konsolite Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 U mnie też dzialalo, ale na Androidzie 6. Od kiedy MIUI jest Nouguacie to niestety to nie działa. Co ciekawe w custom ROM z Androidem 7 działa to poprawnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Mam pytanie zona kupila redmi note 4x z romem 8.5.8 czyli miui8 czy mozna za pomoca aktualizacji zainstalowac rom z podanego wczesniej linka? I ktory rom global jest lepszy? Nowy Stable czy developer? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Nowego stable zainstalujesz . A co do developer rom, odblokuj bootloader i hulaj dusza łącznie z MIUI Polska. Niestety zanim się doczekałem stable 9, zainstalowałem MIUI Polska 9, więc nie wiem która lepsza ale z reguły wersje developer mają poszerzone możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Nowego stable zainstalujesz . A co do developer rom, odblokuj bootloader i hulaj dusza łącznie z MIUI Polska. Niestety zanim się doczekałem stable 9, zainstalowałem MIUI Polska 9, więc nie wiem która lepsza ale z reguły wersje developer mają poszerzone możliwości.No właśnie zainstalowałem żonie miui9 global stable 9.0.3.0 i niestety nie ma tam wszystkich funkcji z miui 9. Próbowałem zainstalować wersje global developer 7.11.6 ale pokazuję mi się komunikat że trzeba wymazać wszystkie dane użytkownika przy przejściu na starszy rom.. chyba jednak odblokuje jej bootloader i zainstaluje miuipolska. Heh już dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera:) którą wersje miuipolska warto zainstalować? I skąd pobrać twrp i jak zainstalować na redmi note 4x? Pomoże ktoś nie chciałbym żonie zrobić cegły z ulubionego telefonu:) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Po powiązaniu telefonu z kontem musisz odczekać 72godz, dopiero wtedy unlock zadziała. Poradnik wyczerpuje temat dogłębnie, łącznie z linkami do programów TWRP, itp. A która wersja? https://miuipolska.pl/dzial/update/ i wiadomo instalować czy nie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 3 godziny temu, deiwid63 napisał: Na koniec instalujesz Rom jaki sobie wybrałeś Wielkie dzięki:) zrobie kopie zapasowa danych z telefonu i biore sie do pracy:) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 U mnie nadal "brak dostępnych aktualizacji":( co jest grane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 9 minut temu, vaxel napisał: U mnie nadal "brak dostępnych aktualizacji":( co jest grane? Zmień region na Niemcy lub Wielka Brytania i już będziesz miał dostępną aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 26 minut temu, meriox napisał: Zmień region na Niemcy lub Wielka Brytania i już będziesz miał dostępną aktualizację. To w PL nie będzie? że trzeba zmieniać region. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Nie będzie. Osobiście zmieniałem na Indie, żeby złapać aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 (edited) Po zmianie na inny region aktualizacja jest dostępna:)ale czemu nie ma w PL skoro wcześniejszą wersję normalnie aktualizowałem. Edited November 11, 2017 by vaxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
emmail Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 (edited) Słuchajcie, moim zdaniem warto aktualizować do Miui 9. Ja zrobiłem to ręcznie, używając pliku wrzuconego kilka postów wcześniej. W odczuciu ogólnym nic się nie zmieniło w stosunku do poprzedniej wersji, ale też nie pogorszyło. Ukrywająca się kulka z szybkimi ustawieniami to to, na co czekałem. No i dzielony ekran, tego brakowało mi po przejściu z Note 4. Natomiast jestem zachwycony baterią... Teraz było moje 2 ładowanie dopiero. No i co tu się odjaniepawliło o.O 2dni14h17 min na baterii (i jest jeszcze 19%). Ekran włączony: 10h5min. Jest to mój osobisty rekord świata, ze względu iż telefonu używam intensywnie. LTE cały czas, synchronizacja cały czas ON, czasem gps z yanosikiem, jak byłem w pracy/domu wifi włączone, odpaliłem czasem Clash of Clans, sms, fb, insta bardzo dużo, trochę rozmów tel (krótkie, a jedna przez 20 min), tapatalk, youtuba wczoraj wieczorem chyba z godzinę oglądałem. Coś niesamowitego. Na MIUI 8 dochodziłem do 7h SOT max. W Samsungu Note 3 i 4 jak udało mi się 3,5h SOT to byłem szczęśliwy. Szczerze? Mi więcej już nic nie potrzeba... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited November 12, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 12 godzin temu, vaxel napisał: To w PL nie będzie? że trzeba zmieniać region. Będzie ale w późniejszym okresie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 deiwid63 Przypadkiem w opisie nie pomieszałeś plików RN4X i RN3? I po co ten lazyflasher, pytam bo robiłem bez tego i hula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 1 godzinę temu, meriox napisał: Będzie ale w późniejszym okresie. Zaktualizowałem zmieniając region na czechy.Polska jak zwykle jest pomijana bo wszyscy dookoła mają tylko jak zwykle u nas nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 (edited) Rom V9.0.3 dla .Redmi Note 4X Global ze snapdragonem można sobie ściągnąć stąd. http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=321&mobile=no Nie trzeba kombinować z ustawianiem regionu. Edited November 12, 2017 by Roman_M 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chopek Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Dokładnie tak jak wyżej, zasysasz plik 1.3gb i instalujesz. MIUI 9 bez czekania na aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Czy na global stable mogę wgrać global dev? Bez odblokowania bl? I bez kasowania wszystkiego w telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 (edited) 10 godzin temu, Roman_M napisał: Rom V9.0.3 dla .Redmi Note 4X Global ze snapdragonem można sobie ściągnąć stąd. http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=321&mobile=no Nie trzeba kombinować z ustawianiem regionu. Nie chodzi mi o to że sobie można sobie pobrać z danej strony tylko o to jak polacy są traktowani bo wszystkie państwa dookoła nas mają aktualizacje bezpośrednio z telefonu tylko my nie. Edited November 12, 2017 by vaxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 4 godziny temu, grzeg napisał: Czy na global stable mogę wgrać global dev? Bez odblokowania bl? I bez kasowania wszystkiego w telefonie? Wgrać możesz , wgrałem tak synowi global dev bez problemu . Oczywiście wyczyści wszystkie dane więc zrób backup . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Można zawsze w ustawieniach zrobić sobie kopię wszystkich apek i przywrócić, ale trzeba to zrobić na SD, bo jeśli dobrze pamiętam przejście na dev czyści pamięc telefonu (nie jestem pewien co do tego wprawdzie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielu Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 A naprawili dzwonki?Tzn np w whatsappie można ustawić dowolny?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentos Posted November 14, 2017 Author Share Posted November 14, 2017 A naprawili dzwonki?Tzn np w whatsappie można ustawić dowolny?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaNie. W watsup nie działa dowolny dzwonek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gringo105 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Nie wiem czy naprawili bo u mnie chyba zawsze działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 ostatnio zakupiłem Note 4(x) Global, z czystym globalem,i sie zastanawiam czy wgrac global Dev ,odblokowac BL i wgrac miui polska najnowszego, czy moze wgrac sobie na czysto najnowszego globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
szadoky Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Mam pytanie o dzielenie ekranu nie wszystkie aplikacje można wyświetlić na dzielonym ekranie , chociaż zaznaczyłem w opcjach programisty opcję modyfikacji rozmiaru aplikacji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1652 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Witam. Mam teraz wgrany miui 9.1 wersja rozwojowa 7.11.2 czy muszę robić Full wipe przed instalacją wersji stabilnej czy mogę śmiało od razu wgrywać bez czyszczenia czegokolwiek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 (edited) Kiedyś robiłem test na redmi note 3 pro i niestety rzucało błędami , także full wipe zalecany . A tak z ciekawości , co chcesz osiągnąć wracając do wersji "stabilnej" Edited November 15, 2017 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1652 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Nic. Po prostu co tygodniowe aktualizacje nie wiele zmieniają A ostatnio nawet po wgraniu wersji 7.11.9 flash podczas robienia zdjęć nie działał i musiałem wrócić do 7.11.2 i ma tej wersji działa za każdym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 to zostań na tej co jesteś. nie musisz robić aktualizacji co tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1652 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 A w czym stabilna wersja jest gorsza od rozwojowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekkojak Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Witam czy po zmianie regionu, muszę zrobić backup, żeby nie stracić danych? Bo po wgraniu normalnie aktualizacji nic takiego nie trzeba przecież robić. Czy potem normalnie można zmienić region na Polskę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Dnia 16.11.2017 o 09:34, grzegorz1652 napisał: A w czym stabilna wersja jest gorsza od rozwojowej? Ja uważam, że mało to się różni. Ekran 11 godzin, stabilnie. Nie widzę różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniol Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 51 minut temu, darekkojak napisał: Witam czy po zmianie regionu, muszę zrobić backup, żeby nie stracić danych? Bo po wgraniu normalnie aktualizacji nic takiego nie trzeba przecież robić. Czy potem normalnie można zmienić region na Polskę. JA tak zrobiłem i nic się nie straciło. Tak, już podczas pobierania zmieniłem region na Polskę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts