jarekmo Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Ponoć Miui 10 miało z telefonów "nie global" robić cegłę.Ja kupiłem w Polsce ale sprawdziłem że to chińczyk. https://www.google.com/amp/s/www.spidersweb.pl/2018/10/xiaomi-miui-global.html/amp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Na minus MIUI10, kiedy po naciśnięciu przycisku głośności zamiast najpierw regulować dzwonek, to regulujemy multimedia... Reszta na plus, czas pracy baterii też na lekki plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Jest i u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekmo Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) 2 godziny temu, dzidexx napisał: Tylko kilka najnowszych i najdroższych modeli. Ps. Link, który przytoczyłeś dotyczy(prawdopodobnie) aktualizacji przeprowadzonej na Fake Global i dość mocno mija się z rzeczywistością. Autora bym nazwał "niekompetentny". Na stronie do sprawdzania oryginalności Xiaomi po wpisaniu IMEI dostałem odpowiedź Dziękujemy za wybranie Xiaomi! Jednak zakupione urządzenie nie jest oficjalną wersją globalną i może wpłynąć na wrażenia użytkownika. Następnym razem należy zakupić oficjalną globalną wersję urządzenia za pośrednictwem oficjalnie autoryzowanych kanałów. Edited November 22, 2018 by jarekmo Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Panowie w aparacie nie ma głębi ostrości? Widzę że pojawiło się 60 klatek w FHD Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 2 godziny temu, 90tomash napisał: Panowie w aparacie nie ma głębi ostrości? Widzę że pojawiło się 60 klatek w FHD Jest ale tylko w przednim aparacie. Jak się przełączy to w lewym górnym rogu jest ikonka głębi ostrości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Dziękuję za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Co bym nie ustawiał wciąż ten sam dzwonek budzika.Coś robię nie tak?Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
swollov Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Aktualizacja do miui 10 skopana na maxa. Dźwięki sms działają tylko w aplikacji od xiaomi, każda inna apka od smsów nie wydaję z siebie dźwięków. Wyświetlacz czasami do 1/3 zawieszony i nic nie widać, większość aplikacji i ich ustawień poprzekręcana. Ech brak słów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) Strasznie syfiasta ta aktualizacja. Wyglad ma beznadziejny i zero intuicyjny. Najgorsze z mozliwych usuwanie aplikacji z pamieci. Pasek skrotow porazka, lista powiadomien jeszcze gorsza. I jeszcze ten tekst "motywy nie sa obsługiwane w twoim regionie". Jak wrocic do poprzedniego miui 9? Edited November 22, 2018 by Mario80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Mi nie przychodzą powiadomienia z taptalka, Twittera, Messengera? Przywrócenie do ustawień fabrycznych naprawi problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Wejdź do ustawień aplikacji - powiadomienia i zmień priorytet na pilneRN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
viader80 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Wrazenia po miui 10.Jak zwykle wiele szumu o tu nie ma czym się jarać.zmienily się ikonki i tyle. Co do baterii okaże się po kilku ladowaniach Mnie strasznie irytuje że jak ktoś dzwoni to nie ma jak wcześniej dialera tylko powiadomienie na górze. Da radę zrobić żeby było po staremu Link to comment Share on other sites More sharing options...
radko75 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 A mnie irytuje, że nie mogę zmienić ekranu blokady na swoją. Tylko z pobranych szablonów. Nigdzie nie widzę opcji wstawienia własnej grafiki. Poza tym wszystko ok. Ikonki sobie przywróciłem swoje. Bateria trzyma dosyć dobrze, napewno nie gorzej.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Boczne przyciski na ekranie domowym regulują dźwięk multimediów, wcześniej dzwonek powiadomień. Da się to przestawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katnik Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 (edited) Witam, mam problem z bluetooth po aktualizacji :/ nie wykrywa mi słuchawki Platronics Explorer 10. Redmi Note 4 Edited November 23, 2018 by Katnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Bateria super , sot 6g,5 min przy 1doba 22 godziny... Wszystko działa, powiadomienia itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Nic nie jest odtwarzane? Youtube, muzyka, itp.? Wszystko jest odtwarzane. Na ekranie domowym zamiast regulować głośnością dzwonka reguluje multimediów Bateria super , sot 6g,5 min przy 1doba 22 godziny... Wszystko działa, powiadomienia itp. U mnie powiadomienia nie zawsze. Przywracałeś do ustawień fabrycznych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 To jest Bug taki że jak naciśniesz klawisz Volume to najpierw reguluje docelowo głośność multimediów, musisz.kliknac w 3 kropki poniżej i przeniesie Cię do menadżera głośnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 (edited) 1 godzinę temu, ukash napisał: Wszystko jest odtwarzane. Na ekranie domowym zamiast regulować głośnością dzwonka reguluje multimediówU mnie powiadomienia nie zawsze. Przywracałeś do ustawień fabrycznych? Tak , zawsze pa aktualizacji miui robię fabryczne ustawienia, ale bez przywracania. Wszystko na czysto. 