Jump to content

MIUI 9 / 10 Global Stable

michaubpl

Recommended Posts

Z minusów zauważyłem, że
- niektóre aplikacje np. BlueMail straciły dźwięki powiadomień.
- nie ma funkcji natychmiastowego przejścia do strony głównej z ekranu blokady.
- ikony niestandardowych aplikacji wyglądają słabo
Na plus - skaner linii działa zdecydowanie szybciej
- bateria trzyma nieznacznie dłużej

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Nie działają mi powiadomienia na gmail, nie wiem jak macie to ustawione ale u mnie zero powiadomień. W poprzedniej wersji też nie działały, ale jak robiłem test i wysłałem wiadomość sam do siebie z PC to powiadomienie w telefonie było, teraz nawet tego nie ma. W powiadomieniach aplikacji mam ustawionego gmaila, w uprawnieniach aplikacji,również mam zaznaczoną opcje pokaż powiadomienia, chyba że ubija mi ciągle aplikacje gmaila i nie wiem gdzie mógłbym to odhaczyć. 

Drugi problem polega na zmianie dźwięków zarówno dzwonku telefonu, otrzymanego SMS czy powiadomień. Zmieniłem na te dźwięki które mi bardziej odpowiadają i jak zauważyłem podmienia mi na domyślne a nie widzę opcji zapisu tego co odznaczyłem.

MIUI Global 10.0 Wersja stabilna 10.0.1 OCAMIFH

Jak ktoś orientuje się jak to wszystko zrobić tak aby działało proszę o instrukcje.

Sprawdzam co mogę dalej z brakiem powiadomień z gmaila i odkryłem że przesyłając sam do siebie z poziomu telefonu powiadomienie dostaje, z PC już nie , dziewczyna wysyła mi zaraz po tym maila i dalej powiadomień brak. Z tego co zauważyłem nie działa również dioda powiadomień.

10 hours ago, Namaste said:

Sprawdzam co mogę dalej z brakiem powiadomień z gmaila i odkryłem że przesyłając sam do siebie z poziomu telefonu powiadomienie dostaje, z PC już nie , dziewczyna wysyła mi zaraz po tym maila i dalej powiadomień brak. Z tego co zauważyłem nie działa również dioda powiadomień.

to na bank coś u ciebie skopane a nie wina romu bo u mnie powiadomienia normalnie działają czy to z gmail, twitter, whatsapp itd.

2 godziny temu, olaboga napisał:

to na bank coś u ciebie skopane a nie wina romu bo u mnie powiadomienia normalnie działają czy to z gmail, twitter, whatsapp itd.

Ktoś tu na forum już stwierdził, że powiadomienia  Gmail nie działają. W starej wersji MIUI miałem podwoje powiadomienia, a w ostatniej wersji przed 10.0 powiadomienia nie pokazywały się do Gmaila. Teraz jak wspomniałem wcześniej powiadomienia dostaje tylko jak wysyłam na telefon sam do siebie, z PC już nie. Powiadomienia z innych aplikacji i sms normalnie otrzymuje z diodą powiadomień. Po wejściu na powiadomienia aplikacji  Gmail zaznaczone mam pokaż powiadomienia, dalej wchodzę w opcje Poczta i również wszystko mam oznaczone z powiadomieniami. Z pozostałymi aplikacjami ręcznie odznaczyłem co chce czyli dźwięk, dioda powiadomień i jest w porządku. Mam wersje stabilna Globala telefon kupiony w kraju.

Na minus w nowej wersji Zegar brakuje tarczy zegarka, tą aplikacje popsuli według mnie. Po rozwinięciu górnego paska z szybkim dostępem tylko pasek i wybór jasności ekranu są ostre natomiast ikonki pod spodem wszystko jest nieczytelne i bardzo mocno rozmyte. 

Z tego co widzę, problem dotyczy tylko whatsapa (bo w sumie nie mam innych komunikatorów). Używam stockowej aplikacji poczty, tam też jest ok. Ikonka z powiadomieniem nad ikoną whatsapa nie pokazuje cyfry "1", tylko od razu "2". 

Cóż, pozostaje czekać (ze dwa miesiące) na kolejny stable.

Przynajmniej bateria po miflashu się ogarnęła.

Edited by don_kamillo

45 minut temu, schreder napisał:

[mention=27547]motaba74[/mention] u mnie jest. Robiłeś wipe po aktualizacji do miui 10?

Nie, ja wgrałem go na czysto,

Ale ok zrobię, tylko które mam zrobić wipe

Zrobiłem wipe cache i dalvik nic nie pomogło

Edited by mrosi
Nie ma to jak przewalić cytowany post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem...

A masz globala czy Eu?
Bo na globalu miałem dobrze, zmieniłem na Eu i teraz mam problem

[mention=27547]motaba74[/mention] no ja też wyrywałem przez miflash. Nie mam pojęcia od czego to zależy, że jedni mają pewne opcje a inni nie na tym samym telefonie 

• 2 weeks later...

Czy po przejściu na miui 10 macie też około 3-3.5 GB wolnego RAMu? Nie da się go zapełnić i częściej zabija apki..

Sent from my MI 6 using Tapatalk

@up
Ja mam 3.6-3.7 i nic mi nie zabija.

Nie robi tego jakoś bardzo agresywnie, lecz częściej niż na miui 9.

Sent from my MI 6 using Tapatalk