Jump to content

MIUI 9 / 10 Global Stable

michaubpl

Recommended Posts

15 hours ago, sebakiller said:

Jeżeli chciałbym wrócić na 9.2.2.0 to pobieram ROM na fastboota i wrzucam na miflasha ? Przy czym nie muszę być na wersji developer albo mieć odblokowany bootloader ?. Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

5 hours ago, marglcia said:

tak - pobrałam plik z http://en.miui.com/download-326.html i skopiowałam do pamięci telefonu - potem wybierasz aktualizację z pliku (tylko zrób sobie kopię danych bo wgranie dev wymaga wymazania wszystkich danych)

na 9.2.3.0 nie chciał zainstalować wersji dev ale na 9.5.6.0 poszło bez problemu ;-)

marglcia nie wprowadzaj go w błąd bo ty piszesz o przejściu na wersje dev. (zawsze się to dało zrobić bez odblokowywania bootloadera z poziomu update telefonu) a on chce zrobić downgrade do 9.2.2.0 global (czyli musi odblokować bootloader i wgrać 9.2.2 przez fastboot). 

• Thanks 2

1 godzinę temu, olaboga napisał:

marglcia nie wprowadzaj go w błąd bo ty piszesz o przejściu na wersje dev. (zawsze się to dało zrobić bez odblokowywania bootloadera z poziomu update telefonu) a on chce zrobić downgrade do 9.2.2.0 global (czyli musi odblokować bootloader i wgrać 9.2.2 przez fastboot). 

akurat nie zawsze się dało bo w wersji 9.2.3.0 krzyczał, że może tylko instalować wersje stabilne a przy próbie dodania urządzenia do konta pojawiał się błąd 86006 dopiero na 9.5.6.0 bez problemu można przejść na dev i zniknął też problem z błędem 86006 i można powiązać konto z urządzeniem a tym samym odblokować telefon....  

Zainstalowałem własnie wersję 9.5.6.0 - ciekaw nie zauważyłem jeszcze zmian konkretnych. Zrobiłem sam, bo niestety w nocy sama by mi się moja Mi 6 zaktualizowała XD. Przeszedłem z 9.2.2.0. Pierwsze podejście do tego arcysławnego oreo XD

Edited by _STRIGOI_

20 minut temu, jupi49 napisał:

U mine na 9.5.6.0 zginęły motywy, jak je odzyskać?

U wszystkich. Jedynie zmieniając region na jakiś z poza Unii Europejskiej (np Indie, z Europy może być Szwajcaria). Wchodzi w życie ustawa Unii, RODO. Xiaomi dmuchając na zimne wyłączyło motywy w naszym regionie, bo podobno zagrażały twojej i innych prywatności (przynajmniej według prawodawstwa Unii EU).

dla mnie wersje stable to jakaś porażka - wcześniej miałam redmi 3s potem redmi note 3 pro i mimo szczerych chęci pracy na stable zawsze wgrywałam wersje developerską... myślałam, że chociaż na mi 6 stable jest ok - ale po dwóch tygodniach kombinowałam żeby wgrać wersję dev....

w poprzednich telefonach dev ani razu mnie nie zawiódł w odróżnieniu do stable a wgrywałam często bardzo szybko od ukazania się kolejnej aktualizacji - nie czekając nawet na opinie innych użytkowników

tak więc dla wszystkich którzy się wahają albo obawiają wersji dev naprawdę polecam i piszę to z punktu widzenia baby, która sobie średnio radzi z softami itp. 8-)

9 godzin temu, zbiecik napisał:

Na dev beta nie mam tych powiadomień

Czy mógłbyś napisać z jakiej wersji dokładnie korzystasz? U mnie na 8.4.19 niestety powiadomienia Androida nadal występują, jednak reszta działa bardzo dobrze.

2 godziny temu, XYZ napisał:
3 godziny temu, Pyrlandia napisał:
W moim przypadku bateria na 9.5.6.0 spisuje się bardzo dobrze, nie narzekam na nią. 

Ile? Czy robiłeś wipe przed przejściem na Oreo?

Ekran mam 6-7h. Wipe robie zawsze. 

Czy działa wam wysyłanie SMS przy włączonym VoLTE? Dziś zauważyłem z tym problem, po wyłączeniu tej opcji SMS działa normalnie.

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

wszyscy tak maja z VOLTE :) Dlatego wyłaczony u mnie. Co do 9.5.6.0 to mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wreszcie skończyły się moje problemy z baterią. Wszystko już miałem i wszędzie jakieś bugi. Chwilowo zostaję na nim. AAA i robiłem miflashem łącznie z blokowaniem bootloadera (jak z fabryki). Jak będzie 10tka to będę pewnie znowu kombinował bo znając życie nie wytrzymam, a ten miesiąc siedze na stablu. Brakuje mi tylko GCAM bo jednak xiaomi nie umie zrobić apki do aparatu a soczewki są ok

Dnia 3.05.2018 o 09:01, XYZ napisał:

Od momentu przejścia na Oreo (9.2.2.0 oraz 9.5.6.0) bateria wyraźnie szybciej się rozładowuje. Wcześniej miałem 6-7h. Teraz 4-5h.

Polecam zrobić wipe. Nawet jak już wgrałeś 9.5.6.0. Ja zaraz po update nie zrobiłem tego, to po 2 ładowaniu był odczuwalny szybszy drenaż baterii. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i jak ręką odjął bateria lepiej działa :D 

To co ja zaobserwowałem po aktualizacji na 9.5.6.0.

- Powiadomienia są ok (są dźwięki są wibracje jest ok)

- Wifi czasem się zawiesza tzn jest uruchomione i np gdy wstanę rano po wybudzeniu telefonu już nie mogę włączyć wifi opcja jest jakby zacięta musze uruchomić ponownie telefon żeby wifi się włączyło. (W poprzedniej wersji nie było tego problemu)

- Bateria hmm wyraźnie trzyma krócej (nie wiem czy ktoś ma jaki system pracy jak ja ale ja codziennie mam po około 50-80 telefonów, aplikacja mailowa działa w tle i po całym dniu pracy mam około 40% więc nie wiem) Na 9.2.2.0 nie pracowałem dlugo bo od razu po jednym dniu niestety nie czytając opinii zaaktualizowałem do nieszczęsnego softa.

- Czytnik lini papilarnych moim zdaniem działą bardzo dobrze wybudza telefon bardzo szybko ale...........nie wiem jak u was ale gdy np kciuk który mam ustawiony i mam telefon przy komputerze poziomo i przytykam palec to musze odwrocic telefon na wprost pionowo i przytknąć palec żeby go wybudzić nie wiem czy to problem skanu lini czy coś innego jak u was tak samo to ok.

Jak narazie więcej nie zaobserwowałem.

Edited by Xandar

bateria jest ok na tym sofcie. U mnie wyraźnie lepiej niż na 9.2.2.0

Przy takim użytkowaniu 40% na koniec dnia to dobry wynik. Ja mam mniej rozmów, ale maile często i często wybudzam ekran i zostaje mi 50% baterii na koniec dnia. SOT mam wtedy na poziomie około 3h. Wifi u mnie nie ma problemu a mam 2 routery w domu i 5 w pracy i nie miał nigdy zwiechy. 

Ostatnio miałem VPN zestawiony i załączony zoiper (do VoIPa) i po pół dnia miałem już 50% ale to i tak uważam za dobry wynik. Czytnik lini papilarnych jest moim zdaniem dużo gorszy niż w starym redmi note 3 pro i w leeco lepro 3. Gorzej łapie tzn trzeba idealnie palec ustawiac. W tamstych nie ma tego problemu. Telefon jak wytrzymuje przy katowaniu cały dzień to znaczy, że ma dobrą baterię :) Takie czasy

@Xandar

A zauważyłeś jakąś zamianę w jakości aparatu? Bo ja kupiłem mi6 w piatek i nie wiem czy ma tak kiepski aparat jak jest nieco ciemniej (ale w dzień) czy skopali go w aktualizacji. Poniżej kawałek zdjęć (po lewej Op3, po prawej Mi6) 

xxx.jpg

[mention=47777]Xandar[/mention]
A zauważyłeś jakąś zamianę w jakości aparatu? Bo ja kupiłem mi6 w piatek i nie wiem czy ma tak kiepski aparat jak jest nieco ciemniej (ale w dzień) czy skopali go w aktualizacji. Poniżej kawałek zdjęć (po lewej Op3, po prawej Mi6) 

xxx.jpg.734e40e6f73f49b8cc80ba6f8ac64749.jpg
Wiesz co ja tak zdjęć nie robię bo u mnie telefon sluzy do pracy wiec jakoś tak tego nie sprawdziłem :(

Jeżeli po prawej jest Mi6 to zdjęcie ma dużo więcej szczegółów, jest po prostu prześwietlone. Spróbuj zmienić tryb ekspozycji w ustawieniach na średnią z kadru albo ustawić palcem odpowiedni punkt pomiaru światła, przy znośnych warunkach (w sensie nie tylko w słoneczny dzień) Mi6 jest w stanie zrobić całkiem niezłe zdjęcie. Niżej zdjęcie zrobione ok 21.00 więc zdecydowanie przy słabszych warunkach a myślę że daje radę ze szczegółami, tym bardziej, że rekadrowane

IMG_20180513_204410_HDR.jpg

Edited by kacper.lz

• mrosi changed the title to MIUI 9 / 10 Global Stable