1 godzinę temu, ukash napisał: Wszystko jest odtwarzane. Na ekranie domowym zamiast regulować głośnością dzwonka reguluje multimediówU mnie powiadomienia nie zawsze. Przywracałeś do ustawień fabrycznych? Edited November 23, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 W MIUI 10 Global jest możliwość odblokowywania twarzą? Bo w MIUI 9 nie było tej możliwości, natomiast na MIUI Polska jest taka opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 To jest Bug taki że jak naciśniesz klawisz Volume to najpierw reguluje docelowo głośność multimediów, musisz.kliknac w 3 kropki poniżej i przeniesie Cię do menadżera głośnosciWiem o tym. Tylko chodzi o to czy można przedstawić żeby regulowało godność dzwonków, tak jak było w miui 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Ja za to po aktualizacji mam dwie różne ikony na regionie Polska. Na ekranie blokady mam 4G, a po odblokowaniu LTE. Nie wiem skąd się to wzięło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Kolejne minusy, to przesunięcie nazwy operatora do lewego górnego rogu. Belka regulacji jasnosci ekranu - po naciśnięciu jej w dowolnym miejscu jasnosc nie zmienia sie od razu na poziom który wskazalismy palcem, tylko dopiero gdy przesuniemy belke w prawo lub lewo. Brak automatycznej informacji o pozostalym czasie ladowania. Teraz trzeba klikac na szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Też tak macie, że na ekranie blokady na pasku powiadomień nie widać powiadomień. Ale po odblokowaniu się pokazują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 8 godzin temu, Mokry napisał: Też tak macie, że na ekranie blokady na pasku powiadomień nie widać powiadomień. Ale po odblokowaniu się pokazują? Ikon u góry? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Moja matka do dziś używa starych nazw pieniędzy. 10000= 1zł. Psychologia ,zakorzenienie w umyśle starych , nieodwracalnych zachowań. Tyle, Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Bez wątpienia jest. Na 5ciu różnych modelach gdy naciskam przycisk głośności reguluje on to co w danej chwili jest robione. Oglądam ytb, słucham muzyki - głośność multimediów. Ekran główny(nic) - głośność dzwonka. Napiszcie jak naprawią - nie mogę mojej matki uszczęśliwić taką aktualizacją. Nic nie muszą naprawiać. U mnie jest tak jak powinno. Na ekranie głównym reguluje głośność dzwonka, a jeśli oglądam YT, reguluje głośność mediów. Więc wydaje mi się że wszystko jest ok. Aktualizacja bez żadnego czyszczenia.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekmo Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Dnia 22.11.2018 o 09:51, slawek.n napisał: A jakie masz objawy czy obawy odnośnie Miui 10? Rozwiń pytanie. Dnia 22.11.2018 o 13:43, dzidexx napisał: Nie ma to jednak nic wspólnego ze wspomnianymi "ucegleniami". W działach Mi 8 i RN5 znajdziesz kiedy to się może wydarzyć. Ps. Nie znam polskiego sklepu, który sprzedaje z wgranym romem Fake Global lub "international" - podziel się informacjami. Znalazłem paragon i zadzwoniłem do sprzedawcy . Kazał wgrywać 10 mówił że ma taki sam i jest OK. Zrobiłem aktualizacje i potwierdzam jest OK . Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Wydajność siadła.Może nie tyle wydajność (bo tej nie mierzyłem żadnym testem) co wygoda codziennego użytkowania.Ekran potrafi się przywiesić na nawet ponad 2 sekundy przy zwykłym przejściu np. z poczty do ekranu startowego.Wcześniej nie było takich zacięć.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Ustawienia fabryczne stosować zawsze po dużych aktualizacjach. Potem daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Czy po tej aktualizacji udało się komuś uruchomić Google camera? U mnie jest tylko czarny ekran.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Ustawienia fabryczne stosować zawsze po dużych aktualizacjach. Potem daj znać.Ustawienia fabryczne? To znaczy factory reset? Do czysta aplikacje, zdjęcia, ustawienia?Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 tak po-prostu Ustawienia fabryczne, opcja w ustawieniach. Zawsze, ale zawsze to robię po dużych zmianach i jak dotąd wszystko hula, nie tylko w xiaomi , ale na innych tez tak robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Ja musiałem przywrócić ustawienia fabryczne i wszystko gra.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts