dobrze, nie było problemów, ale oczywiście głupota chciała więcej. Chciałem odblokować Bootloader, ale brakowało mi opcji "Mi unlock status" w opcjach programisty, nie mogłem dokończyć odblokowywania, mimo że miałem pozwolenie od Xiaomi. Przeczytałem, że opcja ta jest widoczna tylko w nowych wersjach softu i tylko na China Developer Rom, więc postępując zgodnie z tym poradnikiem zainstalowałem soft. Efekt był tego taki, że telefon stał się kompletną cegłą, mimo że wszystko w SP Flash Tool przebiegło bez problemów. Zero reakcji na power, zero reakcji na ładowarkę. Próbowałem więc robić unbrick instrukcją z tego samego wątku i zero rezultatu. Wtedy chyba popełniłem błąd i zacząłem instalować wszystkie znalezione romy i stocki pod wersję MTK z poradników na yt, które miały unbrickować telefon. Żaden nie zadziałał (w kilku przypadkach zostawiłem opcję preloader w SP Flash Tool zaznaczoną bo tak pokazywali w filmach, mimo ze wcześniej czytałem, żeby zawsze ją odznaczać). Ostatecznie spróbowałem wgrać ten sam update do Global Miui 8, który instalowałem na początku i telefon jakby ożył, dochodził do ekranu bootowania i gasł. Działał tryb recovery i działał Flash mode (tak to się nazywa? power + vol -). Spróbowałem więc jeszcze raz z instalacją i potem telefon już kompletnie nie reagował na nic. Brak mi już pomysłów, przeleciałem wszystkie poradniki na podforum RN3 MTK i efekt zawsze ten sam - cegła bez reakcji na ładowarkę. Jeśli ktoś pomoże rozwiązać mi ten problem, z którym walczę już 3 dzień - stawiam dobre piwo (w sensie robię przelew na nie). POMOCY. Spróbuję z tego poradnika mi się udało http://en.miui.com/thread-294318-1-1.htmlWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifian Posted November 20, 2017 Author Share Posted November 20, 2017 Właśnie przed sekundą udało mi się uruchomić telefon wgrywając V7.0.19.0.LHNCNCJ przez SP_Flash_Tool_v5.1516. Jestem bardzo szczęśliwy, ale obecnie zastanawia mnie: Jaki rom mogę teraz wgrać przez SP Flash Tool żeby nie uwalić telefonu i móc odblokować BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertS Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Właśnie przed sekundą udało mi się uruchomić telefon wgrywając V7.0.19.0.LHNCNCJ przez SP_Flash_Tool_v5.1516. Jestem bardzo szczęśliwy, ale obecnie zastanawia mnie: Jaki rom mogę teraz wgrać przez SP Flash Tool żeby nie uwalić telefonu i móc odblokować BL?Hmm a twrp możesz wgrać teraz ? Chyba trzeba BL odblokowacWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts