Vip1209 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Witam Posiadam Redmi 3S i nie działa mi facebook przez 3G, działa tylko przez wifi, nie wiem gdzie to można ustawić aby działał także przez 3G, drugi problem to taki że nie mogę wysłać kontaktu z książki adresowej w postacji tekstu sms (wcześniej było to możliwe) jak wybieram kontakt i chce wysłać smsem to od razu chce wysłać wizytówkę jako mms. Wersja Miui Global 8.5 stabilna. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 (edited) Przejdź do "zaawansowanych" w ustawieniach aplikacji SMS i przełącz vCard na wizytówkę MIUI A FB czy dowolna inna apka - jest "łączność z siecią" w informacjach o aplikacji (w normalnych ustawieniach systemowych lub po dłuższym przytrzymaniu na liście ostatnich aplikacji) - xiaomi.eu 7.11.2 Edited November 5, 2017 by abc00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vip1209 Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Ok dzięki z tą wizytówką pomogło natomiast co do Fb to nadal nie mogę tego znaleźć, wcześniej pamiętam było takie menu gdzie można było zaznaczyć fajką z czego ma korzystać apka czy wifi czy 3G ewentualnie można było zaznaczyć i to i to. teraz nie mogę tego znaleźć (dodam że była nie dawno aktualizacja miui i może po aktualizacji coś wygląda inaczej i ne mogę tego znaleźć) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 15 minut temu, Vip1209 napisał: wcześniej pamiętam było takie menu gdzie można było zaznaczyć fajką z czego ma korzystać apka czy wifi czy 3G Powinno to być w Panelu sterowania, Użycie danych, Ogranicz użycie danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vip1209 Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Ok dziękuję tam rzeczywiście jest,, tyle się tego naszukałem, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts