LiLeK_96 Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 (edited) To będzie długi post ale proszę o dokładne przeczytanie i próbę rozwiązania mojego problemu. Od początku: Dnia 17 września 2017 zamawiam telefon Xiaomi Redmi Note 4X oczywiście płacąc PayPal. Wybieram przesyłkę Priority line czyli paczka miała przyjść do Wielkiej Brytanii Dzięki DPD i potem dopiero do mnie. Szacowany czas wysyłki 10-25 dni roboczych. paczka długo nie zmieniała swojego statusu z "Shipped out " Numer trackingowy to 5358991253 no i oczywiście strona d psrawdzania statusu dhlecommerce.asia/track . 12 października 2017 nagle otrzymuje wiadomość od Gearbest Thank you for placing an order with us. Firstly, please accept our sincere apologies.Due to restrictions with your selected shipping method, your order has been shipped using Registered Mail. This may cause a slight delay to the delivery. As a gesture of goodwill for this time only: if you incur any import tax resulting from this, kindly provide us with the tax receipt, and we will compensate up to $50 USD for the tax fee.Once again, we apologize for any inconvenience. Thank you in advance for your kind understanding and cooperation. po 6 dniach kolejną We have reshipped your order out and here is the new shipping information The delivery informationcustomers: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxTracking number: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx,shipping method: DHLRAM,tracking site: dhlecommerce.asia/track shipping date: October 18, 2017 10:00:40,estimated time: 10-25 business days, sku*quantity:207802811 * 1 ,PB0110101 * 1 , jak do tej pory dalej nie otrzymałem swojej paczki nie ma żadnych zmian statusu paczki. Na Stronie dhl pokazuje że paczka jest już dawno na Okęciu a pani na poczcie twierdzi że z całą pewnością nie dotarła do Polski i dopiero została wysłana, prawdopodobnie. I teraz główny wątek. co z tym zrobić? Bo z Gearbest nie idzie się dogadać co do mojej sprawy. Więc czy mam rozpocząć spór przez PayPal czy jeszcze poczekać? Edited November 14, 2017 by mrosi usunięcie danych adresowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 (edited) 6 godzin temu, LiLeK_96 napisał: To będzie długi post ale proszę o dokładne przeczytanie i próbę rozwiązania mojego problemu. I teraz główny wątek. co z tym zrobić? Bo z Gearbest nie idzie się dogadać co do mojej sprawy. Więc czy mam rozpocząć spór przez PayPal czy jeszcze poczekać? Przepraszam ze krzycze: SKASUJ SWOJE DANE OSOBOWE BO PODAJESZ WSZYSTKO WLACZNIE Z NUMEREM TELEFONU NA TACY! Po drugie, pierwsza paczka pewnie zostala zatrzymana w uk (z roznych wzgledow) i dlatego sklep zdecydowal sie na ponowna wysylke. Nie wiem czy jest to przesylka priority line, ale zazwyczaj trzeba swoje odczekac na rzeczy wyslane ta metoda. Paczka nadana 18 pazdziernika, jesli do 18 listopada nie dojdzie do ciebie, moim zdaniem powinienes poinformowac GB i otworzyc spor na paypalu. Edited November 14, 2017 by PurpleHaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Dają sobie 60 dni od wysłania do odbioru. Po tym terminie zakładaj spór na PP. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Spróbuj ustalić na GB czy "Registered Mail" jest aktualne - te przesyłki teraz potrafią iść nawet dwa miesiące. + skontaktuj się nie z "panią na poczcie", a z DHL może oni będą w stanie powiedzieć Ci coś więcej. Tutaj masz szczegóły https://dhlecommerce.asia/track/Track?ref=RX310317082DE przy kontakcie przyda się pewnie "Shipment ID" i tak jak wyżej, poczekaj jeszcze trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Już kiedyś pisałem komuś z takim problemem. Co do pierwszego numeru Paczka z GearBest nie szła DHL, tylko DPD. Tutaj Traking. Została anonsowana u kuriera i nic poza tym. Możliwości są w sumie dwie, albo nie wysłali, albo nie przeszła na cle bo import z Chin. Co do drugiej, wygląda że jest w Polsce od 28 Października. Zapewne też utknęła na cle, u DHL-a to standard. Poczekaj do 18-go i jak nie będzie pisma z Urzędu Celnego lub paczki, to otwieraj spór na PayPal. Swoją drogą to strasznie cierpliwy jesteś, ja po 30 dniach z automatu otwieram spór jak nic się nie dzieje z paczką. Jak pisali już powyżej: SKASUJ DANE OSOBOWE!! Podaje się tylko nr paczki i kod pocztowy, nic poza tym jest nie potrzebne!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LiLeK_96 Posted November 15, 2017 Author Share Posted November 15, 2017 Telefon ruszył godzinę po tym jak napisałem do nich przez PayPal Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzp4 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Witam, Zamierzam kupić w GearBest telefon Redmi 4x 3/32gb - oczywiście płatność PayPal oraz wysyłka Priority Line (bez Vatu) tylko nie wiem którą wersją telefonu wybrać: Global Version, International Version, HK Warehouse czy może CMCC Version. Czy sie różnią te telefony zwłaszcza ten ostatni CMCC? Chodzi mi o wersję 3/32gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 (edited) Global Version to tzw EU Version, z certyfikatem CE, ladowarka EU, obsluga B20, opakowaniem po angielsku. International Version - kiedys tak oznaczali Global ale teraz podejrzewam ze chodzi im tylko o Global ROM z certyfikatem CCC, ladowarka US/CN, brak B20, opakowaniem po chinsku HK Warehouse - to jest tylko oznaczenie magazynu CMCC Version - wersja azjatycka, Certyfikat CCC, ladowarka US/CN, pochodzi od operatora China Mobile Communication Corporation, brak b20, opakowanie po chinsku. Wszystkie wyzej info mozna wklepac w google i dostac odpowiedz Edited November 26, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts