fi9o 25 Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Po jednym dniu tak jakoś bez rewelacji na Redmi3. Sot około 5H i zostało na teraz 15%.U mnie jak widać zestaw daje radę. Zobaczymy co z następna aktualizacja...Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Lex Luthor 75 Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 [mention=12755]Lex Luthor[/mention] mam nadzieje, że wytrzymasz do tego czwartku bez resetowania w celu sprawdzenia 108h i działa. Zobaczymy rano Wysłano z Mi Note 1 Link to post Share on other sites
noski 1 Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 (edited) Po zainstalowaniu aktualizacji zniknęła mi w narzędziach ikonka z ota( ta od aktualizacji) to normalne ? Wszyscy tak mają? Czy może da się to naprawić jakoś ? Oraz mam dziwnie wysokie zużycie ramu , zawsze było w okolicach 40-50% w stanie spoczynku , teraz 60-70% :/ Telefon to redmi note 3 pro se Edited November 15, 2017 by noski Link to post Share on other sites
patrykd94 0 Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Ktoś wie jak uruchomić krokomierz z asystenta żeby zliczał z użyciem sensora, tak jak to jest napisane? Bez MiFit? Bo ciągle zero. Link to post Share on other sites
fps 16 Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 W trybie jednej ręki nie działa double tap żeby szybko przełączyć aplikacje. Chciałem to napisać w poprzednim temacie ale zamknięty. Wersja druga z 2. listopada Link to post Share on other sites
lg4xhd 114 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) 12 godzin temu, Lex Luthor napisał: 108h i działa. Zobaczymy rano Wysłano z Mi Note no no...jeszcze trochę i osiągniesz pułap 120h bo to tak mniej więcej po tym czasie zaczynało szwankować. Ja to samo sprawdzam obecnie na Mokee (sprzed tygodnia) - i u mnie 119h i na razie też działa ok. Gdy Twoje MIUI przekroczy te 120-130h, to być może ogarnęli w końcu temat. Jak już chcą porzucić ten nasz telefon, to niech to zrobią z honorem hihi Edited November 16, 2017 by lg4xhd 1 Link to post Share on other sites
konsolite 22 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) 19 godzin temu, stereo0 napisał: Jak przytrzymam w mi5 przycisk home to pojawia się biała kropka i biała ramka na ekranie. Co to za czary? Xd zrzut ekranu to to nie jest Druga sprawa to dlaczego mi5 nie ma API Vulcan? Chciałem odpalić lineage na full i się nie da bo urządzenie nie ma Vulkan;( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netmarble.lin2ws Ta biała ramka z kółkiem to Google. Wejdź w ustawienia aplikacji i ustaw asystenta. Wybierz Google nawet jeśli już był wybrany i wtedy będzie działać ponownie. Aplikacja Google tak się zachowuje jeżeli zostaje zabita, np. poprzez przytrzymanie przycisku wstecz. Przygotowałem na to patch jakby ktoś chciał. Jest to jeden z kilku problemów z Google w MIUI. Czy może się ktoś wypowiedzieć czy działają w końcu odpowiedzi głosowe Google Now? Nie działa to od kiedy MIUI jest Androidzie 7. Był to jeden z powodów dlaczego opuściłem MIUI na rzecz custom romów i dziwię się, że tak podstawowa rzecz nie działa w MIUI. Przecież to działa nawet w najtańszym chińskim smartfonie. Ewentualnie czy jest sposób by to naprawić samemu? Edited November 16, 2017 by konsolite Literówki. 1 Link to post Share on other sites
QBAQ 253 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 @konsolite generalnie nie korzystam Google Now, jakoś tydzień temu postanowiłem sprawdzić po kilkunastu miesiącach czy jakoś to hula i ku mojemu zdziwieniu wszystko chodziło aż miło i gdyby nie moja ogólna niechęć do takich rozwiązań pewnie bym korzystał (na Mi5 jakby co) Link to post Share on other sites
konsolite 22 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) W takim razie proszę kogoś o potwierdzenie czy to działa na Redmi Note 4X z MIUI9, np. czy Google mówi na głos jaka jest pogoda. Edited November 16, 2017 by konsolite Link to post Share on other sites
QBAQ 253 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 @konsolite u żony na tym telefonie działa Link to post Share on other sites
konsolite 22 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) @QBAQ To świetnie. Dzięki wielkie. Edited November 16, 2017 by konsolite Link to post Share on other sites
osxman 1 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) Zauważyłem dzisiaj ,że w aplikacjach domyślnych jako galerii nie mogę wybrać zdjęć google a jedynie aplikację pliki. Też tak macie? RN4 Snapdragon. Edited November 16, 2017 by osxman Link to post Share on other sites
Lex Luthor 75 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 no no...jeszcze trochę i osiągniesz pułap 120h bo to tak mniej więcej po tym czasie zaczynało szwankować. Ja to samo sprawdzam obecnie na Mokee (sprzed tygodnia) - i u mnie 119h i na razie też działa ok. Gdy Twoje MIUI przekroczy te 120-130h, to być może ogarnęli w końcu temat. Jak już chcą porzucić ten nasz telefon, to niech to zrobią z honorem hihi119h i padła rotacja. DziadyWysłano z Mi Note 1 Link to post Share on other sites
lg4xhd 114 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) 36 minut temu, Lex Luthor napisał: 119h i padła rotacja. Dziady Wysłano z Mi Note Czyli sprawdziło się to o czym niedawno pisałem. Od dłuższego czasu aktualizacje MIUI dla naszego MI NOTE LTE leciały pewnie z "automatu" bez żadnych testów i poprawek systemowych :/ Na MoKee mam już nabite ponad 130h ciągłej pracy i wszystko działa jak na razie prawidłowo. Ekran obraca się oraz jakość rozmów działa w większości ok. Rozmowy psują się owszem, ale znacznie rzadziej niż na MIUI. W ogóle to zauważyłem, że rozmówców słyszę dużo głośniej na tym systemie. Czekam do jutra i jak nadal będzie wszystko ok, to MIUI chyba niestety będę musiał pożegnać - przynajmniej do czasu, gdy nie zmienię telefonu na inny model. Szybko to pewnie nie nastąpi. MI NOTE posłuży myślę, jeszcze bardzo dłuuugooo, bo to bardzo dobry sprzęt...pechowo trafiliśmy na "team", który chyba nie testował tych softów należycie... Mało pewnie sprzedali tych modeli i dlatego je olewali od ostatniego roku... Dziękuję Tobie bardzo za sprawdzenie problemu z rotacją. Masz u mnie wirtualne [piwo] Pozdrawiam. Edited November 16, 2017 by lg4xhd 1 Link to post Share on other sites
grzegorz.lki 163 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 A tu jest obszerne info na temat aktualizacji dla starszych urządzeń Xiaomi od 16 listopadahttp://en.miui.com/thread-1056304-1-1.htmlWysłane from Sagit by TapaTalk Link to post Share on other sites
tutek 3 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 w żadnym nawet obecnym MIUI nie mam powiadamiania dźwiękowego w whatsapp a także w twitterze , dźwięk powiadamiania mam jak aplikacja jest otwarta, jak zostaje zminimalizowana to dostaje tylko ikonke na belce na górze ale dźwięku już nie mam, zrobiłem wszystko co jest polecane na forum: -kłódka na aplikacji -autostart -wszystkie uprawienia czy ma ktoś z tym problem? Link to post Share on other sites
grzegorz.lki 163 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 @tutek tak u mnie też brak powiadomienia dźwiękowego w WhatsApp i OneFutball. Inne aplikacje zewnętrze reagują poprawnie z dźwiękiem. Ale problem mam dopiero od tej aktualizacjiWysłane from Sagit by TapaTalk Link to post Share on other sites
MysticHussar 3 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Cześć! Jak mają się Plany (w Ust.-Bateria.-Oszcz.bat.) do Zaplanowanych zadań w Panelu sterowania? Przecież jedno i drugie może robić to samo. Link to post Share on other sites
Sephriot 33 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 (edited) Dlaczego nie mogę galerii ustawić jako domyślnej aplikacji dla "galerii", tylko aplikacja pliki jest dostępna. Też tak macie? edit: pytanie dotyczy mi4c Edited November 16, 2017 by Sephriot Link to post Share on other sites
MD13 242 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 No i czar prysł. Po kilku dniach powrócił problem z bt na mi note 🤬 Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
lg4xhd 114 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 @MD13 Nie zauważyłeś, że już od dłuższego czasu na NOTE prawie nic się nie zmienia w kwestii poprawek ? Jakaś słaba baza pod ten telefon lub ekipa budująca rom nie panuje nad nim. Rozwiązali kilka problemów ale nie do końca (max tydzień jest wszystko ok), może ogólnie jest jakiś problem z tym telefonem - dlatego też z niego tak szybko się wycofują. Kto wie. Inne telefony miały dłuższe wsparcie np. MI2 czy MI3...a NOTE tak szybko je traci :/ 1 Link to post Share on other sites
stefan1818 7 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 17 godzin temu, lg4xhd napisał: Czyli sprawdziło się to o czym niedawno pisałem. Od dłuższego czasu aktualizacje MIUI dla naszego MI NOTE LTE leciały pewnie z "automatu" bez żadnych testów i poprawek systemowych :/ Na MoKee mam już nabite ponad 130h ciągłej pracy i wszystko działa jak na razie prawidłowo. Ekran obraca się oraz jakość rozmów działa w większości ok. Rozmowy psują się owszem, ale znacznie rzadziej niż na MIUI. W ogóle to zauważyłem, że rozmówców słyszę dużo głośniej na tym systemie. Czekam do jutra i jak nadal będzie wszystko ok, to MIUI chyba niestety będę musiał pożegnać - przynajmniej do czasu, gdy nie zmienię telefonu na inny model. Szybko to pewnie nie nastąpi. MI NOTE posłuży myślę, jeszcze bardzo dłuuugooo, bo to bardzo dobry sprzęt...pechowo trafiliśmy na "team", który chyba nie testował tych softów należycie... Mało pewnie sprzedali tych modeli i dlatego je olewali od ostatniego roku... Dziękuję Tobie bardzo za sprawdzenie problemu z rotacją. Masz u mnie wirtualne [piwo] Pozdrawiam. Sorki koledzy, że się wtrącę (nie jestem w temacie błędu związanego z rotacją?), ale jeśli to jest to o czym myślę, to problem rozwiązuje (przynajmniej częściowo) zainstalowanie aplikacji GPS Status & Toolbox i w momencie wystąpienia tego problemu odpalenie jej (nie wiem czy pomogłem jak nie to sorki). Link to post Share on other sites
lg4xhd 114 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 @stefan1818 a to ciekawe @Lex Luthor nie zrobiłeś jeszcze restartu od wczoraj ? Link to post Share on other sites
Lex Luthor 75 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Nie resetowałem, testować? instalacja dziś o 8. Wysłano z Mi Note Link to post Share on other sites
silver2004 3 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 W Redmi Note 2 zauważyłem wczoraj coś takiego - w kiepskich warunkach oświetleniowych aparat wywala błąd. Link to post Share on other sites
Recommended Posts