zbiecik Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Da się gdzieś ściągnąć ostatnią betę na 7.1.1? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 O który rom Ci chodzi? global stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Dev beta Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 @zbiecik http://en.miui.com/thread-797688-1-1.html Wszystkie romy w jednym linku, aktualizacja w listopadzie, chyba powinno być ok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Mi też dzisiaj wyskoczyła aktualizacja do 9.2.3.0. Sądząc po postach to chyba jednak nie warto na razie. Pytanie, jak ukryć powiadomienie z paska stano o nowej aktualizacji?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Mi to znika jak klikne w to powiadomienie(wtedy otworzy się aktualizator) i zamknę tą aplikację więc spróbuj tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Próbuję, ale cały czas się pojawia Plus jest to, że znika jak tel straci połączenie z wifi.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyV3 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Pobrałem aktualizację do 9.2.3.0. Ktoś wie jak wyłączyć powiadomienie o działaniu aplikacji w tle? Cały czas się pokazuje przy słuchaniu muzyki czy to ze spotify czy systemowej apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Za pomocą np tej aplikacji: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iboalali.sysnotifsnooze Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow14pl Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Ja wczoraj pobralem. Ja nie widze zadnych problemow, tel dziala jak powinien ;). Zauwazylem no gorze w ustawieniach dodanie opcji Seciurity Status Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Ja się zastanawiam na d aktu bo mi też już wyskoczyło do pobrania. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 U mnie tez działa wszystko bez problemów, choć trzeba przyznać, że żadnych zmian na plus to ja po tej aktualizacji nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 wszysko jets ok ale skoda starszych powiadomien. Mam jedno pytako, wydaje mi sie ze jak gadam z kims na losnomowiacym to jest duzo ciszej mimo max podglosnienia niz qwczesniej. Tez tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychoteen Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Jak dla mnie ten update to tragedia jakaś :/ Jedyna pozytywna rzecz jaką zauważyłem to ciut więcej RAMu na pusto i (chyba wcześniej tego nie było) zanikanie zegara z paska powiadomień na głównym pulpicie z widgetem zegara. Za to wad jest sporo. Ta idiotyczna i nieprzemyślana funkcja oreo niepozwalająca schować powiadomień systemowych. Ok że są ale powinny posiadać opcję typu "ok, rozumiem, spoko a teraz to ukryj", do tego cały obszar powiadomień jakby się zwęził (większe ramki w okół powiadomień) przez co np. powiadomienie ze spotify jest ledwo obsługiwalne. Do tego widać opóźnienia/przerysowania niektórych animacji interfejsu i pomyłki przy przełączaniu ostatnio używanych aplikacji (potrafi włączyć dwa razy tą samą). Pojawiają się jeszcze jakieś problemy z Motywami, ale z tym jakoś można żyć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Z zegarem było od dawna, wolniej też działa odblokowanie odcinkiem u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Positivo91 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 U mnie raczej wszystko ok. Denerwuje te powiadomienie o działaniu w tle (ale apka Hide Running in the Background Notification pomogło) i nie wiem czy ktoś może mi coś poradzić ale po aktualizacji gdy korzystam z GG wiadomości które mi przychodzą pokazują się w podwójnie - czyli dwie belki z tym samym. Ma ktoś jakąś rade ? Czy komuś się powielają jakieś wiadomości z komunikatorów w powiadomieniach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Jestem idiota... Zostawiłem na noc telefon podłączony do ładowarki i z włączonym wi-fi .. obudziłem się 5 minut temu, nie mogłem odblokować telefonu odciskiem palca.. i już wiedziałem że coś nie gra.. Tak, update zrobił się sam.. w nocy, bez niczyjej pomocy.. Koniec końców czy tego chcę czy nie zostałem zmuszony do testowania Oreo.. Jak by tego było mało to bym się spóźnił na zajęcia, bo telefon ma od teraz za słabe wibracje przy dzwonieniu alarmu... przez co dopiero po 15 minutach się zorientowałem xd dzwoni... Edited March 1, 2018 by filipO21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Zrobiłem dokładnie tak samo :/Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Swoją drogą, co to są te 2 czarne znaczniki w ustawieniach na górze po lewej i prawej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZXSpectrum Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Bardzo sceptycznie podszedłem do upgradu po przeczytaniu tego i innych forum. Wczoraj sie jednak skusiłem przez OTA i bardzo dobrze Zadne wymieniane z was problemy nie sa obecne u mnie. Miałem przez chwilę po upgradzie podwójne powiadomienia ze Skypa, ale teraz jest już dobrze. Bateria moim zdaniem lepiej, zwykle 6h a teraz widzę ze 7 będzie. Uzywam Nova bo ten widget zagara na poł screenu mnie irytował. Z thames równiez nie ma zadnych problemów, używam Lineage bo ma najwieksze cyfry w status bar, ale przełączałem z ciekawosci na inne i wszystko było ok Jedyna wada to taka że własciwie 8.0 nic dla mnie nie wniósł......nie widzę żadnych nowych rozwiązań Edited March 1, 2018 by ZXSpectrum Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaubpl Posted March 1, 2018 Author Share Posted March 1, 2018 Czy ktoś wie jak to wyłączyć? Wersja MIUI 9.2 Global (9.2.3.0) Przed aktualizacją nie było takich problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Parę postów wyżej podałem linka do aplikacji, którą można to wyłączyć. Dodam, że takie powiadomienia to "wina" androida Oreo samego w sobie a nie MIUI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Bardzo sceptycznie podszedłem do upgradu po przeczytaniu tego i innych forum. Wczoraj sie jednak skusiłem przez OTA i bardzo dobrzeZadne wymieniane z was problemy nie sa obecne u mnie. Miałem przez chwilę po upgradzie podwójne powiadomienia ze Skypa, ale teraz jest już dobrze. Bateria moim zdaniem lepiej, zwykle 6h a teraz widzę ze 7 będzie. Uzywam Nova bo ten widget zagara na poł screenu mnie irytował. Z thames równiez nie ma zadnych problemów, używam Lineage bo ma najwieksze cyfry w status bar, ale przełączałem z ciekawosci na inne i wszystko było ok Jedyna wada to taka że własciwie 8.0 nic dla mnie nie wniósł......nie widzę żadnych nowych rozwiązań Taka prawda że u mnie jest również bardzo stabilnie a byłem w grupie jak to ktoś tu nazwał "królików doświadczalnych" bo miałem update dużo szybciej. Jedyne co to wolałem powiadomienia z 9.2.2.0 ale pewnie dodadzą to potem Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Mimo że dałem skalę animacji na 0,5x to dalej tnie animacje.. to jakaś masakra jest.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 13 minut temu, wojasheck napisał: Taka prawda że u mnie jest również bardzo stabilnie a byłem w grupie jak to ktoś tu nazwał "królików doświadczalnych" bo miałem update dużo szybciej. Jedyne co to wolałem powiadomienia z 9.2.2.0 ale pewnie dodadzą to potem Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cały czas wspominacie o starych powiadomieniach. O co kaman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 W 9.2.2.0 były lepsze, rozwijane jednym palcem, nie dwoma. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Nadal nie rozumiem. Przecież teraz też rozwijam jednym palcem...Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 No właśnie u mnie tak nie ma. Trzeba użyć 2 palców a i tak nie zawsze to zadziała.https://cloud.tapatalk.com/s/5a97ff49d0bcd/screen.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Nadal nie rozumiem. Przecież teraz też rozwijam jednym palcem...Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJednym palcem rozwijasz i masz szybką odpowiedź z treścią? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Ok, dobra, już rozumiem o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Chyba jutro wgram betę i zobaczę co tam zepsuli lub naprawili Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychoteen Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Ma ktoś pomysł jak permanentnie wyłączyć te powiadomienia? Bo w ustawieniach po wejściu w powiadomienia, zmianie na wył, cofnięcie ekranu i wejściu ponownie jest wł :/ i mam na myśli pomysły inne niż aplikacja "AutoNotyfication" z xda Edited March 1, 2018 by Psychoteen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Chodzi Ci o powiadomienie o wyświetlaniu nad innymi? Chyba najskuteczniej Taskerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrek Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 A jak wylaczyc to powiadomienie o aktualizacji do 9.2.3.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 @ZXSpectrum Też tak myślałem, po prostu tych błędów nie zauważałem. Świetnie widać jeden z problemów na screenie tego kolegi: 5 godzin temu, michaubpl napisał: Pierwsze powiadomienie - a raczej jego brak, bo jest białe. Do tego zauważysz w końcu brak quick reply, ciemne tło odtwarzacza Spotify, dziwne powiadomienia z Messengera jeśli masz wyłączone dymki (podwójnie się wyświetlają albo wyświetlają się stare wiadomości), słabsze wibracje, wydaje się minimalnie wolniejszy skaner linii papilarnych, po dłuższym użytkowaniu zdarzają się FC np. bluetooth. Jednak ja żadnych problemów z wydajnością nie mam - może dlatego, że każdą aktualizację instaluję zawsze z pełnym formatem wszystkiego co się da. Po prostu tak lubię, nic nie tracę bo zdjęcia ciągle synchronizuję z chmurą. Apki na nowo lubię ściągać... więc żadnych ścinek animacji nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts