tekjow Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 a jak z baterią? dla porównania: ładowałem w środę, obecnie 93%( ale ja mało chodzę:P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Wersja z kwadratowym pulsometrem bez problemu 20 dni cały czas podłączona z telefonem. Wersja z okrągłym pulsometrem: jedna 4-5 dni (cały czas połączona) , druga 9-10 dni.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drapichrust Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Wersja z kwadratowym pulsometrem bez problemu 20 dni cały czas podłączona z telefonem. Wersja z okrągłym pulsometrem: jedna 4-5 dni (cały czas połączona) , druga 9-10 dni.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaJa zgłosiłem reklamację do GB. Napisałem o problemach z baterią. Napisali mi abym naładować ponownie, a w momencie gdy bateria osiągnie 10% naładował ja jeszcze raz Nie wiem jak może to pomóc, ale niech im będzie, tak zrobię. A potem będę walczył dalej. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 1 godzinę temu, pkonrad napisał: druga 9-10 dni. Dnia 25.11.2017 o 22:05, tekjow napisał: jedna 4-5 dni (cały czas połączona) , druga 9-10 dni Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Panowie spokojnie. Mam opaskę w wersji china i bateria trzyma normalnie ponad 20 dni. Lecz jeśli włączycie kontrolę tętna 24/7 w jednominutowym interwale to czas działania na baterii spada do 9 -10 dni właśnie. Ja co dzień biegam, więc ładuję co sobotę i zostaje jeszcze jakieś 20-30 procent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Jakbym ja włączył to co ty to nie wiem czy opaska wytrzymała by cały dzień.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drapichrust Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Panowie spokojnie. Mam opaskę w wersji china i bateria trzyma normalnie ponad 20 dni. Lecz jeśli włączycie kontrolę tętna 24/7 w jednominutowym interwale to czas działania na baterii spada do 9 -10 dni właśnie. Ja co dzień biegam, więc ładuję co sobotę i zostaje jeszcze jakieś 20-30 procent.Przy włączonym pomiarze tętna co 5 min. bateria ucieka w oczach. Bez pomiaru dziennego a tylko nocny, kilku spacerach i dwóch biegach - ledwo 9 dni... Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 (edited) A to faktycznie reklamujcie. Mi się udało w sierpniu kupić na ali w promocji dwie w wersji china i jak na razie sprawują się dobrze. Dziewczyna zakupiła teraz dwie z gearbest i dam znać jak działają. Edited November 27, 2017 by Materius1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Ka również nie mam ciągłego pomiaru tętna. Tylko w czasie snu. I bateria nadal super B-)Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Posiadam wersję z numerem SKU kończącą się literami GL. Wskazuje to na wersję Global i też posiada prostokątny sensor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Ja zgłosiłem reklamację do GB. Napisałem o problemach z baterią. Napisali mi abym naładować ponownie, a w momencie gdy bateria osiągnie 10% naładował ja jeszcze raz Nie wiem jak może to pomóc, ale niech im będzie, tak zrobię. A potem będę walczył dalej. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaTeż zgłosiłem i napisali mi dokładnie to samo co Tobie. Jak możesz to napisz jak wygląda twoja reklamacja w GearBest. Pisałeś im tylko że rozładowanie i naładowanie nic nie zmieniło czy dołączaleś jeszcze jakieś zdjęcia czy screeny?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drapichrust Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Też zgłosiłem i napisali mi dokładnie to samo co Tobie. Jak możesz to napisz jak wygląda twoja reklamacja w GearBest. Pisałeś im tylko że rozładowanie i naładowanie nic nie zmieniło czy dołączaleś jeszcze jakieś zdjęcia czy screeny?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaIch odpowiedź widzę dla wszystkich standardowa. Dziś wieczorem będę do nich pisał ponownie. Pisałem im, że bateria kiepsko trzyma po mimo deklaracji na stronie, że średnio 20 dni. Wspominałem też o sofcie, którego nie można zaktualizować.Dam znać co napiszą. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) Pojawiła się nowa wersja aplikacji Mi Fit 3.1.8.1 Link do pobrania apki: https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=315315 Aktualizuje ona też firmware w opasce do 1.0.1.67 Nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia jak wygląda update w indyjskiej wersji opaski. Bardzo proszę o sprawdzenie, czy nowa wersja Mi Fit aktualizuje indyjskie Mi Band 2. Edit: Najnowszy Mi Fit 3.1.8.1 aktualizuje firmware do wersji 1.0.1.67 we wszystkich wersjach opaski, również w indyjskich z okrągłym pulsometrem Edited December 2, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukulka Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Witam . Posiadam opaskę z okrągłym oczkiem .MiFit wersja 3.1.6 MiBand wersja 1.0.1.52 nie chce się zaktualizować . Można zrobić to ręcznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) @kukulka Pobierz najnowszą wersję Mi Fit z linku który podałem w poprzednim poście. Zaktualizuj ręcznie apkę na telefonie i sprawdź czy po aktualizacji opaska wykryje nowy firmware. Edited December 2, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 (edited) Dobra podarłem apkę zrobiło aktualizację do wersji 1.0.1.67. Zobaczymy teraz jak z baterią. Edited December 2, 2017 by szadoky Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 @szadoky Masz opaskę w indyjskiej wersji z okrągłym oczkiem pulsometru ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 Tak z okrągłym oczkiem . Po uruchomieniu miała wersję 1.0.1.52 zaktualizowała się dopiero po wgraniu apki Mi Fit co podałeś w poście wyżej . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukulka Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) 21 godzin temu, meriox napisał: Posiadam wersję z numerem SKU kończącą się literami GL. Wskazuje to na wersję Global i też posiada prostokątny sensor. Ja mam identyczne pudełko z takim samym numerem SKU kończy się literami GL a oczko w pulsometrze mam okrągłe.I teraz nie wiem czy mam idia czy nie po włączeniu opaski pokazywało wersje MiBand 1.0.1.52 , po wgraniu ręcznym Mi Fit 3.1.8.1 zrobiło mi aktualizację Miband do wersji 1.0.1.67.Po czy poznać czy ma indie czy nie chciałbym wgrać modyfikacje które są w poście Mi Band 2 wersja ale widzę ze tam są wersje dla opasek india i nie wiem co mam wgrać . Edited December 2, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Jaką wersję FW miałeś przed dzisiejszą aktualizacją ? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otho Sackville Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) Z ciekawostek - używam swojej opaski od ponad roku. Kilka miesięcy temu kupiłem komuś w prezencie kolejną opaskę. Ostatnio zauważyłem, że odcienie wyświetlacza obu znacznie się różnią - moja opaska ma podświetlenie bardziej żółte, druga ma zdecydowanie bielszy odcień. Zastanawiam się, czy jest to kwestia zastosowanych wyświetlaczy, czy też zużycia. Edited December 2, 2017 by Otho Sackville Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Jaką wersję FW miałeś przed dzisiejszą aktualizacją ? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaDzisiejsza aktualizacja to tylko ręcznie, prawda? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) 17 minut temu, Otho Sackville napisał: Z ciekawostek - używam swojej opaski od ponad roku Kilka miesięcy temu kupiłem komuś w prezencie kolejną opaskę. Ostatnio zauważyłem, że odcienie wyświetlacza obu znacznie się różnią - moja opaska ma podświetlenie bardziej żółte, druga ma zdecydowanie bielszy odcień. Zastanawiam się, czy jest to kwestia zastosowanych wyświetlaczy, czy też zużycia. Mam dokładnie to samo. Myślałem że to kwestia innej folii ochronnej różnych producentów, ale widocznie to kwestia zastosowanego panelu OLED, szybki albo kwestia zużycia.@tekjow w Sklepie Play jeszcze nie ma udostępnionej najnowszej wersji aplikacji Mi Fit oznaczonej numerem 3.1.8.1. Musisz ją pobrać samemu bezpośrednio z linku, który podałem kilka postów wcześniej i ręcznie zainstalować na smartfonie. Po uruchomieniu aplikacji i synchronizacji z Twoją opaską, aktualizacja firmware uruchomi się automatycznie. Edited December 2, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 8 godzin temu, kukulka napisał: Ja mam identyczne pudełko z takim samym numerem SKU kończy się literami GL a oczko w pulsometrze mam okrągłe.I teraz nie wiem czy mam idia czy nie po włączeniu opaski pokazywało wersje MiBand 1.0.1.52 , po wgraniu ręcznym Mi Fit 3.1.8.1 zrobiło mi aktualizację Miband do wersji 1.0.1.67.Po czy poznać czy ma indie czy nie chciałbym wgrać modyfikacje które są w poście Mi Band 2 wersja ale widzę ze tam są wersje dla opasek india i nie wiem co mam wgrać . Aby mieć wersie na India musiał byś mieć SKU kończące się na IN ... GL to Global w dodatku powinno być z boku Znaczek CE Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Niekoniecznie. Wiele osób pisało że ma wersje z końcówką CN lub GL z okrągłym pulsometrem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 Ja mam z okrągłym oczkiem na pudelku w numerze SKU mam końcówkę GL znaczek jest z boku. Puki co bateria po 2 dniach ma 93% . Według posta na FB będą teraz okrągłe oczka . https://www.facebook.com/groups/1568991513426251/permalink/1943753095950089/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Niech będą nawet z trójkątnym. Ważne żeby pulsomer działał dobrze i bateria długo trzymała. Moje 2 indyjskie sztuki z okrągłym oczkiem na baterii trzymają kiepsko, nawet bardzo kiepsko Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 @pkonrad co miałeś na pudełku w numerze SKU IN? Właśnie oczko to najmniejszy problem bateria najważniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) @szadoky mam IN. Na początku myślałem że to oznacza wersję international. Niestety IN to wersja na rynek indyjski. Nawet w informacji o importerze jest napisane: XIAOMI TECHNOLOGY INDIA PVT LTD Edited December 3, 2017 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Można też patrzeć na dane importera.. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 @tekjow no właśnie wspomniałem o tym w poprzednim poście. W GearBest kupiłem takie 2 opaski jako wersje international. Napisałem już reklamacje, zobaczymy jak się zakończy ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Moja opaska GL Wygląda jak na foto z widocznym znakiem CE , Mam okrągły sensor . Opaskę mam od piątku . Pełne naładowanie zakończone o 22 po 36 godzinach ostrej zabawy mierzenia pulsu ponad 12 godzin sparowania z telefonem , otrzymaniem z 25 powiadomień bateria 93% ( więc chyba źle nie jest ) Zobaczymy jak się skończy (dam znak) Za dwa dni podnieta gadżetem spadnie to i bateria odpocznie Dla tego wydaje mi się że kształt czujnika nic nam nie powie , a bardziej skłaniał bym się do opinii o rożnej jakości baterii ( a może nawet samego kabla do ładowania , gdybam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) @Pompon czunik w Twojej opasce wygląda inaczej niż w indyjskiej wersji: Druga i trzecia od lewej to wersje indyjskie. Pierwsza to wersja chińska. Symbol CE miałem tylko na pudełku. Z Twoją raczej wszystko będzie OK, jeśli chodzi o pracę na baterii. Edited December 3, 2017 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 @pkonrad . O masz faktycznie to znowu coś innego ... Zobaczymy jak się to skończy , bo ja dopiero zaczynam zabawę z tą opaską . Co do samego sensora to warto zrobić sobie łatwy test Zdjąć opaskę położyć na stolę i włączyć pomiar , jak pokaże jakiś wynik to sensor słaby ,lub fake ... Jak wyskoczy krzyżyk to OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 U mnie odczyty na sensorach zarówno w opaskach indyjskich jak i chińskiej są zbliżone, więc czujniki są moim zdaniem OK. Problemem jest krótki czas pracy na baterii w indyjskich opaskach. Ta która jest cały czas połączona z telefonem, odbiera powiadomienia itp... wytrzymuje na baterii ok 4-5 dni. Druga która nie jest na stałe połączona z telefonem, tylko 1-2 razy dziennie celem synchronizacji z Mi Fit trzyma 9-10 dni. Chińska wersja, która cały czas jest połączona z telefonem wytrzymuje bez problemu 20 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drapichrust Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Dostałem odpowiedź, że mogą mi zwrócić 6 USD na GB wallet. Uzyskał ktoś pełny zwrot lub nową opaskę czy to jest u nich propozycja standard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts