schreder Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 @Foxiuu Bateria nadal zbyt dużą ma temperaturę ale chyba minimalnie niższą niż 9.5.6.0. System działa ok, bateria pod kątem żywotności również ok. Ja przeszedłem z 9.2.2.0 i w sumie nie żałuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Czyli bateria oraz temperatura na + od momentu przejścia z 9.2?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 @Foxiuu tak. Wyłączyłem w opcjach programisty optymalizację miui i bateria po pierwszym ładowaniu pobiła rekord z 9.2.2.0. 2,5 dnia od ładowania i 8h sot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 Włączona optymalizacja MIUI pobiera sporo baterii? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 [mention=49756]Foxiuu[/mention] tak. Wyłączyłem w opcjach programisty optymalizację miui i bateria po pierwszym ładowaniu pobiła rekord z 9.2.2.0. 2,5 dnia od ładowania i 8h sot Po wyłączeniu optymalizacji pulpit się po przestawiał a ponadto wszystko zrobiło się wielkie. Ponowne włączenie nic nie dało. Jakieś pomysły?? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 Po wyłączeniu optymalizacji pulpit się po przestawiał a ponadto wszystko zrobiło się wielkie. Ponowne włączenie nic nie dało. Jakieś pomysły?? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaSorki temat ogarnięty wielkość interfejsu pomogła Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 @Foxiuu W pewnym sensie powinna oszczędzać baterię, bo ogranicza aplikacje w tle, ale czasem może szkodzić. Rożnica jest jednak minimalna, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 W jaki sposób osiągnąłeś 2,5 dnia bez ładowania i 8h na pełnym ekranie? Normalne użytkowanie czy telefon używany sporadycznie? Mój wytrzymuje max 1 dzień.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 @Foxiuu normalnie. Z aplikacji energochlonnych tylko messenger. Z 80% czasu na wifi / 20% na danych. Sporo YouTube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 @schrederMasz jakieś konkretne ustawienia zrobione, czy standardowe? (autostart app, oszczędzanie energii, zamykanie w tle, itp) Jaką masz ustawioną jasność ekranu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 @Kamil Kupiec Jasność auto, kłódka na messengerze i paru innych aplikacjach (ale one raczej nie pobierają energii niewiele, messenger i aplikacja bankowa z powiadomieniami tu jedynie wysysa baterię, bo np. alipaczka sprawdza status przesyłek co 4h więc zużywa mało energii). Mam animacje na 0,5 ustawione w opcjach programistycznych i wyłączoną optymalizację MIUI. No i wifi mam auto wyłączanie ale ja sam wyłączam wifi/data jak nie używam. GPS wyłączony. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 U mnie po wyłączeniu optymalizacja miui jest fc panelu sterowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 @Kamil Kupieczrestartuj moze telefon. U mnie na 9.5.8.0 zero problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Mam w swoim mi do usunięcia pliki cache poprzez systemowy panel sterowania które zajmują aż 6 gb. Nie żebym narzekał na brak wolnego miejsca ale jeśli te pliki są zbędne to czemu by ich nie wywalić. Nie wiem tylko czy one są potrzebne czy usunięcie ich nic nie zmieni. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Dnia 12.07.2018 o 21:17, Foxiuu napisał: Cześć. Korzysta ktoś aktualnie z globala 9.5.8.0 przez dłuższy czas i może się wypowiedzieć o baterii temperaturze i samym działaniu systemu oraz czy zauważył jakieś błędy. Mam zamiar aktualizować. Będę wdzięczny Ja od około 3 tygodni mam tak na 9.5.8.0 Pomimo włączonego oszczędzania energii od 23 do 7. Jak znaleźć winowajcę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 11 minut temu, dzidexx napisał: Przeszkadza tylko - nie ustawiaj oszczędzań - żadnych. OK. Podsumowując, wyłączyłem oszczędzanie baterii, wyłączyłem GPS (chociaż wg wykresu on nie zżera ale dla pewności), Wi-Fi dałem tylko gdy podłączony, wyłączyłem optymalizację MIUI w opcjach programisty, dodatkowo usunąłem przywilej "bez ograniczeń" dla Endomondo (chociaż dawno już go nie używałem). Właśnie ładuję baterię, zobaczę jak będzie teraz. Kiedyś też miałem bez problemu 2-3 dni i SOT 5-6 godz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 A ja zapomniałem dodać, że mam powyłączane apki od google. Mam aby usługi google, keep i mapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 A ja zapomniałem dodać, że mam powyłączane apki od google. Mam aby usługi google, keep i mapy. Jak wyłączasz te aplikacje?? Aby skutecznie je zablokować Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 @mariuszkwapien https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/how-to-disable-google-apps-root-miui8-t3563192 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 [mention=42788]mariuszkwapien[/mention] https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/how-to-disable-google-apps-root-miui8-t3563192 Dzięki Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 1.) Czy na MIUI Polska w telefonie Mi6 (MIUI 10) można włączyć full screen gestures? I jeśli tak to czy po włączeniu full screen gestures, przyciski fizyczne pod ekranem również działają (czy można miec albo gesty albo przyciski)? Obecnie siedzenie na MIUI global beta 8.7.19 i tutaj nie ma tej funkcji.2.) Czy na MIUI Polska aktualizacja odbywa się podobnie jak na global beta (OTA), czy trzeba ręcznie co tydzień pobierać paczkę aktualizacji?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Ad. 1. Można włączyć gesty. Wtedy przyciski są nieaktywne (poza czytnikiem odcisków palców). Ad. 2. I tak i nie. Jest to opcja dla cierpliwych ludzi i często nie działa więc szybciej i łatwiej wrzucić przez recovery paczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 (edited) @wozmar @Toldo Na ostatnim sofcie po włączeniu gestów działają mi i gesty i przyciski jednocześnie Edited July 20, 2018 by Tartary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrlandia Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Będzie jeszcze jakas aktualizacja przed MIUI 10, czy odrazu dostaniemy 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakasi1988 Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 A na kiedy jest przewidziana aktualizacja do MIUI 10 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzyppodlogi Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Miało być jeszcze MIUI 9.6, zresztą wersja chińska jest już od jakiegoś czasu (9.6.2.0 OCACNFD) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Dnia 19.07.2018 o 13:42, Krzysztoff napisał: OK. Podsumowując, wyłączyłem oszczędzanie baterii, wyłączyłem GPS (chociaż wg wykresu on nie zżera ale dla pewności), Wi-Fi dałem tylko gdy podłączony, wyłączyłem optymalizację MIUI w opcjach programisty, dodatkowo usunąłem przywilej "bez ograniczeń" dla Endomondo (chociaż dawno już go nie używałem). Właśnie ładuję baterię, zobaczę jak będzie teraz. Kiedyś też miałem bez problemu 2-3 dni i SOT 5-6 godz. Od razu się naprawiło. Teraz pojedynczo będę przywracał ustawienia i sprawdzał co będzie. Na początek przywrócę Wi-Fi włączone zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Ile powinna wytrzymać bateria na pełnym wyświetlaczu z danymi komórkowymi lub wifi? Przy normalnym użytkowaniu. Messenger Fb Insta Youtube. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pakerz Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 21 godzin temu, Foxiuu napisał: Ile powinna wytrzymać bateria na pełnym wyświetlaczu z danymi komórkowymi lub wifi? Przy normalnym użytkowaniu. Messenger Fb Insta Youtube. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Mam Mi6 od miesiąca i od początku trzymam go na 9.2.2.0. Bateria trzyma mi 2,5 dnia z 8-9 Sot, przy ciągłym Wifi/Lte (jakies 80% czasu to jednak mocny zasięg WiFi). Używam telefonu do głównie do smsów, facebooka i messengera lite, twittera, insta, google chorme, trochę youtube i twitch (jakies 45-60 minut). Jeśli używam więcej youtube/twitcha to baterię ładuję codziennie. Natomiast gdy często zmieniam położenie przełączając się z wifi na lte i na odwrót, to sot spada do 4-6 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Jak sprawdzić sot? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 12 godzin temu, Foxiuu napisał: Jak sprawdzić sot? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Ustawienia - bateria i wydajność - zasilanie - użycie baterii - sprzęt - ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Dnia 21.07.2018 o 14:17, Krzysztoff napisał: Od razu się naprawiło. Teraz pojedynczo będę przywracał ustawienia i sprawdzał co będzie. Na początek przywrócę Wi-Fi włączone zawsze. Przy ciągłym Wi-Fi nadal jest OK. Będę poszukiwał nadal winowajcy włączając z powrotem kolejne opcje. Jak rozładuję teraz, to włączę GPS i dam bez ograniczeń z powrotem Endomondo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 5h sot to dobry wynik? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoff Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 5 godzin temu, Foxiuu napisał: 5h sot to dobry wynik? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka To zależy ile telefon był w stanie czuwania, ile minut rozmów było, ile używany był aparat (jest najbardziej prądożerny), itd. Zatem 5h może być i dużo i mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakasi1988 Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Dnia 21.07.2018 o 14:17, Krzysztoff napisał: Od razu się naprawiło. Teraz pojedynczo będę przywracał ustawienia i sprawdzał co będzie. Na początek przywrócę Wi-Fi włączone zawsze. wyłączenie jedynie GPS poprawia Ci wynik, miałem tak samo nie zauwazyłem że włączony gps został po Yanosiku i w noc zjadłlo mi 30 procent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts