don_kamillo Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Podziwiam te wasze SOTy. U mnie ostatnio na 9.2.2 miałem 6h i byłem wniebowzięty, a wy narzekacie na 5h. Nie mam gier, w domu i w pracy zasięg mam. Wczoraj zaktualizowałem do 9.5.8, ale widzę, że nie będzie szału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) 2 godziny temu, don_kamillo napisał: Podziwiam te wasze SOTy. U mnie ostatnio na 9.2.2 miałem 6h i byłem wniebowzięty, a wy narzekacie na 5h. Nie mam gier, w domu i w pracy zasięg mam. Wczoraj zaktualizowałem do 9.5.8, ale widzę, że nie będzie szału. co ty gadasz :o? A jakaś synchronizacja odpalona, albo dalej nie wyłączyłeś NFC? Jeszcze może GPS odpalony na max. MI czasem pomaga zwykły restart telefonu, albo czyszczenie do fabrycznych ustawień. 5h mam gdy gram dużo Edited June 27, 2018 by fax93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Polecam robić reset do fabrycznych po aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 NFC mam włączone ze względu na płatności telefonem. To tak żre baterię? Synchronizacja włączona, jak zawsze (ale teraz zmieniłem na tylko po WiFi). GPS wyłączony jak zawsze, podobnie jak większość aplikacji Google. Ustawienia fabryczne (w sumie nawet Miflashem) robiłem z tydzień temu. Zaktualizowałem do 9.5.8, zobaczymy jak będzie. Ale już widzę, że temperatura dużo niższa, niż na 9.5.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kary71 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Panowie pytanie jakie zastosowanie w praktyce i jaki wpływ na zużycie baterii maja zaznaczone na screenie opcje?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Moglby ktos pokierowac do linku zeby pobrac Globala na mi6 v 9.5.8?? robilem aktualizacje przez tel ale w 2 h sciagnaleo mi 32 5 jakas maskara, a na spedtescie ponad 15 mb pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakasi1988 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 zainstalowałem 9,5,8,0 bez instalacji 9.5.6.0 zobaczymy co i jak bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 To powie ktos skad sciagnac Rom 9.5.8?? bo z tel nie idzie pobieranie :(( Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakasi1988 Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 10 godzin temu, votius napisał: Ja też zainstalowałem 9.5.8.0 na Xiaomi.eu przed tym Full Wipe w TWRP i kompletnie 0 problemów. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka ja bez full WIPE za dużo rzeczy do zainstalowania . przez całą noc 4% baterii zjechało czyli zapowiada się dobrze, większych zmian nie zauwazyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman1234 Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 po kilku dniach po przesiadce z 9.2.2.0 na 9.5.8.0 musze stwierdzić że bateria dużo bardziej się grzeje Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Z kolei na mojej Mi6 nie widzę większych różnic, brak poprawy długości życia na baterii, wydajność taka sama i bateria trochę bardziej się grzeje. Ciekawe jak wyszło by to z wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Ja też robiłem przejście z 9.2.2 na 9.5.8. Bez wipe. Temperatura w normie. Bateria +/- tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Siema. Mógłby ktoś sprawdzić jak wygląda sprawa na Global Stable z dźwiękiem w nagrywanym wideo stockową aplikacjią? Na Global Beta 8.4.19 jak i 8.6.28 słychać straszne szumy na nagranym filmie, co dziwne podczas nagrywania "krótkie wideo" dźwięk jest w porządku. Z góry dziękuję! Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yamakasi1988 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 21 godzin temu, don_kamillo napisał: Ja też robiłem przejście z 9.2.2 na 9.5.8. Bez wipe. Temperatura w normie. Bateria +/- tak samo. Dokładnie u mnie to samo, ja nigdy nie patrze na OTA bo dużo korzystam z netu i mój wyniki to około 3 h, ale i tak ładuje telefon przy 40-50% ponownie także nigdy nie zjechałem jeszcze poniżej 40 % baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 U mnie wczoraj taki wynik na 9.5.8. głównie LTE włączone, komunikatory i gry. Jestem naprawdę zadowolony z baterii na tej wersji miuiWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 @p3jotsprawdzisz dla mnie czy podczas nagrywania filmów słychać szumy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3jot Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 [mention=6069]p3jot[/mention]sprawdzisz dla mnie czy podczas nagrywania filmów słychać szumy? Nagrywam filmiki, nie zauważyłem niedociągnięć żadnych.Zrób backup i wygraj nowy soft. Jak coś ci nie podejdzie to cofniesz i po sprawie.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 (edited) Ech, to Xiaomi. Krok do przodu, dwa do tyłu. W 9.2.2 manualne opcje aparatu miały 32 sekundy naświetlania, na 9.5.8 znowu 1/2. Na teleobiektywie nie ma 32 s. Edited July 2, 2018 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 @don_kamillo: U mnie cały czas są 32 sekundy. Może przez przypadek przełączyłeś obiektyw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 @bacu O jaki fail... Faktycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Cześć. Też macie problem z powrotem do MIUI9 z MIUI10? Dycha instaluje się i startuje bez problemu, zaś MIUI 9 i wszystkie inne custom romy po niby pomyślnej instalacji wywalają z powrotem do TWRP. Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 (edited) @Pietr miflash Edited July 2, 2018 by schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Poleciał miflash i to samo miałem. Nawet od razu po flashu system nie wstawał tylko MiRecovery się odpalało. Wyczyściłem pamięć wewnętrzną i zadziałało. Ale mam czasem mały problem c custom romami np. LineageOS. Czasem nie chce wstać i od razu TWRP się odpala. Lub jak zainstalowałem system + gapps, odpaliłem system, wstępna konfiguracja. Przypominało mi się o magisku to instaluję i cyk bootloop. Drugie uruchomienie i pamięć wewnętrzna wyczyszczona. To o co w tym chodziło to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 (edited) @Pietr Jakie miflash. Ja mialem tak samo wgrywajac custom rom rob tak. Najpierw format data pozniej wipe wszystkiego instalujesz firmware jezeli jest zalecane pozniej rom a potem gapps nie zapomni potem o wipe cache i dalvik cache. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited July 4, 2018 by sebakiller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Trochę cyrki, że tak powiem. Zrobiłem wipe wraz z formatem pamięci wewnętrznej i zaczął działać każdy custom rom i MIUI9. Ale stwierdziłem, że jednak pozostane z MIUI10 to więc instaluję. I telefon wisi na logu MI od 30 min. Pewnie dalej trzeba będzie formatować pamięć xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Zrób format data i wipe wszystkiego będzie działało wtedy Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Też macie problem czasami z wysyłką sms, dochodzą z opóźnieniem czasami albo wcale, nie zawsze tak jest. Operator Play, ale tylko na MI6 mam taki problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Też macie problem czasami z wysyłką sms, dochodzą z opóźnieniem czasami albo wcale, nie zawsze tak jest. Operator Play, ale tylko na MI6 mam taki problem.Żadnych wyszło działa poprawnie. Ta sama sieć u mnie i telefon Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Też macie problem czasami z wysyłką sms, dochodzą z opóźnieniem czasami albo wcale, nie zawsze tak jest. Operator Play, ale tylko na MI6 mam taki problem.Problem operarora. Ja mam sieci bazujące na play i są takie jaja. Jak wymuszę [w zależności od lokalizacji] inną sieć to działa wzorowo. Dzwoniłem nawet na infolinię swojego operatora i kilkukrotnie dostałem ta sama informację: Play jest przeciążony w mojej okolicy, stąd problemy z smsami i internetem. Zalecają ręczne przełączenie na np. TMobile. I po problemie. Play najnormalniej nie wyrabia w wielu rejonach polski. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Wiecie może dlaczego żaden motyw nie zmienia wyglądu paska stanu? Chodzi mi o ten wysuwany z góry Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 kiedy oficjalna beta miui 10 na globala stable?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Beta na miui Global Stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 tak żeby na globala zainstalować z poziomu telefonu, nie miui beta dev, czy cotygodniowa miui polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Możesz mieć albo Global Dev i miui 10 (beta) gdzie dostajesz co tydzień aktualizacje lub Global Stable i aktualizacje co dwa miesiące. Nie ma Bety na Stable. tak żeby na globala zainstalować z poziomu telefonu, nie miui beta dev, czy cotygodniowa miui polska Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Cześć. Korzysta ktoś aktualnie z globala 9.5.8.0 przez dłuższy czas i może się wypowiedzieć o baterii temperaturze i samym działaniu systemu oraz czy zauważył jakieś błędy. Mam zamiar aktualizować. Będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts