Jump to content

MIUI 9 / 10 Global Stable

michaubpl

Recommended Posts

5 godzin temu, Slawek189 napisał:

Gdybym mógł apki z danymi przywrócić to bym się nie wahał inaczej stracę dużo danych w aplikacjach. Bo nie wiem jak u was ale u mnie nie działa backup z poziomu ustawień bo robi się kopia tylko 1/4 aplikacji. A z poziomu kopii  google jeszcze mniej.

Polecam aplikację Titanium Backup, ale wymaga ROOTa.

Po ostatniej aktualizacji ( 6.20 ) nie można ustawić powiadomienia wiadomości SMS. Jest domyślny dźwięk. Buuuuuu

Upsss. Chyba nie ten wątek. Mam rom miuipolska

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Po kilku dniach użytkowania 9.5.8.0. odnoszę wrażenie że telefon jakby zwolnił. Są momenty że zamula czego nie było w poprzednich romach. Nie wiem czy nie wprowadzono cichaczem poprawy żywotności baterii kosztem wydajności. Bo bateria na tym romie sprawuje się wyraźnie lepiej.

Też ktoś odczuwa problem z wydajnością?

Na 9.5.8.0 bateria jest lepsza IMHO niż na 9.5.6.0,telefon się tak nie grzeje. Natomiast u mnie jest problem ze skanerem linii papilarnych. Nie jest już taki szybki i trzeba parę razy przykładać palec.

Warto się przerzucić na MIUI Polska z globala? Jakie korzyści? Jak trzyma bateria? Czy telefon utrzymuje temperaturę jak w globalu? Jak z płynnością działania? Czekam na mocne argumenty pozdro ;)

Edited by Foxiuu

Foxiuu

Aktualnie między eu i globalem nie ma takiej przepaści jak kiedyś. A czytając problemy mi6 na eu darowałem sobie i zostałem na globalu. Według mnie , jak chcesz się pobawić i masz trochę czasu to zainstaluj eu zawsze możesz wrócić na global ale nie spodziewaj się cudów

Edited by MD13

nie wiem czy ma to zwiazek z aktualiacja czy cos nie tak z siecia ale nie mialem tak wczesniej a teraz pare razy sie zdarzylo.

Mam dwie karty bedac w UK korzystam z 02 oraz mam Playa i osttanio ktos dzwoniac na moja karte Play ma ciagle sygnal oczekiwania tak jka bym mial zaraz odebrac a u mnie sie wogule nie pojawia przychodzace polaczenie albo pojawia sie przez ulamek sekundy i tak jka by ktos przestal dzwonic mimo ze dana osoba ciagle ma sygnal i prubuje sie dodzwonic. Maci moze cos takiego?

Na 9.5.8.0 bateria jest lepsza IMHO niż na 9.5.6.0,telefon się tak nie grzeje. Natomiast u mnie jest problem ze skanerem linii papilarnych. Nie jest już taki szybki i trzeba parę razy przykładać palec.
Też zauważyłem problemy z czytnikiem

u mnie czytnik dziala nawet lepiej niz na 9560 (jest szybszy i dokladniejszy)

Jedyne minusy jakie widze to w informacji o telefonie przy 9.5.8.0 mam Weekly no i nie przechodzi testu SafetyNet (płatności działają normalnie).

Odnośnie baterii to muszę powiedzieć, że w moim przypadku jest niestabilnie w sensie raz wynik WOW a raz taki sobie. Generalnie użytkowanie zbliżone więc powinny wyniki wyjść zbliżone a tu raz 2dni od ładowania i ponad 7h sot a raz 1 dzień od ładowania i z 5h SOT. Także coś nie do końca jest tak jak powinno być, ale generalnie i tak moim zdaniem 9.5.8.0 to dość solidna wersja choć temperatury jak dla mnie nadal do poprawy jeszcze.

• mrosi changed the title to MIUI 9 / 10 Global Stable