kary71 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Z minusów zauważyłem, że - niektóre aplikacje np. BlueMail straciły dźwięki powiadomień. - nie ma funkcji natychmiastowego przejścia do strony głównej z ekranu blokady.- ikony niestandardowych aplikacji wyglądają słaboNa plus - skaner linii działa zdecydowanie szybciej- bateria trzyma nieznacznie dłużej Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namaste Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Nie działają mi powiadomienia na gmail, nie wiem jak macie to ustawione ale u mnie zero powiadomień. W poprzedniej wersji też nie działały, ale jak robiłem test i wysłałem wiadomość sam do siebie z PC to powiadomienie w telefonie było, teraz nawet tego nie ma. W powiadomieniach aplikacji mam ustawionego gmaila, w uprawnieniach aplikacji,również mam zaznaczoną opcje pokaż powiadomienia, chyba że ubija mi ciągle aplikacje gmaila i nie wiem gdzie mógłbym to odhaczyć. Drugi problem polega na zmianie dźwięków zarówno dzwonku telefonu, otrzymanego SMS czy powiadomień. Zmieniłem na te dźwięki które mi bardziej odpowiadają i jak zauważyłem podmienia mi na domyślne a nie widzę opcji zapisu tego co odznaczyłem. MIUI Global 10.0 Wersja stabilna 10.0.1 OCAMIFH Jak ktoś orientuje się jak to wszystko zrobić tak aby działało proszę o instrukcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrlandia Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 8 godzin temu, schreder napisał: @EmPe i @Pyrlandia może macie motyw ustawiony jakiś inny i on miesza. Motyw mam ustawiony domyslny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Ustawiłem domyślny na chwilę i nic to nie zmienia... ciekawe, wychodzi na to, że to nie wina motywu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaboga Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 11 hours ago, Pyrlandia said: Mam dokladnie tak samo jak wyzej. Mam tak samo jak wy wygląda na to że usunęli tą funkcję w 10 Bardzo nie fajnie (Cerberus tez tego nie robi od androida 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namaste Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Sprawdzam co mogę dalej z brakiem powiadomień z gmaila i odkryłem że przesyłając sam do siebie z poziomu telefonu powiadomienie dostaje, z PC już nie , dziewczyna wysyła mi zaraz po tym maila i dalej powiadomień brak. Z tego co zauważyłem nie działa również dioda powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaboga Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 10 hours ago, Namaste said: Sprawdzam co mogę dalej z brakiem powiadomień z gmaila i odkryłem że przesyłając sam do siebie z poziomu telefonu powiadomienie dostaje, z PC już nie , dziewczyna wysyła mi zaraz po tym maila i dalej powiadomień brak. Z tego co zauważyłem nie działa również dioda powiadomień. to na bank coś u ciebie skopane a nie wina romu bo u mnie powiadomienia normalnie działają czy to z gmail, twitter, whatsapp itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namaste Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 2 godziny temu, olaboga napisał: to na bank coś u ciebie skopane a nie wina romu bo u mnie powiadomienia normalnie działają czy to z gmail, twitter, whatsapp itd. Ktoś tu na forum już stwierdził, że powiadomienia Gmail nie działają. W starej wersji MIUI miałem podwoje powiadomienia, a w ostatniej wersji przed 10.0 powiadomienia nie pokazywały się do Gmaila. Teraz jak wspomniałem wcześniej powiadomienia dostaje tylko jak wysyłam na telefon sam do siebie, z PC już nie. Powiadomienia z innych aplikacji i sms normalnie otrzymuje z diodą powiadomień. Po wejściu na powiadomienia aplikacji Gmail zaznaczone mam pokaż powiadomienia, dalej wchodzę w opcje Poczta i również wszystko mam oznaczone z powiadomieniami. Z pozostałymi aplikacjami ręcznie odznaczyłem co chce czyli dźwięk, dioda powiadomień i jest w porządku. Mam wersje stabilna Globala telefon kupiony w kraju. Na minus w nowej wersji Zegar brakuje tarczy zegarka, tą aplikacje popsuli według mnie. Po rozwinięciu górnego paska z szybkim dostępem tylko pasek i wybór jasności ekranu są ostre natomiast ikonki pod spodem wszystko jest nieczytelne i bardzo mocno rozmyte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Mi też nie działają powiadomienia z Gmaila. Może czas zrobić wipe, zobaczę i dam znać Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Ja mam taki problem, że na whatsapie pojawia mi się czerwona ikonka z powiadomieniem, że niby mam dwie wiadomości, a mam w rzeczywistości jedną. Ktoś ma tak samo? Jestem świeżo po miflashu, więc ta rada odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Wgrałem na czysto miflashem miui 10 i u mnie Gmail normalnie pokazuje powiadomienia i nie podwójnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahir79 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 don_kamillo mam tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 (edited) Z tego co widzę, problem dotyczy tylko whatsapa (bo w sumie nie mam innych komunikatorów). Używam stockowej aplikacji poczty, tam też jest ok. Ikonka z powiadomieniem nad ikoną whatsapa nie pokazuje cyfry "1", tylko od razu "2". Cóż, pozostaje czekać (ze dwa miesiące) na kolejny stable. Przynajmniej bateria po miflashu się ogarnęła. Edited September 25, 2018 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 @don_kamillo mam tak samo z telegramem, pokazuje mi dwójkę przy ikonce, a wiadomość jest tylko jedna. Bateria jest ogarnięta Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper.lz Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Ja mam problem z powiadomieniami od spotify, raz je pokazuje a 5 razy nie, żeby przełączyć piosenkę muszę często wchodzić do aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Ja nie mam ustawienia dźwięku powiadomień, to są tylko smsy.Jak to ustawić Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 @motaba74 u mnie jest. Robiłeś wipe po aktualizacji do miui 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 (edited) 45 minut temu, schreder napisał: [mention=27547]motaba74[/mention] u mnie jest. Robiłeś wipe po aktualizacji do miui 10? Nie, ja wgrałem go na czysto, Ale ok zrobię, tylko które mam zrobić wipe Zrobiłem wipe cache i dalvik nic nie pomogło Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited September 25, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 @motaba74 no ja też wyrywałem przez miflash. Nie mam pojęcia od czego to zależy, że jedni mają pewne opcje a inni nie na tym samym telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
motaba74 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 A masz globala czy Eu?Bo na globalu miałem dobrze, zmieniłem na Eu i teraz mam problem [mention=27547]motaba74[/mention] no ja też wyrywałem przez miflash. Nie mam pojęcia od czego to zależy, że jedni mają pewne opcje a inni nie na tym samym telefonie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Podzieli się ktoś informacją o jakości dźwięku w nagraniach wideo na stokowej apce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 @motaba74 aaa ja mam global 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Przy uruchamianiu telefonu też macie ekran miui 9.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow14pl Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Ja ma tylko logo xiaomi, nic nie pisze przy uruchamianiu o 9 czy 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 (edited) Ja mam przy uruchamianiu biały ekran z kolorową, dużą 9 i napisem miui 9. Edited September 26, 2018 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaboga Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Co wy wgrywacie do tych telefonów bo na pewno nie global stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 6 minutes ago, olaboga said: Co wy wgrywacie do tych telefonów bo na pewno nie global stable No właśnie global stable, root mam zablokowany. Wipe'a nie robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Nie masz ustawionej innej niż domyślna animacji startowej w opcjach dostosowania motywu? W apce Motywy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 6 hours ago, Orjon said: Nie masz ustawionej innej niż domyślna animacji startowej w opcjach dostosowania motywu? W apce Motywy? Bingo. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Zauważył ktoś w swoim tel że po przejściu do 10 głośnik ciszej gra?? U mnie jest wielka roNica w głośności a u was ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Czy po przejściu na miui 10 macie też około 3-3.5 GB wolnego RAMu? Nie da się go zapełnić i częściej zabija apki..Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 (edited) @up Ja mam 3.6-3.7 i nic mi nie zabija. Edited October 17, 2018 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vikuss Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 O kurcze, a ja mam 2,8 wolnego.. można gdzieś sprawdzić co ile ramu zużywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 @up Ja mam 3.6-3.7 i nic mi nie zabija. Nie robi tego jakoś bardzo agresywnie, lecz częściej niż na miui 9.Sent from my MI 6 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Cześć.Czy ktoś z Was wie dlaczego nie ma aktualizacji Bety już kolejny tydzień dla mi6 ?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts