Jump to content

Recommended Posts

Posted

Telefon był kupiony w Chinach, stwierdziłem że LTE B20 nie jest potrzebne (telefon dla ojca który i tak internetu poza domem nie używa za bardzo). Telefon odblokowałem oficjalną metodą i zainstalowałem MIUIPolska za pomocą TWRP.

Problem jest taki że nie działa obracanie ekranu, aplikacja kompas też nie działa.

Próbowałem romów:

- Global stable

- MIUIPolska stable 8.2

- MIUIPolska stable 8.5

Za każdym razem robiłem pełny wipe a żyroskop i tak nie chciał działać.

Posted

Nie sprawdziłem, kupowałem już wiele telefonów Xiaomi i zawsze wszystko działało. To jest pierwszy telefon z którym mam jakiekolwiek problemy.

Posted

Też tak podejrzewam, skontaktuje się z micenter w sprawie ewentualnej naprawy. Może wyjdzie taniej niż wysyłka do Chin.

• mrosi changed the title to Nie działa obracanie ekranu, żyroskop
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.

Miałem to samo po zmianie oprogramowania z polskiego na wersję global. Nie działało obracanie ekranu.

Wgrałem potem wersję polską i dalej to samo, bawiłem się różnymi wersjami systemu i dalej nic.

Rozwiązanie okazało się proste, wgranie oprogramowanie poprzez program miflash i problem się rozwiązał.

Posted

Cześć,

3 tygodnie temu zakupiłem Redmi 4X 32GB/3GB Global Version i zauważyłem że dosyć często przestaje mi działać autoobracanie. Pierw problem pojawił się jeszcze jak miałem Miui Global 8, później po zaktualizowaniu do Miui Global 9.1.2 problem nadal występował, a aktualnie posiadam od około tygodnia soft Global 9.2.3 no i niestety problem nadal występuje, pomaga tylko tak naprawdę restart. Jak wejdę w tryb Diagnostyki to testy związane z żyroskopem nie działają, nie wyświetlają się żadne wartości. Zrobiłem również Factory Reset też nie pomogło. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy mam telefon reklamować.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...